Messi torna i decidex

El davanter del Barça feia més de quatre mesos que no jugava amb la seva selecció i va decidir l’amistós contra el Brasil aprofitant el refús d’un penal que li havia aturat Alisson

És la selecció a la qual ha marcat més gols (5). Ja n’ha fet 69 en 137 partits amb l’Argentina

Els mateixos diners que han portat la supercopa espanyola a l’Aràbia Saudita van fer que el retorn de Leo Messi a la selecció argentina fos a Riad. El crac de Rosario no jugava amb la seva selecció des de fa més de quatre mesos, concretament des del 6 de juliol. Aquell dia es va disputar el partit pel tercer i quart lloc de la copa Amèrica del Brasil. Argentina va derrotar Xile (2-1), però Messi va ser expulsat de manera injusta, segons el seu parer, després d’una picabaralla amb Medel i el blaugrana, ja emprenyat per com s’havia desenvolupat la semifinal, va criticar durament la Conmebol en la zona mixta. “Estàvem per a més i no ens van deixar estar a la final. La corrupció, els àrbitres no han deixat que la gent pugui gaudir del futbol. No ens han respectat en aquesta copa Amèrica”, deia el capità argentí, que havia perdut una nova oportunitat de guanyar un títol per al seu país després de caure en semifinals contra el Brasil (2-0). Les seves paraules li van costar una sanció de tres mesos per part de la Conmebol i el blaugrana va escollir un partit especial per tornar a jugar a les ordres de Lionel Scaloni, el gran clàssic del futbol sud-americà de seleccions, un Argentina-Brasil, que moltes vegades no té res d’amistós.

Messi, que va jugar els 90 minuts, va estar actiu en la primera part i inclús va veure una groga per una acció defensiva, una falta sobre Willian quan el brasiler sortia al contraatac, i seu va ser l’únic gol que es va poder veure en el partit. El va marcar en el minut 13 després d’aprofitar un penal que Alex Sandro va cometre sobre el mateix Messi. El blaugrana el va llançar a la dreta d’Alisson –un malson per a Messi amb la Roma i el Liverpool–, que va encertar a refusar la pilota, que va caure als peus del jugador argentí perquè obrís la llauna. Dos minuts abans, la canarinha havia tingut un penal a favor seu per una falta clara de Pezzella sobre Gabriel Jesús, però el davanter del Manchester City el va llançar fora. Messi, en la primera part, va disposar d’una altra bona oportunitat per marcar, però el seu xut va ser desviat a córner per Militao.

L’Argentina, en la segona part va ser més perillosa que la selecció brasilera de Tite, en què un altre blaugrana, Arthur, va jugar 54 minuts. Messi va estar a punt de marcar un segon gol gràcies a una falta que va llançar des de 35 metres, falta que li va fer a ell mateix el madridista Militao. Alisson la va tornar a enviar a córner.

Amb el d’ahir, el blaugrana ha marcat cinc gols contra la selecció del Brasil. És a la selecció a la qual ha fer més gols, amb la del Paraguai. Messi suma 69 gols en 137 partits amb la selecció del seu país.

Messi i la selecció argentina tornaran a jugar dilluns, aquesta vegada contra l’Uruguai de Luis Suárez a Tel-Aviv. Serà l’últim amistós de les dues seleccions abans que, al mes de març, comenci la fase de classificació sud-americana per al mundial de Qatar, que es disputarà l’any 2022. Messi tindrà l’última oportunitat de guanyar la copa del món.

NOU AMISTÓS

Messi tornarà a jugar dilluns contra el seu gran amic, Luis Suárez, a Tel-Aviv

ARTHUR

El migcampista blaugrana va jugar els primers 54 minuts amb la ‘canarinha’

Griezmann admet que li està sent difícil adaptar-se

França es va classificar divendres per a la fase final de l’Eurocopa de 2020 després de vèncer Moldàvia (2-1). El blaugrana Antoine Griezmann va ser titular i després va parlar amb la premsa del seu país sobre els seus primers mesos en el Barça. Griezmann va admetre que li està sent difícil adaptar-se al seu nou equip i a jugar en una banda. “Jugar més centrat és millor per a mi perquè em puc orientar millor. He estat jugant molts anys en aquesta posició i ara el que he de fer és adaptar-me a la nova. Estic aprenent molt, però ja sabia que arribar al Barça seria difícil”, deia el davanter francès, que va marcar el seu últim gol a Eibar a l’octubre. En la concentració de la selecció francesa també va parlar de la situació de Griezmann el seu tècnic, Didier Deschamps. “A l’Atlético estava en la seva millor posició. La seva situació no és catastròfica, però podria ser millor.”

Luis Suárez: “S’acosta un mes molt maco”

Luis Suárez, que s’enfrontarà a Messi dilluns en un amistós, va jugar també ahir. A Hongria, amb la selecció de l’Uruguai. Va demostrar que està recuperat de la lesió al soli que es va fer al camp del Llevant, tot i que només va disputar mitja part. El blaugrana, abans d’enfrontar-se a Messi, va parlar de la seva relació. “Messi m’ha ajudat molt en el meu creixement personal. Vam tenir afinitat des del principi. De la convivència passes a l’amistat i els moments que passes amb ell també es traslladen dins la gespa”, va dir en una entrevista en els mitjans del club.

Luis Suárez va admetre que l’inici de curs ha estat complicat, però es mostra esperançat amb el futur: “No hem tingut un inici de lliga senzill. Vam regalar punts que altres anys no havíem perdut. S’acosta un mes molt maco, dels que ens agraden, amb un clàssic. Cal estar mentalment i físicament preparats.”