Barça

Hores decisives per a Rodrigo

El Barça i el València van negociar però no van arribar a cap acord definitiu. Avui continuaran avançant en les converses d’una operació difícil

Anil Murphy, el president valencianista, es va desplaçar a Barcelona

La derrota del FC Barcelona contra el València a Mestalla i la posterior pèrdua del lideratge en mans del Madrid després de la seva victòria per la mínima a Valladolid han accelerat les negociacions per incorporar el davanter centre que ha de substituir el lesionat Luis Suárez. D’entre totes les opcions disponibles, i descartat des d’un primer moment incorporar un futbolista de baix nivell després de la nefasta experiència amb Boateng la temporada passada, la que més agrada a la secretaria tècnica és la del davanter del València Rodrigo Moreno. El seu fitxatge pel Barça ja s’està coent des de fa uns dies i el d’ahir va ser un dia important per a l’operació.

Es va desplaçar fins a Barcelona el mateix president del València, Anil Murphy, per veure si podia tancar ja un principi d’acord amb el Barça, tenint en compte que les negociacions per aquest jugador no eren gens fàcils. Per començar, perquè és un dels jugadors franquícia dels valencians, perquè Celades compta amb ell i perquè se li haurien d’explicar molt bé a l’afició valencianista els motius pels quals s’acceptava desprendre’s d’un dels seus millors jugadors per acabar reforçant un rival de la lliga. L’operació és complicada perquè el club blaugrana no està en condicions de pagar els 60 milions que costa el seu traspàs. Primer el va intentar abaratir incloent-hi jugadors amb els quals no es compta, com Wague o Abel Ruiz, i després acceptant incloure en l’hipotètic contracte de cessió una penalització a favor del València per si finalment no es quedaven el futbolista. Els valencians, per contra, exigeixen una opció de compra obligatòria.

Aquest seria el punt més complicat de desencallar perquè el Barça no té gens clar lligar-se de mans en un desemborsament tan alt de diners perquè un dels seus grans objectius de cara a l’estiu és Lautaro Martínez, que al juny tindrà una clàusula per poder sortir de l’Inter de Milà de 111 milions d’euros. A més a més, el Barça ha d’estar també atent al fair play financer si es gasta ara 60 milions d’euros per un futbolista, més enllà del que suposaria com a desviació en el pressupost una inversió de tan alta magnitud. El València, per contra, es fa fort en la seva posició. Compta amb Rodrigo i no el vol deixar escapar així com així. Per això exigeix aquesta quantitat o vol una garantia que al juny el Barça es quedarà el futbolista en propietat. Si fa no fa, és el mateix que va demanar a l’Atlético de Madrid a l’estiu quan el davanter va estar molt a prop de ser traspassat al club madrileny.

Durant la tarda i la nit d’ahir totes les parts van estar reunides intentant trobar la fórmula que convencés totes les parts per poder anunciar un acord, però no va ser possible. Al marge del president del València, Anil Murphy, també hi va ser Jorge Mendes. Avui al matí està previst que el Barça i el València continuïn treballant per arribar a un acord definitiu que acabi amb el jugador vestint de blaugrana. El que no se sap és si per aquests propers mesos que queden de temporada o per més temps.

En qualsevol cas, de totes les opcions que es van plantejar a Quique Setién, la del valencianista és una de les que més el convenç. Rodrigo Moreno és un davanter amb mobilitat, i això el tècnic del Barça ho vol, i té experiència en la lliga espanyola, una condició que Setién també havia posat. Si no passa res d’extraordinari, però, les properes hores seran decisives perquè l’operació de Rodrigo es tanqui en un sentit o un altre. En aquests moments, però, tot fa pensar que es trobarà una solució que ha d’acabar amb el jugador al Camp Nou. Hi ha temps fins divendres a les 23:59, però cap de les dues parts vol esperar tant. Avui hauria de ser el dia de caixa o faixa.

OPCIÓ DE COMPRA

Els valencians volen que l’opció de compra sigui obligatòria i no una penalització

EL BARÇA

Vol abaratir el preu del futbolista incloent-hi jugadors perquè no vol pagar 60 milions

OFERTA

Els blaugrana van oferir Wague i Abel Ruiz però el València ho va descartar

DIA LÍMIT

El mercat es tanca aquest divendres a la mitjanit, així que hi ha temps

Només ha marcat dos gols aquesta temporada

Rodrigo Moreno no pot presumir de grans xifres golejadores aquesta temporada. En la lliga ha participat en 18 partits, 16 com a titular, i només ha marcat dos gols. Són els mateixos gols que ha fet en la Champions, en aquest cas en cinc partits. La temporada passada tampoc va fer excessius gols, vuit, malgrat que va participar en 33 partits, sortint des de l’inici en 29. El seu millor exercici realitzador en el València va ser en la temporada 2017/2018, quan va ser capaç de fer 16 gols en 37 partits. Caldrà veure si al Barça les seves xifres acaben millorant.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)