Barça

Europa mesura el Barça

Si aquesta nit derrota el Borussia Dortmund al Camp Nou, el Barça serà campió de grup, però una ensopegada li complicaria la classificació

Amb Semedo i Alba lesionats, i amb Piqué sancionat, la defensa serà de circumstàncies

El Dortmund tampoc viu un bon moment

El Barça haurà d’oferir la seva millor versió aquesta nit, a l’estadi, contra el Borussia Dortmund, si no es vol complicar la vida en la Champions League. Una victòria contra els alemanys li asseguraria el primer lloc del grup F quan falta una jornada per al final de la lligueta. Una ensopegada, però, donaria vida a l’Inter de Milà, que ara mateix és tercer de grup i que juga a Praga. Això sí, els italians estan obligats a aconseguir els tres punts per continuar vius i s’enfronten amb un equip, l’Slavia, que, tot i que és l’únic eliminat del grup, ha plantat cara a tothom. De fet, si els d’Antonio Conte no guanyen, el Barça en tindrà prou amb un empat per segellar la classificació. Jornada clau, en tot cas, la d’avui. L’equip d’Ernesto Valverde ho té a l’abast, depèn de si mateix, però difícilment se’n sortirà si ofereix la imatge de dissabte passat, a Leganés, o la del 5 de novembre, quan no va passar de l’empat a zero al Camp Nou contra l’Slavia.

A banda de les dificultats que trobarà en el Borussia Dortmund, el Barça haurà d’afrontar el partit sense tres dels seus defenses titulars. No podran jugar ni Nelson Semedo, que va prendre mal al soli de la cama esquerra en el partit contra el Celta, ni Jordi Alba, que es recupera d’unes molèsties als isquiotibials de la cama esquerra per les quals va ser substituït en el descans del partit contra l’Slavia al Camp Nou. Tampoc estarà disponible Gerard Piqué, que va veure la tercera targeta groga en la Champions contra l’equip txec i haurà de complir sanció. Així doncs, Valverde es veurà obligat a alinear un quartet defensiu de circumstàncies que, si no hi ha cap sorpresa d’última hora, integraran Sergi Roberto i Junior Firpo als laterals, i Samuel Umtiti i Clément Lenglet a l’eix. En tot cas, el tècnic ha disposat de tres setmanes per treballar aquest assumpte. En la resta de l’alineació, són segurs Sergio Busquets i De Jong al mig del camp, així com Messi i Luis Súarez a la davantera. Arthur Melo i Arturo Vidal es disputarien un lloc a la línia medul·lar, mentre que Antoine Griezmann i Ousmane Dembélé són les dues opcions per fer de tercer atacant.

Virus intestinal

El Dortmund, per la seva banda, es presentarà amb tres baixes importants: Thomas Delaney, lesionat recentment al turmell; Jacob Larssen, amb problemes al genoll, i Paco Alcácer. Finalment, el davanter valencià, que va rebre un fort cop al genoll dissabte passat, contra el Paderborn, ha estat descartat per un virus intestinal i no es podrà enfrontar amb el seu exequip. El conjunt de Lucien Favre tampoc viu un moment de joc i resultats especialment brillant: és sisè en la Bundesliga, després d’un empat a casa contra el cuer (3-3) i de ser golejat (4-0) a Munic pel Bayern. De fet, avui buscarà, a més d’un triomf que el classifiqui per a la fase següent de la Champions, la redempció per les seves últimes actuacions.

L’INTER DE MILÀ

Una ensopegada del Barça li donaria vida, sempre que guanyés a Praga

ELS DUBTES

Arthur o Arturo Vidal, al mig del camp; Dembélé o Griezmann, al davant

PACO ALCÁCER

El davanter valencià no ha viatjat per culpa d’un virus intestinal

Messi recollirà la Pilota d’Or dilluns que ve

Aquesta nit, contra el Dortmund, jugarà el partit 700 amb la samarreta del Barça. Diumenge, el 701, contra l’Atlético, al Wanda Metropolitano. I dilluns, Leo Messi viatjarà a París per recollir la sisena Pilota d’Or de la seva carrera, en la gala que se celebrarà al Teatre del Châtelet. En la votació, que es va tancar el dia 9 de novembre, els corresponsals que la revista France Football té repartits arreu del món van decidir que el capità del FC Barcelona fos, novament, el guanyador d’aquest prestigiós trofeu. Messi va rebre abans-d’ahir dos representants de la publicació, que li van fer una entrevista que apareixerà en el número de la setmana que ve. L’argentí afegirà, doncs, aquesta Pilota d’Or a les que va guanyar els anys 2009, 2010, 2011, 2012 i 2015.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)