Decideix el Pilota d’Or

Leo Messi manté líder el Barça amb un gran gol a quatre minuts del final del partit al Wanda Metropolitano

Els blaugrana van sobreviure a un molt bon inici de l’Atlético de Madrid gràcies a dues grans aturades de Ter Stegen

At. Madrid 0 Barça 1

GOLS:0-1, Messi (86’).ÀRBITRE:Mateu Lahoz (valencià).Targetes grogues:Thomas, Junior Firpo, Correa, Piqué, Rakitic, Lenglet, Vitolo i Felipe.PÚBLIC: 64.226 espectadors al Wanda Metropolitano. VISITANT: Ter Stegen Sergi Roberto Piqué
Umtiti 82’ Lenglet
Junior Firpo
Rakitic
De Jong Arthur
Arturo Vidal 73’ Messi
Luis Suárez Griezmann
RESTA DE CONVOCATS: Neto, Wagué, Aleñá, Ansu Fati i Carles Pérez.
Morata
RESTA DE CONVOCATS: Adán, Arias, Marcos Llorente i Saponjic.

Tercera visita del Barça al Wanda Metropolitano i, després de dos empats, primera victòria. Triomf important per als d’Ernesto Valverde gràcies a un altre gol d’un espectacular Leo Messi. L’argentí recollirà, avui a París, la seva sisena Pilota d’Or. I si algú és capaç de posar en dubte que el guardó el mereixi Messi, que vegi el gran gol que va fer ahir quan el partit acabava, un gol que sembla fàcil per al crac de Rosario per tots els que ha fet com el d’ahir, però que només poden fer els escollits per liderar el futbol mundial. Un gol que dona als blaugrana una victòria de prestigi que els manté com a líders de la lliga empatats amb el Real Madrid i que allunya els de Diego Simeone a sis punts amb el clàssic encara per disputar-se. Una victòria que arriba després d’una altra dimecres contra el Borussia Dortmund en la lliga de campions. Dues victòries en dos partits importants, que els blaugrana tenien marcats en el calendari per mirar d’enlairar-se, no tant en els resultats sinó més aviat en el joc, i que fan que el Barça surti reforçat després de totes les crítiques rebudes els primers mesos de temporada.

El triomf no va ser fàcil i els de Valverde el van haver de suar. El Barça va sobreviure a uns primers vint minuts molt bons de l’Atlético de Madrid per anar creixent fins al final de la primera part. Valverde havia deixat sense jugar Arthur els dos últims partits i, ahir, va tornar a apostar pel brasiler. Amb Busquets sancionat, Arthur va ser titular, tot i que la posició del de Badia al mig centre va ser per a Rakitic. El croat, que ha participat molt poc aquests primers mesos de curs per qüestions més de la llotja que de la banqueta, sumava la segona titularitat consecutiva. Va jugar bé contra el Borussia Dortmund i Valverde va donar continuïtat a un dels seus jugadors preferits les dues passades temporades. Però el mig del camp del Barça, completat amb De Jong, no podia conservar la pilota en el primer tram de partit. La pressió de l’Atlético de Madrid, asfixiant en alguns moments i sobretot sobre els migcampistes i Messi, no permetia als blaugrana apropar-se a l’àrea d’Oblak. En canvi, gràcies a les recuperacions, sí arribaven els de Simeone a la de Ter Stegen. Especialment per la banda de Junior, que tenia molts problemes quan entraven per allà Trippier i Correa. Va ser protagonista Ter Stegen en els millors minuts dels locals, que van crear perill sobretot a pilota aturada, una de les especialitats de la casa. Hermoso va poder marcar fins a dues vegades. Primer en una rematada que després de tocar-la Junior Firpo va anar al pal i després en un cop de cap que va aturar el porter del Barça. També ell té especialitats de la casa.

Cap a la meitat de la primera part, el Barça va aconseguir anivellar les forces. Possiblement perquè als locals els van començar a fallar. No podien estar tants minuts jugant amb aquella intensitat sobre un terreny de joc molt pesat per culpa de la pluja que va caure tot el dia sobre Madrid i que seguia caient. També va tenir a veure un canvi de Valverde: De Jong va passar a la dreta i Arthur a l’esquerra, i els dos van començar a entrar més en joc. Com Messi. El Barça va tenir la pilota en la part final de la primera part i l’argentí va participar molt més del joc. Una recuperació seva va servir perquè Rakitic rematés per primera vegada sobre la porteria d’Oblak. Ho va fer forçat, tou i centrat. També ho va provar Luis Suárez, tot i que les dues oportunitats que encara hi va haver abans de la mitja part, una en cada àrea, van tornar a arribar a pilota aturada. Un cop de cap de Morata que va fer lluir una altra vegada Ter Stegen i un altre cop de cap de Piqué que va anar al travesser després de botar sobre la gespa mullada del Wanda Metropolitano.

La segona part va ser blaugrana, tot i que el gol no va aparèixer fins als instants finals. No va poder empènyer tant l’Atlético de Madrid perquè el Barça va poder tenir molt més la pilota, gràcies al control dels migcampistes, de Messi i d’un gran Sergi Roberto per la banda dreta. Així van arribar fins a tres rematades amb perill, de Messi, Suárez i Griezmann, alguna de creada al contraatac. El partit del francès no va ser fàcil. El va rebre molt malament la que va ser la seva afició, amb una gran xiulada i molts insults, i no va participar gaire en el joc. Tampoc no el va ajudar Junior Firpo i el Barça va tenir més sortida per la dreta. Per aquella zona va arribar el gol a falta de quatre minuts. Gran gol de Messi, ja sense Piqué sobre el camp per una entrada molt lletja de Vitolo, després d’una excel·lent deixada de Suárez. Pilota d’Or només n’hi ha un i va quedar demostrat al Wanda Metropolitano.

GRIEZMANN

El francès va ser molt xiulat i insultat en el seu retorn al Wanda Metropolitano

PIQUÉ

Va marxar lesionat després d’una entrada molt lletja de Vitolo al genoll

MINUT A MINUT

5’ El Wanda Metropolitano xiula Griezmann cada cop que toca la pilota.
7’ Pilota al pal de la porteria de Ter Stegen. Hermoso centra i Junior, desviant la pilota, a punt de marcar en pròpia porta.
19’ Aturada monumental de Ter Stegen, amb les cames, per rebutjar una rematada des de molt a prop de Mario Hermoso.
26’ Xut tou de Rakitic que, arribant des de la segona línia, remata una gran passada de Messi.
36’ Suárez xuta des de fora de l’àrea després de combinar amb Griezmman i la pilota frega el pal.
40’ Ter Stegen, descomunal rebutjant, sobre la línia de gol, una rematada de cap de Morata.
42’ Piqué pica amb el cap una rematada, en un córner, i la pilota la rebutja el travesser de la porteria d’Oblak.
46’ Xut de Griezmann que atrapa Oblak.
63’ Transició que condueix Sergi Roberto i remata Suárez, a mans d’Oblak.
65’ Rematada de Messi que anava a la xarxa i que rebutja Felipe providencialment.
70’ El Wanda Metropolitano demana la segona groga a Piqué i Mateu no la treu.
72’ Sergi Roberto rebutja un cop d’esperó de Morata, que buscava la porteria de Ter Stegen.
78’ Mateu Lahoz perdona la segona groga a Vitolo, que fa una entrada duríssima a Piqué.
82’ Piqué, amb dolor al genoll, és substituït per Samuel Umtiti.
86’ Gol de Messi! Transició conduïda per Sergi Roberto i per l’argentí, aquest combina amb Luis Suárez a la frontal de l’àrea i etziba un xut sensacional que bat Oblak.