Barça

Gerard Piqué, estel·lar

Gerard Piqué i Aitana Bonmatí reben l’estrella dels millors futbolistes catalans de l’any

El central del Barça va aparèixer en l’últim moment

La 8a Gala de les Estrelles del futbol català serà recordada com la de la nit en què Gerard Piqué es va fer present a l’últim moment. I és que fins a darrera hora, just abans que es fes l’entrega del premi al millor futbolista català, no es va saber del cert que el central del Barça, el gran protagonista de l’acte, hi podria assistir. Aprofitant el dia de festa que va concedir Ernesto Valverde a la seva plantilla, Piqué va viatjar a Londres i tot feia pensar que no arribaria a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm a temps. De fet, estava previst que el seu avi, Amador Bernabeu, que també és el delegat de les relacions del FC Barcelona amb la UEFA, recollís el premi en nom seu, després que el president del club, Josep Maria Bartomeu, es negués a fer-ho. Finalment, però, per a alegria de tots, no va fer falta.

“No tenia previst venir”, va reconèixer Piqué, ja damunt l’escenari. Vestit amb un look informal, hi va afegir: “Pensava que no arribava, acabo d’aterrar i he vingut com un llamp.” Després, va deixar anar el que va definir com “el discurs de sempre”: agraïments als companys i al club. Tot seguit, responent a la pregunta sobre quin era el seu ordre de prioritats, es va reivindicar: “Futbol, futbol i futbol. Han vingut els directors dels diaris? És que darrerament m’estimen molt. Els sembla que puc estar distret amb la copa Davis, però ja fa molt de temps que hi treballem. I aquest premi és de l’any passat, quan ja hi estava treballant. Aquest any serà el mateix.” “Sempre he demostrat que l’amor que tinc per la samarreta del Barça és sagrat. I ho serà fins al dia en què em retiri”, va comentar també abans de parlar de la seva retirada. “Quan em poso la samarreta del Barça compleixo un somni. Mentre gaudeixi, m’agradaria seguir. Quan no pugui jugar aquí ho deixaré”, va sentenciar.

L’altre Guardiola

Abans del final feliç amb Piqué, els premiats van desfilar per l’escenari de l’Antiga Fàbrica Estrella Damm en un acte, conduït pels periodistes Marta Carreras i Bernat Soler, que va durar una hora i mitja. Laia Alexandri, Riqui Puig, Xavier Estrada, Dídac Plana, Berta Velasco, Clàudia Planas, Guillem Naranjo, Alèxia Putellas i Aitana Bonmatí van recollir les estrelles personalment. Gerard Deulofeu i Pep Guardiola no hi van poder ser –ahir hi havia jornada de la Premier–, però cadascun d’ells va deixar enregistrat un missatge. Guardiola va voler compartir el premi amb Rubi i Lluís Cortés, els altres dos finalistes, i va delegar la recollida en el seu pare, Valentí Guardiola, que, en una simpàtica intervenció, va homenatjar Oriol Tort: “Si no hagués estat per ell, el meu fill no hauria arribat on és.”

La 8a Gala de les Estrelles del futbol català, que es va obrir amb l’actuació de Joan Dausà i va incloure també la màgia del Mag Lari, s’havia de celebrar inicialment el 14 d’octubre i va ser ajornada per la situació que es va viure a Catalunya en saber-se la condemna als presos polítics. A més del guardons per als millors professionals de futbol i futbol sala català, el jurat va atorgar dos premis especials: al RCD Espanyol, per la seva classificació per a l’Europa League després de 12 temporades d’absència, que va recollir el conseller Mao Ye, i a l’exàrbitre Alfons Álvarez Izquierdo, per la seva extensa trajectòria professional.

Quan em poso la samarreta del Barça compleixo un somni. Mentre gaudeixi, m’agradaria seguir aquí. Quan no pugui jugar aquí, ho deixaré

EL PROTAGONISTA

L’amor que tinc per la samarreta del Barça és sagrat. Sempre ho he demostrat. I ho serà fins al dia en què em retiri
Gerard Piqué
Xavi Hernández (Barça)
1a Gala. 2012
Sergio Busquets (Barça)
2a Gala. 2013
Sergio García (Espanyol)
3a Gala. 2014
Gerard Piqué (Barça)
4a Gala. 2015
Gerard Piqué (Barça)
5a Gala. 2016
Sergi Roberto (Barça)
6a Gala. 2017
Àlex Granell (Girona)
7a Gala. 2018
Gerard Piqué (Barça)
8a Gala. 2019
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)