Barça

“Podem millorar, però no estem tan malament”

Frenkie de Jong. Futbolista del FC Barcelona

Frenkie de Jong jugarà avui el seu cinquè partit de Champions amb la samarreta del Barça. La baixa per sanció de Piqué i la de Semedo per lesió deixaran a l’exjugador de l’Ajax, Ter Stegen i Lenglet –absent contra el Leganés i ja recuperat– com els tres únics futbolistes de la plantilla que hauran disputat tots els minuts possibles a Europa, sempre que, és clar, tots tres completin els noranta minuts aquesta nit contra l’equip de Lucien Favre. L’internacional holandès és un fix per a Ronald Koeman en la selecció i és indiscutible també per a Valverde. Ell, lògicament, està encantat amb el fet de tenir tant protagonisme en la seva primera temporada en el club: “Estic molt content amb els minuts que estic tenint. M’agrada que sigui així. Quan estàs en un club com el Barça la competència sempre és altíssima, però jo sempre intento fer-ho al millor possible. Ara mateix em trobo molt bé físicament i no necessito descansar ni entrar en cap roda de rotacions”, assegura.

A Butarque, a De Jong li va tocar actuar al costat de Busquets en una posició més endarrerida, amb Messi a davant en la punta del triangle. Aquesta nit presumiblement jugui en el rol d’interior en el retorn al 4-3-3 més clàssic i diumenge al Wanda possiblement torni al pivot per la baixa de sanció de Sergio. Canvia el dibuix i canvia el rol, però el nom de Frenkie de Jong no abandona la pissarra. “Per a mi no és important la posició en què jugui. Valverde us podrà dir en quin lloc ofereixo millors prestacions. Jo, com tots els jugadors, el que vull és estar dins el camp”, expressava ahir en la prèvia del partit contra el Dortmund. “És difícil dir en què he millorat des que vaig arribar a Barcelona. No em puc quedar amb una sola cosa. Quan arribes a un club intentes absorbir al màxim de coses noves. Estic intentant afegir tots aquests nous coneixements al meu futbol. Busquets, per exemple, m’està ajudant moltíssim.”

De Jong parla de millora individual i anhela també la millora col·lectiva. Sap que l’equip no està jugant bé i que té molt marge per créixer, però també creu que les sensacions són millors del que es parla en la premsa: “Sabem que podem millorar. Estem treballant en aquesta línia. Contra el Dortmund tenim la possibilitat de guanyar i ser primers de grup. Volem guanyar i jugar bé, però tampoc estem jugant tan malament com es diu, em sembla.”

Pel que fa a Messi i la Pilota d’Or, que s’entrega dilluns vinent, dia 2, vot clar de De Jong cap a l’argentí: “Crec que l’ha de guanyar ell. Va fer una temporada fantàstica i, com he dit sempre, és el millor del món.”

De Jong, Messi, Piqué, Ter Stegen i Alba, candidats a l’equip de l’any

De Jong és un dels cinc futbolistes del Barça que aspiren a formar part de l’equip de l’any de la UEFA. Comparteix honor amb Messi, Ter Stegen, Piqué i Jordi Alba. Els dos primers ja van sortir escollits en el millor onze de la temporada passada. La UEFA va donar a conèixer ahir la llista dels 50 candidats. La resta de noms són: Alisson, Ederson, Oblak i Onana a la porteria. A la defensa, Alexander-Arnold, Azpilicueta, Blind, De Ligt, Giménez, Kimmich, Koulibaly, Laporte, Ramos, Robertson, Tagliafico, Van Dijk i Vertonghen. Al mig, Bernardo Silva, Bruno Fernandes, David Silva, De Bruyne, Di María, Fabián Ruiz, Fabinho, Henderson, Jorginho, Kanté, Thiago, Van de Beek, Wijnaldum i Ziyech. I com a davanters, Agüero, Aubameyang, Firmino, Gnabry, Hazard, Kane, Lewandowski, Mané, Mbappé, Ronaldo, Salah, Son, Sterling i Tadic.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)