Barça

Deu anys d’idil·li

Messi ja té sis Pilotes d’Or. És l’únic futbolista de la història amb tantes. Això ja el converteix en únic. L’argentí ha desempatat amb Cristiano Ronaldo precisament quan es compleixen deu anys de la primera vegada que la va rebre. Són, per tant, deu anys d’idil·li amb aquest guardó, i caldrà veure fins quan el pot allargar. Dependrà d’ell i també dels seus companys perquè el pes dels títols a l’hora de sortir-ne vencedor és rellevant. Si no, Messi en tindria moltes més.

El primer va ser el 2009

Segon el 2008 i tercer el 2007, va rebre la seva primera Pilota d’Or l’1 de desembre del 2009. Va vèncer d’una forma aclaparadora, amb 473 punts de 480 possibles superant Cristiano Ronaldo i el seu company d’equip Xavi Hernández. No hi va haver discussió aquella temporada perquè va ser el primer any de Pep Guardiola quan l’equip blaugrana va aconseguir tots els títols possibles –la lliga, la Champions, copa, la supercopa d’Espanya, la supercopa d’Europa i el mundial de clubs– liderat pel de Santpedor a la banqueta i amb Leo sobre la gespa.

La del 2010, sorprenent

Messi va revalidar el guardó l’any següent, el primer de la fusió de la Pilota d’Or que entregava France Football amb el FIFA Wolrd Player. L’argentí va reconèixer, en recollir-lo, que no se l’esperava, que per ell va ser una sorpresa. El motiu, que considerava que aniria a parar a les mans d’Iniesta o Xavi, els seus companys d’equip, que aquell any van ser proclamats campions del món amb Espanya i que també tenien com a aval els títols assolits amb el Barça. Els seus números individuals, però, van decantar la balança. Aquella edició és irrepetible per al Barça, ja que va situar tres jugadors del club al podi, un fet que només havia passat amb el Milan els anys 1988 i 1989.

El 2011 iguala tres mites

Cap discussió, en canvi, amb la seva tercera Pilota d’Or. Messi va tornar a superar Cristiano Ronaldo i Xavi, que per tercera vegada seguida apareixia al podi del guardó. Messi va tenir paraules d’agraïment per al seu company: “Aquesta Pilota d’Or també és teva. Sense la teva ajuda jo no seria aquí”, va dedicar-li. Aquell any el Barça va tornar a guanyar la lliga i la Champions, i al marge del premi per a Messi, Guardiola també va ser escollit com a millor entrenador. Amb la seva tercera Pilota d’Or, l’argentí feia història igualant les tres Pilotes d’Or consecutives de Michel Platini, i també igualava les tres que van aconseguir Johan Cruyff i Marco van Basten.

El 2012 entra en la història

Aquell any, Messi va batre un altre rècord després de convertir-se en el primer jugador de la història en guanyar per quarta vegada el premi de la Pilota d’Or, fent-ho, a més a més, de forma consecutiva. Va superar en la final Cristiano Ronaldo i Andrés Iniesta. Malgrat que aquella temporada amb el Barça només va poder aconseguir la copa del Rei, les seves xifres individuals van ser escandaloses. Amb 50 gols en la lliga va superar el portuguès en la lluita per la Bota d’Or i també es va convertir en el màxim golejador en partits oficials de la història del FC Barcelona (233 gols), va superar el rècord de gols marcats en una temporada en la Champions (14) i va cloure el 2012 situant una nova gesta en el seu palmarès: ser el que ha marcat més gols en un any natural. En va fer 91, superant el rècord que tenia Gerd Torpede Müller des del 1972, amb 85 gols.

El 2015, sense discussió

L’ara ja penúltima Pilota d’Or també va ser més que merescuda. De nou va tenir un rendiment individual brutal i va aconseguir molts títols col·lectius –lliga, Champions, copa del Rei, supercopa d’Europa i mundial de clubs–. El Barça va sumar el segon triplet amb Luis Enrique a la banqueta. Cristiano Ronaldo va ser segon i Neymar, company seu, tercer. Precisament, el tècnic asturià, en la mateixa gala, va ser escollit com el millor entrenador de l’any, malgrat que va recollir el trofeu l’exsecretari tècnic Robert Fernández. En el seu discurs, Messi va voler agrair als companys que l’haguessin ajudat a tenir cinc Pilotes d’Or.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)