Barça

L’altre etern rival de Messi

Torna a la selecció. Després de complir la sanció que li va imposar la Conmebol, el millor futbolista del món jugarà avui amb l’Argentina un amistós contra el Brasil

La selecció argentina recupera avui el millor futbolista del món. Quatre mesos i onze dies després, Leo Messi tornarà a liderar l’equip del seu país, que l’espera amb els braços oberts. Enrere queda la sanció de tres mesos que, a principis d’agost, li va imposar la Conmebol per les declaracions que va fer després del partit pel tercer i quart lloc de la copa Amèrica, contra Xile, en què va ser expulsat poc abans de la mitja part. “No ens han deixat ser a la final”, va etzibar el crac blaugrana, que també va insinuar que hi havia hagut corrupció en el torneig, disputat al Brasil. Precisament serà el combinat brasiler el rival de l’Argentina de Messi aquesta tarda, en un amistós que es disputarà al King Saud University Indoor Stadium de Riad.

La capital de l’Aràbia Saudita serà, doncs, l’escenari de l’enèsim clàssic de les Amèriques, un duel que mai no és amistós i que tindrà Messi com a figura central. Amb Neymar lesionat, el lideratge de la selecció brasilera quedarà tan repartit com el marcatge a Messi. “Hem de parar molta atenció per restringir els seus espais. No el marcarem individualment, mirarem de tancar-li els espais entre tots. No hem de deixar que pensi”, revelava aquesta setmana Willian.

L’última vegada que brasilers i argentins es van veure les cares va ser aquest estiu, en la semifinal de la copa Amèrica, un partit que van decidir Gabriel Jesús i Roberto Firmino (2-0), tot i que l’Argentina va oferir la seva millor cara. A la sala de premsa, Messi no es va mossegar la llengua per criticar un arbitratge que considerava favorable a l’equip de Tite. El de Rosario va dir també que encara es veu amb forces de buscar un gran títol amb la seva selecció. “M’he sentit molt còmode amb aquesta generació de futbolistes. És molt bona. No els matin. M’agradaria ajudar-los.” I en això treballa.

Serà l’onzena vegada que Messi s’enfrontarà a l’etern rival de la seva selecció i, de moment, el balanç li és clarament desfavorable: tres victòries, un empat i sis derrotes. A més, s’ha quedat sense marcar vuit vegades i, per si no n’hi hagués prou, els quatre gols que ha signat contra el Brasil han estat tots en partits amistosos. Sens dubte, un compte pendent.

Oficials
Final copa Amèrica
Argentina-Brasil 0-3
Maracaibo. 15/07/2007
Classif. mundial 2010
Brasil-Argentina 0-0
Belo Horizonte. 18/06/2008
Classif. mundial 2010
Argentina-Brasil 1-3
Rosario. 05/09/2009
Classif. mundial 2018
Brasil-Argentina 3-0
Belo Horizonte. 10/11/2016
Semifinal copa Amèrica
Brasil-Argentina 2-0
Belo Horizonte. 03/07/2019
Amistosos
Argentina-Brasil 0-3
Londres. 03/09/2006
Argentina-Brasil 1-0
Doha. 17/11/2010
Argentina-Brasil 4-3
Nova Jersey. 09/10/2012
Argentina-Brasil 0-2
Pequín. 11/10/2014
Argentina-Brasil 1-0
Melbourne. 09/06/2017

“L’únic titular és Leo, la resta hem de treballar”

La frase és de Rodrigo de Paul i reflecteix clarament el que és, avui, la selecció argentina: “L’únic titular és Leo, la resta hem de continuar treballant.” En tot cas, està previst que el migcampista de l’Udinese surti d’inici en el partit d’aquesta tarda, contra el Brasil. L’onze que anuncia la premsa argentina està format per Andrada, a la porteria; Foyth, Otamendi, Kannemann i Tagliafico, a la defensa; De Paul, Paredes i Lo Celso, al mig del camp; Messi, entre línies; Lautaro Martínez i Alario o bé Agüero, a la davantera. Scaloni repetirà, doncs, el dibuix tàctic que va utilitzar en la copa Amèrica.

Pel que fa al Brasil, l’alineació que es preveu està formada per Alisson Becker, sota els pals; Danilo, Marquinhos, Thiago Silva i Alex Sandro, a la defensa; Casemiro i Arthur Melo, en el doble pivot; Gabriel Jesús, Philippe Coutinho i Rodrygo, a la mitja punta, i al davant, Roberto Firmino. El campió de la copa Amèrica no podrà comptar amb la seva figura, Neymar Junior.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)