Barça

Que res espatlli el dia

El Barça intentarà contra el Mallorca consolidar el lideratge en la lliga i també millorar en el joc

Abans del partit, l’argentí oferirà a l’afició del Camp Nou la sisena Pilota d’Or que ha guanyat aquesta setmana a París

Arthur, amb molèsties al pubis, i Ansu Fati, als tendons rotulars, no han entrat en la llista de convocats

El Barça rep el Mallorca avui al Camp Nou (21 h, Movistar LaLiga) en un ambient radicalment diferent del que es vivia fa unes setmanes al club. La tranquil·litat, si és que existeix al club blaugrana, sembla que s’hagi instal·lat al voltant de l’equip. La victòria contra el Borussia de Dortmund que va certificar la classificació dels blaugrana com a primers de grup en la Champions i la de diumenge passat contra l’Atlético de Madrid al Wanda Metropolitano han injectat una bona dosi de confiança a l’equip, que estava immers en una mar de dubtes després de l’agònic triomf al camp del Leganés i el dubitatiu joc mostrat, sobretot, en els partits fora de casa. Les victòries, però, han servit per anar creixent i a hores d’ara els de Valverde són més sòlids, més competitius i amb una gran fortalesa a les seves dues àrees.

Va quedar demostrat en el partit contra els de Simeone, on l’equip va saber sobreposar-se a un mal inici gràcies a un grandiós Ter Stegen per anar agafant amb el pas dels minuts el control del joc i acabar donant l’estocada amb un fantàstic gol de Leo Messi en el tram final. Avui la història és completament diferent. El Mallorca no és l’Atlético i el partit és al Camp Nou, on el Barça ha ofert la seva millor imatge aquesta temporada i on encara no ha perdut. Per tant, res fa presagiar que avui no pugui ser un gran dia per als barcelonistes. L’objectiu ha de ser que res no espatlli la festa que es preveu a l’estadi, continuar millorant el joc i consolidar el lideratge en la lliga. El Barça jugarà sabent el que haurà fet el Real Madrid contra l’Espanyol unes hores abans. I es preveu una festa, perquè abans de l’inici del partit Leo Messi oferirà la seva sisena Pilota d’Or a l’afició, que segur que li dedicarà una sonora ovació. L’argentí tornarà a ser l’estilet ofensiu de l’equip de Valverde i intentarà mantenir la seva bona ratxa golejadora. Presenta molt bons números contra el Mallorca, al qual s’ha enfrontat en deu ocasions en la lliga i ha marcat onze gols. Al seu costat hi haurà Luis Suárez, també afortunat de cara a gol, i Griezmann, que després de viure un petit infern en la visita al Wanda Metropolitano podrà tornar a sentir l’escalf dels de casa. El d’avui contra el Mallorca és un partit ideal perquè la connexió entre el trident blaugrana vagi anant a més i els automatismes entre tots tres vagin millorant. Està costant però sembla que es va pel bon camí. Els futurs èxits de l’equip dependran en bona mesura del grau d’entesa sobre la gespa a què puguin arribar.

Com que el Barça va fer els deures contra el Borussia de Dortmund, el partit de dimarts contra l’Inter de Milà és intranscendent. Serà aleshores quan Valverde sí que podria fer algun retoc en l’equip i, per contra, avui contra el Mallorca sí que es veurà un equip més recognoscible. A la defensa el tècnic continua sense tenir gaires alternatives perquè Semedo i Jordi Alba continuen lesionats, així que una setmana més s’hi mantindran Sergi Roberto i Junior Firpo. A l’eix, repetiran Piqué i Lenglet. Umtiti sí que podria tenir una oportunitat en la Champions. Al centre del camp, Busquets, que no va jugar contra l’Atlético per sanció, tornarà a la posició de mig centre, mentre que en els interiors sí que hi ha algun dubte perquè Arthur, amb molèsties al pubis, va quedar fora de la convocatòria. De Jong és fix i caldrà veure si Rakitic es manté en l’onze o Valverde dona l’alternativa a Arturo Vidal. Ansu Fati, amb molèsties al tendó rotular, també va quedar fora de la convocatòria, on, al marge de Busquets, també va tornar el defensa francès Todibo.

Amb ganes d’espatllar-li el dia, el Barça es trobarà al davant un Mallorca que fora de casa no està obtenint resultats positius. Acumula sis derrotes seguides a domicili i no sembla el partit del Camp Nou el més adient per trencar aquesta mala ratxa. Però faran bé els blaugrana de no refiar-se perquè els balears ja van ser capaços d’imposar-se al Madrid. De fet, són l’últim equip que el va aconseguir superar. El partit també serà especial per al japonès Takefusa Kubo, jugador cedit pel Madrid i que es va formar a la Masia però que no va poder jugar mai al Camp Nou com a blaugrana. Avui ho podrà fer com a rival, un fet que fa uns anys no s’hauria imaginat.

L’EQUIP

Ha millorat el joc i el triomf contra l’Atlético ha estat una gran injecció de confiança

MESSI

Està en un bon moment i al Mallorca li ha fet 11 gols en deu partits de lliga

EL RIVAL

Fa sis partits que no guanya fora de casa però juga donant-ho tot sobre la gespa
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)