Barça

“Aquí sembla que hàgim de donar una lliçó de futbol en cada partit”

Ernesto Valverde Entrenador del FC Barcelona

El Barça és líder en la lliga, empatat a punts amb el Real Madrid, i aquesta nit té l’oportunitat de classificar-se per a la fase següent de la Champions com a primer de grup si guanya contra el Borussia de Dortmund. La bonança pel que fa a la classificació, però, no està servint per silenciar unes crítiques cada cop més accentuades. El joc de l’equip continua sense convèncer els aficionats i l’últim partit a Butarque, tot i la victòria, ha suposat més adob per al cultiu de la crítica. Ernesto Valverde sempre ha sabut gestionar la idiosincràsia d’un club com el Barça, però de tant en tant, en alguna roda de premsa, se’l veu esgotat. Ahir es va posar l’armadura i va agafar l’escut amb fermesa. Exercici d’autodefensa: “Hem de millorar, això és clar. Però a vegades penso que hi ha una tendència a criticar per criticar. Vam guanyar l’altre dia a Butarque i hi va haver crítiques. Fa un any hi vam perdre i, lògicament, també hi va haver crítiques. Però és que fins i tot no va agradar el partit de fa dos anys, quan hi vam guanyar 0-3, perquè tampoc va ser un partit rodó... Aquí la cosa és clara: sembla que hàgim de donar una lliçó de futbol en cada partit. L’altre dia vam saber remuntar i vam saber patir, i aquestes són coses que també s’han de valorar. El camp del Leganés no és un camp fàcil.”

Quan se li va preguntar per Sergio Busquets, de nou, escut: “Si substitueixo molt Busquets, deu ser perquè el poso molt de titular, no? Vaja, crec. Totes les opinions són vàlides, però si l’hagués deixat més minuts i hagués vist la segona targeta groga, llavors hi ha qui m’hauria retret no haver-lo canviat abans...”

Valverde, que va confirmar que Lenglet estarà disponible per aquesta nit després de ser baixa a Butarque, confia en una victòria del seu equip que permeti assegurar la classificació a falta d’una jornada: “Tenim una gran oportunitat. Qualsevol dels altres tres equips del grup canviarien la seva situació per la nostra ara mateix. Sabem que si guanyem serem primers de grup. Estem forts a casa i ho volem aprofitar.” “Hem guanyat contra el Leganés un partit que ens va costar molt. El duel contra el Dortmund és una oportunitat per millorar, classificar-nos i fer que la nostra gent estigui contenta.”

El Dortmund, sisè en la Bundesliga, a cinc punts de l’altre Borussia, el Gladbach, va empatar a casa contra el cuer i va caure golejat per 4-0 contra el Bayern de Munic. Lucien Favre també està rebent crítiques, però Valverde no es refia d’un equip que ja va posar contra les cordes el Barça en el partit jugat al Signal Iduna Park: “Sabem el nivell que té el Dortmund. És un equip amb jugadors de gran talent i que mai es rendeix. L’altre dia en la lliga van aixecar tres gols en contra amb el Paderborn.” “Nosaltres intentarem atacar. L’altre dia van néixer els dos gols a pilota aturada, però deu ser perquè també generem moltes faltes a prop de l’àrea i molts córners. Els gols arriben d’una manera o d’una altra, però la intenció sempre és atacar.”

AUTODEFENSA

“Si substitueixo molt Busquets, deu ser perquè el poso molt de titular, no?”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)