Barça

El rival

Lautaro Martínez

Aparteu les criatures

El Barça topa, avui, amb Lautaro, el golejador més en forma del continent

“El vaig veure fer coses molt bones en el Racing que, ara a Europa, està ratificant”, diu d’ell el periodista Eduardo Menegazzi

L’Inter frisa per renovar-lo perquè la seva clàusula de rescissió, entre l’1 i el 15 de juliol, serà de 111 milions

Si l’Inter té avui, contra el Barça, alguna possibilitat d’aconseguir els tres punts que l’ajudin a sobreviure en la lliga de campions és, en bona part, perquè té Lautaro Martínez. L’atacant argentí progressa amb passes de gegant en la seva segona temporada a Europa i els dos últims mesos, des que va posar l’ai al cor al Camp Nou amb un 0-1 que va signar després d’una exhibició de velocitat i encert, no ha deixat de fer gols. La Juventus, el Sassuolo, el Borussia Dortmund, el Brescia, el Dortmund un altre cop, el Torino, l’Slavia i l’Spal han tastat, després del Barça, la seva voracitat golejadora. Lautaro, de 22 anys, és el davanter de moda. “El vaig veure fer coses molt bones en el Racing que, ara a Europa, està ratificant. És un futbolista enlluernador. Cada cop el veig més adaptat a l’Inter. És molt fort, físicament i mentalment, remata amb les dues cames, va bé de cap... Tot plegat el fa molt complet. Se’m fa difícil predir on pot arribar, com també és molt difícil posar-li un límit.” Qui parla així és Eduardo Menegazzi, periodista argentí que va seguir de molt a prop Lautaro Martínez en la seva etapa al Racing de Avellaneda. Menegazzi era aleshores cap d’esports del diari Clarín. “Li va costar agafar el ritme de la primera divisió argentina. Quan ho va fer, va explotar. De seguida es va veure que tenia un gran potencial”, diu. “És un home tranquil, humil. Fora del camp, no transmet un caràcter tan decidit com damunt la gespa. A més, sap manegar-se bé en l’ambient del futbol: no fa declaracions explosives ni surt de nit. Està ben rodejat. És molt bon professional”, hi afegeix.

La nit del 2 d’octubre últim, quan Lautaro va batre Ter Stegen a l’Estadi, Luis Suárez li va esguerrar la festa amb dos gols que van fer inútil el seu. No són pocs els qui l’han comparat amb l’uruguaià. Podria ocupar algun dia el seu lloc en la davantera del Barça? “No és una bogeria –considera Eduardo Menegazzi–. Potser li falta madurar una mica, però té una gran projecció. De seguida no seria com Suárez, però té un present molt favorable i pot transformar-se en un jugador encara millor.” De fet, el duet amb Leo Messi ja l’està assajant en la selecció argentina, en què han coincidit en els últims partits. “Han insinuat un bon enteniment. Lautaro s’adapta a qualsevol sistema, no li cal un altre davanter al costat si té un bon assistent”, sentència el periodista.

És ben sabut que el Barça, com altres grans del futbol europeu, ha posat l’ull sobre ell. I la prova més evident és que l’Inter de Milà frisa per renovar-lo, davant la possibilitat que algú decideixi pagar els 111 milions d’euros que valdrà la clàusula de rescissió del seu contracte entre l’1 i el 15 de juliol del 2020. Lautaro, mentrestant, es fa estimar pel club que el va portar a Europa. “L’Inter és casa meva. Vull demostrar que estic a l’altura d’aquesta samarreta”, va dir la setmana passada. Avui, tindrà una oportunitat immillorable de fer-ho.

22
anys.
Va néixer el 22 d’agost del 1997 a Bahía Blanca (Argentina).
5
gols
en cinc partits de la lliga de campions. Ha marcat contra el Barça, el Dortmund i l’Slavia.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)