Barça

Dembélé s’enfronta amb el seu passat més reeixit

Champions. Demà jugarà contra el Borussia Dortmund, el club des del qual va arribar al Barça després de fer 10 gols i donar 21 assistències en un any

Partit especial demà per a Ousmane Dembélé. El francès s’enfrontarà per primera vegada amb el Borussia Dortmund, l’equip on va fer eclosió com a futbolista i des d’on va arribar al Barça per 105 milions d’euros fixos més 40 en variables. No va poder viatjar a Dortmund perquè estava lesionat quan tots dos equips es van enfrontar el 17 de setembre, i està a disposició d’Ernesto Valverde per al partit de demà, decisiu perquè si el Barça guanya, aconseguirà de manera matemàtica la primera plaça del grup, però si no ho fa és possible que hagi d’anar a Milà a jugar-se la classificació per als vuitens de final contra l’Inter. “Serà un partit especial. Continuo tenint excompanys en el Dortmund. No els veig des que vaig marxar. Emocionalment serà una mica difícil, però estaré content de veure’ls i de jugar contra ells”, ha explicat aquests dies el davanter francès en una entrevista a la televisió del club.

Dembélé només va jugar una temporada a Dortmund, però va deixar petjada. A la Bundesliga hi va arribar després de jugar un any com a professional en el Rennes. Els dotze gols en 29 partits i el seu joc van despertar l’interès d’uns quants equips europeus. El Barça el tenia en la seva agenda, però des de la direcció esportiva van considerar que necessitava més maduració i va ser el Dortmund qui va fer l’aposta per 15 milions d’euros. Amb només 19 anys es va convertir en una de les estrelles de la Bundesliga sota la direcció de Thomas Tuchel. Va guanyar la copa, va fer deu gols i va repartir 21 assistències en totes les competicions. Va ser nomenat millor debutant de la Bundesliga i va formar part del millor onze d’aquell curs. “Ousmane té totes les condicions que un necessita d’un davanter. És el talent més gran que he entrenat fins ara”, deia Tuchel, ara entrenador del París-Saint Germain. Precisament la marxa de Neymar al club francès va provocar que el Barça decidís contractar Dembélé com a substitut del brasiler. El davanter havia signat per cinc anys pel Dortmund i va forçar el seu traspàs. És per això que el record de Dembélé a Dortmund no és bo al cent per cent. Reconeixen que va fer un gran any i els va fer gaudir, però no els agrada com va marxar, tot i els més de cent milions que va deixar de beneficis.

Les lesions

Excel·lent rendiment en el Dortmund que no ha tingut continuïtat en el Barça, en bona part per culpa de les lesions. No s’havia lesionat a Alemanya, i ja són ja les lesions que acumula en les dues temporades i mitja que fa que vesteix de blaugrana, sis de les quals musculars. La direcció esportiva li va retreure una certa falta de professionalitat, una mala alimentació, poc descans, i es va saber de retards i d’alguna absència en els entrenaments. Fins i tot alguns companys van tenir retrets en públic cap a ell. “He millorat en la preparació dels partits. Vaig al gimnàs, m’escalfo més abans dels partits i m’entreno bé”, diu Dembélé en l’entrevista a Barça TV. El club reconeix que hi ha brots verds en Dembélé, que sembla que ha seguit els consells de Lenglet i Umtiti, com ell mateix reconeix, i a qui ha fet molt bé l’arribada de Griezmann. “És amic meu i em dona molt bons consells”, diu Dembélé, que demà es retrobarà amb el Borussia Dortmund. “Serà complicat. Ells sortiran a atacar, com fan sempre.”

EL DORTMUND

“Emocionalment serà un partit complicat. Ells sortiran a atacar, com fan sempre”

EL CANVI

“Preparo millor els partits. Vaig al gimnàs, m’escalfo més abans dels partits”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)