Barça

Moussa Wague té taula reservada

Carta Wague. El senegalès, únic lateral dret disponible per a la visita del Barça a Butarque, juga avui contra Swazilàndia. Valverde, atent al temut ‘virus FIFA’

El Senegal juga aquest migdia a Manzini contra Swazilàndia (14 h). Segona jornada de la fase de classificació per a la pròxima edició de la copa d’Àfrica en el grup I i oportunitat per veure de nou en acció Moussa Wague. La decisió, en mans d’Aliou Cissé. El lateral blaugrana aspira a repetir titularitat després del seu bon partit de dimecres contra el Congo (2-0), en un compromís en què el Senegal va vèncer gràcies a dos gols de Sarr i Diallo. Pitjor va ser l’estrena de Swazilàndia, que va tornar de la seva visita a Guinea Bissau amb un 3-0 en contra.

La crida de la selecció ha estat productiva per a Wague en clau de reactivació futbolística de cara al Leganés-Barça del dia 23. El lateral senegalès té cita prèvia demanada a Butarque. Les baixes de Nélson Semedo i Sergi Roberto situen Wague en l’onze; també Junior en l’altra banda per la baixa de Jordi Alba. Faves comptades.

Semedo, que encara estarà de baixa almenys quatre setmanes més per la lesió al soli de la cama dreta que es va fer contra el Celta, i Sergi Roberto, baixa la pròxima jornada de lliga per acumulació de targetes, deixen el camí lliure per a l’estrena de Wague. Zero minuts ha jugat aquesta temporada. Ell i el porter Neto –el brasiler va jugar l’amistós de dimecres contra el Cartagena– són els únics futbolistes amb fitxa de la primera plantilla que encara no han debutat en competició oficial aquesta temporada. Wague no ha jugat des que va heretar aquest estiu el dorsal número 16 i va fer definitivament el salt al primer equip. Convocat únicament en tres partits (Osasuna, Getafe i Inter de Milà) i tretze partits seguits des de la grada. Aquest és el balanç.

El seu nul paper en l’equip fins avui sorprèn en part, tenint en compte l’aposta feta pel club i per Ernesto Valverde. El tècnic va parlar a principi de temporada de la voluntat d’ubicar Sergi Roberto al mig del camp i custodiar la posició de lateral dret amb Semedo com a home titular i amb Wague com a escuder. Però a l’hora de la veritat el de Reus ha passat sempre davant del senegalès. Sempre que Semedo ha actuat reubicat al perfil esquerre per necessitats de l’equip, Sergi Roberto ha estat qui ha ocupat el carril dret.

Els vint-i-quatre minuts jugats en l’amistós al Hard Rock Stadium de Miami contra el Nàpols en la pretemporada (2-1) i els vint-i-set minuts jugats al Camp Nou contra l’Arsenal el dia del Gamper (2-1), sempre substituint Semedo, han estat les dues úniques aparicions de Wague aquesta temporada 2019/20. La dramàtica situació que està vivint l’equip aquesta temporada amb les lesions obligarà Ernesto Valverde a usar la carta Wague dissabte vinent en la visita al camp del cuer. Recórrer abans al filial seria una declaració d’intencions del tot definitiva.

REACTIVAT

Wague va jugar dimecres els noranta minuts contra el Congo (2-0)

Tres partits la temporada passada

La temporada anterior, encara aleshores amb fitxa del filial, Moussa Wague va disputar un total de vint partits amb el Barça B. Amb el filial va marcar dos gols i va repartir tres assistències. També va tenir un cert protagonisme amb el primer equip en el tram final de temporada. Amb el Barça amb el cap posat en la Champions i en la final de la copa del Rei, i amb la lliga ja coll avall, Valverde va recórrer sovint a la unitat B en els últims partits de lliga per dosificar bona part de l’equip titular. Wague va ser titular en les visites a El Alcoraz, Balaídos i Ipurua, contra l’Osca (0-0), el Celta (2-0) i l’Eibar (2-2).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)