Barça

El Barça creu que el clàssic es jugarà

Convocatòria. El Tsunami Democràtic fa una crida a concentrar-se prop del Camp Nou quatre hores abans del xoc

Jordi Cardoner, vicepresident primer del Barça, està convençut que el clàssic del 18 de desembre es jugarà, tot i les mobilitzacions convocades per la plataforma Tsunami Democràtic per a aquell dia. “Estem convençuts que es jugarà, és el que esperem i que guanyi el futbol”, va dir el directiu a Milà. “Volem transmetre tranquil·litat als nostres socis i ens coordinarem amb els Mossos perquè tot surti bé. El Camp Nou, com sempre, serà un espai de lliure expressió”, va explicar Cardoner.

El Tsunami Democràtic va fer ahir una crida a la població perquè es concentrés en quatre punts propers al Camp Nou quatre hores abans de l’inici del partit, previst per a les vuit de la tarda. El matx s’hauria d’haver disputat el 26 d’octubre, però va ser ajornat per LaLiga i la Federació Espanyola perquè, segons ells, no se’n podia garantir la seguretat. Aquell dia estava programada a Barcelona una manifestació en contra de la sentència del procés. Segons algunes fonts, la raó de la suspensió va ser la pressió del govern estatal perquè el partit no es convertís en una protesta que arribés a tot el món.

Els quatre punts estratègics on el Tsunami Democràtic ha convocat la gent són: Arístides Maillol amb avinguda Joan XXIII, avinguda Joan XXIII amb carrer Menéndez Pelayo, travessera de les Corts amb Arístides Maillol i travessera de les Corts amb Elisabeth Eidenbenz.

La plataforma, en un comunicat, explica que ha decidit fer aquesta convocatòria després de no haver pogut pactar ni amb el Barça ni amb el Real Madrid la possibilitat de fer visible a les graderies i al camp la crida al diàleg. El Tsunami Democràtic diu que ja són més de 18.000 persones les que s’han inscrit per participar en la mobilització i que moltes d’aquestes persones, amb entrada o abonament, ja han rebut instruccions. El comunicat destaca que el partit serà seguit per 650 milions de persones i que és una gran oportunitat per fer visible el conflicte entre Catalunya i Espanya.

Pel que fa a altres actors, el Real Madrid no pensa variar gaire els seus plans habituals. Viatjarà el mateix dia del partit i s’allotjarà a l’hotel Sofia. Sí que es traslladarà al Camp Nou en un bus diferent, sense distintius que l’identifiquin. Els governs català i espanyol han manifestat que treballen per garantir la seguretat de tothom i la Federació Espanyola té previst reunir-se avui per estudiar la situació.

Trobada amb el Sassuolo

En absència de Josep Maria Bartomeu, el vicepresident, Jordi Cardoner, i el CEO, Òscar Grau, es van reunir amb representants del Sassuolo. Giovanni Carnevali, director esportiu del club italià, va visitar l’hotel de concentració del Barça. Hi ha una bona relació entre les dues entitats des de la cessió de Boateng i els dos clubs van parlar de futures col·laboracions.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)