Barça

Ara no, però ja es veurà

Malgrat les pressions del Barça, Xavi Hernández respon negativament a la proposta de fer-se càrrec de l’equip immediatament, però continuaran negociant de cara a l’estiu, o abans si canvia la situació

Valverde està molt dolgut i possiblement es buscarà una sortida pactada

Ningú s’hauria imaginat mai que una derrota en la supercopa d’Espanya i en un dels millors partits de la temporada hauria desencadenat una sèrie d’esdeveniments com els que s’estan produint al Barça en els últims dies. D’un viatge a Doha planificat amb temps per fer una visita a Ousmane Dembélé, que es recupera a Qatar de la seva lesió, i aprofitar-ho per trobar-se amb Xavi Hernández per conèixer les seves intencions de futur, al rebombori que s’ha creat i que ha sacsejat l’entitat i ja veurem si l’equip en els propers partits després que es fes pública la trobada entre el CEO blaugrana, Òscar Grau, i el secretari tècnic, Éric Abidal, amb el tècnic terrassenc.

El que semblava una visita informal i en clau de futur s’ha convertit en un escenari de negociacions obertes i totalment públiques en què el FC Barcelona ha servit en safata a Xavi la banqueta del Camp Nou. Els executius del Barça pretenien en només dos dies que l’excapità posés punt final al seu projecte amb l’Al-Sadd i acceptés rellevar Ernesto Valverde de manera immediata. Però Xavi els va dir que no. Que ara al gener no vindria, que no ho veia gens clar i que tot estava sent massa precipitat.

Seguiran parlant amb ell

L’excapità del Barça continua tenint una il·lusió immensa per tornar al club i convertir-se en entrenador del primer equip, però no ho vol fer d’aquesta manera. A mitja temporada, sense temps per prendre decisions i deixant penjat el seu club actual, l’Al-Sadd, amb el qual té contracte i amb el qual vol seguir fins a final de temporada i sobretot disputar la final de la copa, divendres vinent, contra l’Al-Duhail.

Els negociadors del Barça, Òscar Grau i Éric Abidal, el van pressionar de valent perquè volien obtenir una resposta abans de tornar cap a Barcelona. Es van reunir amb Xavi divendres, dissabte van sopar plegats i ahir hi va haver l’última reunió. Van estar parlant, però no el van poder convèncer. Xavi Hernández va estar temptat d’acceptar la proposta, però vol més temps. Ara bé, van quedar que continuarien negociant de cara al mes de juny. No es pot descartar, però, que en els propers dies encara es produeixin més canvis o que segueixin parlant després de la final de la copa.

Valverde no en sabia res

A més de tenir dubtes esportius per fitxar ara, Xavi no vol aterrar al Camp Nou passant per sobre de Valverde, que està vivint aquestes últimes hores molt dolgut amb el tracte que està rebent. El tècnic s’ha assabentat de totes aquestes negociacions a través dels mitjans de comunicació, perquè ni el president del club, Josep Maria Bartomeu, ni cap membre de l’àrea esportiva li ha dit res ni a ell ni al seu representant.

I què cal fer ara amb ell? És clar que l’entitat no té la més mínima confiança que pugui acabar bé la temporada. Si ja no tenia tot el crèdit dins del club després de la derrota contra el Liverpool en la Champions de la temporada passada, ara l’ha perdut per complet entre els que encara el defensaven: el president Josep Maria Bartomeu i els pesos pesants de l’equip, entre d’altres. Precisament aquest podria ser un dels motius pels quals s’ha desencadenat tot aquest despropòsit. Que alguns jugadors importants hagin traslladat al president que han perdut la confiança en Valverde malgrat que públicament hagin diguin el contrari. Alguns d’ells ja han parlat aquests dies també amb Xavi.

El més probable és que Valverde pacti una sortida del Barça. Si continués, tindria molt poca força després d’haver estat desacreditat pels seus superiors de manera tan clara i pública. Avui, però, està previst que dirigeixi l’entrenament en la tornada a la feina de l’equip. Si des del Barça no aconsegueixen convèncer Xavi un cop acomiadat Valverde, es buscaria un tècnic pont fins a l’estiu.

L’escenari que ara s’obre

Ahir a la nit hi va haver una reunió en què van participar Bartomeu, Grau, Bordas, Abidal i Ramon Planes, però no es va prendre cap decisió definitiva. Hi ha diverses opcions sobre la taula, encara que la que està agafant més força és la de l’actual entrenador del filial, Javier García Pimienta. Se’l va sondejar, i com que és un home de club, s’ha posat a disposició del que més convingui a l’entitat. Altres noms que també han aparegut en les últimes hores són els de Quique Setién –que està sense equip però amb el qual no han parlat–, Milito i Pochettino, encara que aquesta última opció és improbable, perquè l’argentí sempre ha repetit que mai entrenaria el Barça. Catalunya Ràdio també va revelar que el Barça havia trucat a Ronald Koeman dissabte a la tarda, però el tècnic holandès també va rebutjar fer-se càrrec de l’equip ara perquè vol mantenir el compromís amb la selecció d’Holanda.

PRESSIÓ

Ahir al matí, en una última reunió a Doha, Xavi els va dir que ara no era el moment

DUBTES

El terrassenc considera que venir al gener seria precipitat i respecta Valverde

VALVERDE

El més probable és que es pacti una sortida i que García Pimienta sigui tècnic pont

Luis Enrique i Guardiola donen suport a Valverde

Pep Guardiola i Luis Enrique, que també coneixen les dificultats d’entrenar un equip com el Barça, van donar suport a Valverde després de tot el que està vivint. “Barcelona és un lloc especial, perquè guanyar la lliga no és suficient. Em sap molt greu per Ernesto Valverde, no es mereix això. Tant de bo es pugui solucionar aviat tota aquesta situació, com a soci del club. Res més”, va dir el tècnic del Manchester City. El seleccionador espanyol, per la seva banda, va afirmar que al Barça sempre s’especula molt després d’una derrota, però va recordar que Valverde encara pot guanyar tots els títols “menys la supercopa” i el va citar com un dels millors entrenadors espanyols que hi ha en aquests moments.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)