Barça

Ángel, molt ben col·locat

El davanter del Getafe no estava entre els tres finalistes per reforçar l’equip, però és de les poques opcions barates que hi ha i el tornen a tenir molt en compte

El Barça ahir ja va enviar a la LFP tots els requeriments per poder fitxar i aquesta té 72 hores per donar el vistiplau

El FC Barcelona continua fent tot el procés necessari per rebre el vistiplau de la LFP per poder fitxar amb el mercat d’hivern tancat. Ahir al matí ja va enviar tota la documentació a LaLiga per rebre el permís per cobrir la baixa d’Ousmane Dembélé, lesionat de llarga durada. Va remetre a LaLiga els informes mèdics en què s’especifica que després de la intervenció que va fer-se dimarts a Dembélé a Turku (Finlàndia), aquest s’estarà uns sis mesos de baixa per poder-se recuperar al cent per cent, segons el club i el metge que el va operar, el doctor Lampainen. La condició per poder fitxar amb la finestra tancada és que hi hagi una lesió de llarga durada, i perquè això sigui així s’han de superar els cinc mesos de baixa. Després de rebre la documentació, la LFP ara té 72 hores abans de difondre un dictamen mèdic que autoritzi el club a incorporar un nou jugador. Si és afirmatiu, el Barça tindrà quinze dies per fitxar aquest davanter versàtil que tant reclama Quique Setién i que només podrà jugar la lliga.

La secretaria tècnica del FC Barcelona espera d’aquest OK per escrit abans d’anunciar res oficialment. En qualsevol cas, no hi ha res encara prou avançat per poder-ho tancar ja. En els últims dies, hi ha un nom que ha anat guanyant força i que ara mateix està molt ben situat per acabar venint al Camp Nou. Es tracta del davanter del Getafe Ángel Rodríguez, que Ramon Planes ja va fitxar gratis quan treballava en el club madrileny. La seva situació ha fet un gir radical respecte de fa uns dies. De fet, el Barça pràcticament el va descartar i no estava entre els tres finalistes per acabar incorporant-se, però la realitat ha provocat que ara sigui un dels favorits en les travesses. El motiu és molt senzill: és una de les poques opcions barates que hi ha en el mercat, que, recordem-ho, està limitat a jugadors de la lliga espanyola o bé que estiguin a l’atur. La seva clàusula de rescissió són 10 milions d’euros, però el president del Getafe, Ángel Torres, ja ha assegurat que està disposat a negociar a la baixa perquè entén que al Barça no se li pot dir que no. A més a més, Ángel no és titular, malgrat que Bordalás vol continuar comptant-hi perquè els seus números són bons. Ha disputat 20 partits (912 minuts) i ha marcat 9 gols, només 1 de penal, i ha donat dues assistències. El davanter ha estat capaç de generar 28 ocasions i ha rematat a porteria 44 vegades. Ángel Rodríguez també ha fet tres gols en l’Europa League i un altre en la copa del Rei. A la llista hi continua havent Lucas Pérez i podria haver-hi un tapat.

Els davanters descartats

El que més agrada és Willian José però tenia massa condicionants en contra. El primer, el seu preu, per la negativa de la Real Societat a rebaixar els 70 milions d’euros de la seva clàusula de rescissió. També el fet que ocupa plaça d’extracomunitari, i això dificultaria poder alinear Araujo en algun partit aquesta temporada. L’altre davanter que també ha quedat descartat és Loren, del Betis. D’oferta formal del Barça, no n’hi ha hagut, però sí que van temptejar el club verd-i-blanc, i la resposta va ser que no el vendrien per menys de 30 milions d’euros, una xifra allunyada del que vol i es pot gastar el Barça en aquests moments.

Perquè el que sí que té clar la secretaria tècnica blaugrana és que la gran inversió en la davantera s’ha de fer l’estiu vinent i que el jugador que arribi ara en el mercat d’hivern no pot condicionar, en cap cas, una futura operació d’envergadura com podria ser la de Lautaro Martínez, el gran objectiu.

XIFRES

El davanter del Getafe ha marcat nou gols i ha fet dues assistències en 20 partits

TERMINI

Un cop tingui la confirmació que pot fitxar, el Barça tindrà quinze dies per fer-ho

Cucurella: “Que Ángel disfruti”

Marc Cucurella, exjugador del FC Barcelona i ara a les files del Getafe, ahir ja va parlar obertament de la possibilitat que el seu company Ángel Rodríguez pugui acabar en el Barça en aquest mercat d’hivern. “Tots els grans jugadors hi són benvinguts. Que disfruti, que aquella gent són molt bons i se’n pot aprendre molt”, va assenyalar Cucurella, que va afegir que Ángel ha demostrat que és “un gran jugador”. També es va mostrar una mica decebut per la poca paciència que el Barça té amb els jugadors del planter.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)