Barça

Ara els toca fer la tria

El nou davanter. Abidal ha tornat de Finlàndia, on ha acompanyat Dembélé, i haurà de decidir, amb Setién, l’escollit per substituir el francès

En espera que la Federació Espanyola de Futbol aprovi definitivament la incorporació d’un nou futbolista per a la plantilla del FC Barcelona, que ocuparà el lloc d’Ousmane Dembélé, la direcció esportiva blaugrana haurà de decidir en les pròximes hores qui és l’escollit. Éric Abidal ha tornat de Finlàndia, on ha fet costat a Dembélé en l’operació a què va ser sotmès dimarts per la lesió al tendó proximal del bíceps femoral de la cama dreta, que, segons la previsió dels serveis mèdics del club, el mantindrà lluny dels terrenys de joc al voltant de sis mesos. El director esportiu, juntament amb Ramon Planes i Quique Setién, haurà d’asseure’s i triar.

Fa dies que el Barça ha activat el pla per trobar un davanter. La recerca s’ha matisat i ara es busca un atacant versàtil, que pugui actuar en els tres llocs de la davantera, més que no pas un nou clàssic. És per això que no s’ha de descartar que el fitxatge no es trobi entre els noms que més han sonat els últims dies –Willian José, Ángel, Lucas Pérez i Loren–, ja que cap d’aquests quatre jugadors no acaba de respondre exactament a aquest perfil. En tot cas, Willian José agrada molt a Setién, per la seva qualitat, perquè ja el va entrenar a Las Palmas i perquè no necessitaria adaptació a la lliga. A la Real Sociedad, però, van refusar una oferta del Barça pel brasiler en el mercat d’hivern, de 15 milions, i no estan disposats a deixar-lo marxar per un preu que s’allunyi dels 70 milions de la seva clàusula de rescissió. A més, el tècnic del conjunt donostiarra, Imanol Alguacil, no es cansa de repetir que no aprova la seva sortida. Per altra banda, la condició d’extracomunitari del jugador no ajuda.

En el cas d’Ángel, tot i que la clàusula de rescissió del seu contracte és de deu milions, un preu assequible, ni ell ni el seu agent han rebut cap trucada del Barça. Ahir, el veterà davanter, que farà 33 anys al mes d’abril, ho va assegurar públicament: “Quan les notícies són d’un gran club, com és el Barcelona, la repercussió és més gran. Però com que només són rumors, estic molt tranquil. Si es posen en contacte amb mi, ja tindré temps de pensar les coses.” Pel que fa al gallec Lucas Pérez, per bé que és qui més podria adaptar-se a les tres posicions d’atac, el seu caràcter no acaba de convèncer. Per altra banda, la seva clàusula de rescissió, de 15 milions, no hauria de ser cap problema. Finalment, Loren Morón té a favor seu la seva joventut –va fer 26 anys al desembre– i el fet que Setién ja va apostar per ell al Betis. A més, es pot adaptar per jugar a la banda esquerra de l’atac. Els 60 milions de la seva clàusula, però, tot i que les relacions entre el Betis i el Barça passen un bon moment, poden ser un important escull.

La RFEF té l’última paraula

La Federació Espanyola de Futbol, i no la Lliga, tindrà l’última paraula a l’hora de decidir si el FC Barcelona pot incorporar un nou futbolista en el lloc de Dembélé. Per aconseguir el permís, el Barça haurà de buscar la confirmació, per part de dos metges vinculats a la federació catalana, que la lesió del francès necessita un temps de recuperació de sis mesos.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)