Barça

Tocat i ensorrat

Dembélé. El francès està molt afectat mentalment per la lesió que es va fer contra el Dortmund, que, a falta d’un diagnòstic que se sabrà avui, el farà estar de baixa fins al 2020

Va caure malament quan intentava rematar una centrada de Sergi Roberto i, de nou, va sentir que es trencava. Per desgràcia seva, coneix perfectament aquesta sensació. Per això, en aquell moment, quan només s’havien jugat 25 minuts del Barça-Borussia Dortmund, Ousmane Dembélé va abandonar el partit amb els ulls plorosos i visiblement enfonsat. Li ha passat nou vegades en els dos anys i tres mesos que fa que és jugador del FC Barcelona.

En la seva primera temporada es va perdre 27 partits per lesió. En la segona, catorze. Aquesta ja en suma sis i en seran uns quants més, perquè, com a mínim, estarà de baixa fins a l’any que ve. No estarà disponible, segur, ni contra l’Atlético de Madrid ni en el clàssic del 18 de desembre. A falta d’un diagnòstic definitiu, que se sabrà avui, les primeres exploracions mèdiques assenyalen que el davanter francès té un trencament del bíceps femoral de la cama dreta, la mateixa lesió que es va fer a Balaídos en la recta final del curs passat, per la qual va estar un mes i mig sense poder competir. Si segueix un tractament conservador podria estar entre cinc i sis setmanes de baixa, però des del club no descarten que passi per la sala d’operacions per veure si d’una vegada posa fi als seus problemes. S’està debatent perquè si s’intervé podria estar tres mesos de baixa. Si s’opera seria amb el metge finlandès Sakari Orava, que ja el va intervenir en la seva primera temporada al club.

Més que pel dolor físic, Dembélé està afectat sobretot moralment. La pressió que suporta des que, el mes d’agost del 2017, va signar pel Barça després d’una operació de 105 milions, més 35 en variables, és directament proporcional a les lesions que ha anat acumulant des d’aleshores. Els rumors al voltant de la seva vida desendreçada i la impossibilitat d’aconseguir un lloc en l’equip no l’han deixat de colpejar. “Sabem que està patint i mirarem d’ajudar-lo. És una pena, perquè s’estava entrenant bé. Està molt afectat, perquè no és el primer cop”, lamentava Valverde després del triomf contra el Dortmund, que classificava el seu equip per als vuitens de la Champions com a líder de grup. “Ens hem classificat però estem tristos per ell”, deia també.

Reunió

L’estat mental de Dembélé preocupa: el Barça ha fet una aposta important per ell i només té 22 anys. A més, abans de vestir-se de blaugrana, mentre va ser jugador, precisament, del Borussia Dortmund i del Rennes, amb prou feines es va lesionar-se. En aquest sentit, ahir hi va haver una trobada entre el seu agent, Moussa Sissoko, i alguns representants del club amb l’objectiu de treballar conjuntament per minimitzar el risc de lesions del jugador.

Nou dates per oblidar i més de 40 setmanes de baixa

1. 17/09/2017

Getafe - Barça
Trencament muscular al bíceps femoral de la cama esquerra.

Setze setmanes.

2. 15/01/2018
R. Sociedad - Barça
Trencament fibril·lar al semitendinós de la cuixa esquerra.

Quatre setmanes.

3. 20/05/2018
R. Sociedad - Barça
Esquinç al turmell dret.

Una setmana.

4. 20/01/2019
Barça- Leganés
Esquinç al turmell esquerre.

Tres setmanes.

5. 14/03/2019
Barça - Lió
Trencament muscular al bíceps femoral de la cama esquerra.

Quatre setmanes.

6. 04/05/2019
Celta - Barça
Trencament muscular al bíceps femoral de la cama dreta.

Sis setmanes.

7. 19/08/2019
Athletic - Barça
Trencament muscular al bíceps femoral de la cama esquerra.

Cinc setmanes.

8. 28/09/2019
Getafe - Barça
Sobrecàrrega als isquiotibials de la cama esquerra.

Una setmana.

9. 27/11/2019
Barça - Dortmund
Possible trencament del bíceps femoral de la cama dreta.

Pendent de diagnòstic

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)