Barça

“El clàssic es jugarà”

Josep Maria Bartomeu diu que ha de ser compatible que es disputi un partit de futbol amb poder fer reivindicacions cíviques i pacífiques

Elogia la figura de Messi i té un record per Ronaldinho

El president del Barça, Josep Maria Bartomeu, es va mostrar ahir contundent i segur sobre el clàssic del dia 18. En el discurs que va pronunciar en el tradicional dinar de Nadal amb els representants dels mitjans de comunicació, va dir que el partit es jugarà i no es tornarà a ajornar i va convidar els socis del Barça a anar al camp en família i amb tranquil·litat. “El clàssic es jugarà, no es tornarà a ajornar. És una responsabilitat de tots nosaltres que es jugui. Sabem que vivim un moment social i polític complex a Catalunya, però això és compatible amb l’esport, amb un partit de futbol i que es puguin fer reivindicacions cíviques i pacífiques. El nostre estadi, com ha estat històricament, és un espai de lliure expressió, sempre ho ha estat i per això enviem un missatge de normalitat i tranquil·litat. El Barça prepara el clàssic amb tota normalitat. Diem als socis que vinguin en família, amb els amics. I que guanyi l’esportivitat i el suport als jugadors. Entre tots hem de fer que el clàssic sigui una festa d’esport i de civisme”, va dir el president del Barça.

Bartomeu va fer balanç d’aquest 2019, recordant que el club ha fet 120 anys, que es van complir 40 anys de la inauguració de la Masia i que la setmana vinent es compliran deu anys del sextet. “La Masia és un dels pilars de la nostra història i marcarà el futur del nostre club. Aviat farà deu anys del sextet que vam guanyar amb Pep i amb Tito i ja amb Messi com a protagonista. Havia de guanyar la seva sisena Pilota d’Or, qui hauria de dir que només en té sis. En tindrà més perquè segueix treballant per tenir més èxits. Ell va agafar el testimoni de Ronaldinho, que va ser el fil conductor del Barça. Des de llavors, no deixem de guanyar. Ningú ha guanyat més que nosaltres en els últims quinze anys, però encara tenim més reptes”, va dir el president del Barça.

Entre els reptes per al 2020, destaca l’inici de les obres de remodelació del Camp Nou. “Tenim molts títols per guanyar i fer feliços els nostres aficionats, continuarem amb la nostra aposta pel futbol femení i aquest estiu començarà a fer-se visible l’inici de la remodelació del Camp Nou, que acabarà l’any 2024 i serà el millor estadi del món.”

Bartomeu va acabar el seu discurs amb un record per tres periodistes que ens han deixat aquest any 2019: Carlos Pérez de Rozas, Jesús Ichaso i Ferran Zueras. Llarga va ser l’ovació per a ells.

LES FRASES

El Barça prepara el clàssic amb normalitat. Diem als socis que vinguin. Hem d’aconseguir que sigui una festa d’esport i civisme
És una responsabilitat de tots nosaltres que es jugui. El moment complex que vivim ha de ser compatible amb l’esport
Tenim reptes per al 2020. Començarà a fer-se visible la remodelació del Camp Nou, que serà el millor estadi del món

Carvajal demana garanties de seguretat

Un jugador del Real Madrid va dir ahir la seva respecte al clàssic i la convocatòria que ha fet el Tsunami Democràtic perquè la gent bloquegi quatre punts propers al Camp Nou des de quatre hores abans del partit. El defensa demana que els jugadors tinguin la màxima seguretat. “Farem el que ens diguin, que és jugar a futbol. El que volem és que es jugui amb les màximes garanties de seguretat. No sabem si va ser una errada ajornar el partit. Tot el que no sigui el futbol, no m’importa. Jo el que vull és anar a Mestalla i guanyar. Anar al Camp Nou i guanyar”, va dir el lateral dret blanc en un acte promocional, que es va queixar que el Real Madrid tindrà menys hores de descans que el Barça: “El cos ho nota.”

Jorge Valdano, premi Vázquez Montalbán

Abans del tradicional dinar de Nadal del FC Barcelona, el portaveu del club, Josep Vives, va comunicar que el jurat havia decidit atorgar aquest any el premi internacional Manuel Vázquez Montalbán de periodisme esportiu a l’exjugador i exentrenador Jorge Valdano. L’argentí, que va ser jugador, entrenador i director esportiu del Real Madrid, fa anys que treballa com a comentarista i articulista en diversos mitjans de comunicació. A més, ha estat autor de diversos llibres.

El jurat del premi ha valorat “la qualitat literària del guanyador i la seva capacitat per innovar en el llenguatge en el moment d’explicar el fenomen del futbol en els seus articles, en els seus comentaris i en els seus llibres”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)