Barça

Suárez: objectiu San Paolo

L’uruguaià serà operat avui pel doctor Ramon Cugat dels problemes al menisc extern del genoll dret

Es preveu un temps de baixa de quatre a sis setmanes. Anotat en l’agenda, el duel a Nàpols

Vuit mesos després Luis Suárez tornarà a passar per la sala d’operacions. El mateix genoll i el mateix metge. L’uruguaià serà intervingut avui de les molèsties que arrossega al castigat menisc extern del genoll dret. Tot, de nou, a les mans del doctor Ramon Cugat.

El futbolista va tornar de l’Aràbia Saudita amb forts dolors al seu genoll dret i després d’una exhaustiva exploració en la seva arribada a Barcelona, el jugador, el club i els serveis mèdics han decidit finalment apostar per l’operació, parar i mirar de fer net. Suárez fa temps que arrossega problemes de genoll. Les molèsties van accentuar-se després del derbi –això no li va impedir aquell dia signar un partit notable a títol personal, amb un gol, un pal i una assistència– i ja va haver de jugar infiltrat la semifinal de la supercopa d’Espanya contra l’Atlético de Madrid. Davant d’aquest escenari i l’augment de les molèsties, finalment s’ha optat per la via de la cirurgia. El club ho va confirmar ahir a través d’un comunicat oficial, en el qual encara no s’especificava cap període de baixa. Avui és el dia D. Operació i nou comunicat amb el període aproximat de recuperació. Amb tot, tenint en compte el tipus de lesió, es preveu que Suárez estarà apartat dels terrenys de joc entre un mes i un mes i mig. Messi es queda sense confident i amic entre quatre i sis setmanes.

Luis Suárez, que d’aquí dotze dies complirà 33 anys, vol estar absolutament recuperat per disputar l’anada de l’eliminatòria de vuitens de final de la Champions contra el Nàpols de Gennaro Gattuso. El 25 de febrer espera San Paolo. Suárez vol ser a Itàlia. Aquest és l’objectiu que s’han fixat el futbolista i els serveis mèdics.

Sigui com sigui, Suárez es perdrà uns quants partits oficials. En el millor dels casos, si fossin només quatre setmanes de baixa, es perdria quatre partits de lliga (contra el Granada i el Llevant a casa, i contra el València i el Betis a fora) i també es perdria tres eliminatòries de la copa del Rei (setzens, vuitens i quarts) en el supòsit que el vigent subcampió de la competició no en quedés eliminat de manera prematura. En el cas que la recuperació s’allargués a les cinc o sis setmanes, Suárez es podria perdre també una hipotètica anada de semifinals de la copa i els partits de lliga contra el Getafe i l’Eibar del 16 i el 22 de febrer.

La baixa del davanter uruguaià és un nou maldecap per a Ernesto Valverde. L’equip no lluitarà avui a Jiddah pel primer títol de la temporada i, a més, perd un home gol a curt i mitjà termini. Suárez ha tingut una participació directa en 21 dels gols del Barça aquesta temporada. Ha fet 14 gols (11 en la lliga i 3 en la Champions) i ha donat un total de 7 assistències a la lliga. O el que és el mateix: el tercer màxim golejador de la competició i el millor assistent.

L’anterior vegada que Suárez va ser operat, el 9 de maig de l’any passat, la decisió va aixecar un gran rebombori. De fet, el mateix futbolista va haver de sortir en defensa pròpia i va escriure una carta als culers en què va remarcar el seu compromís amb el club. En aquella ocasió no va agradar que decidís operar-se abans de la final de copa contra el València, prioritzant la seva participació en la copa Amèrica. Ara, la lectura és operar-se a l’equador del curs i mirar d’arribar en òptimes condicions al moment decisiu de la temporada.

RECUPERACIÓ

En el millor dels casos, es perdrà quatre jornades de lliga i tres partits de copa

GENOLL CASTIGAT

Torna a operar-se vuit mesos després de la polèmica intervenció abans de la final de copa
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)