Barça

Arriba l’hora de Junior

La inoportuna lesió d’Alba obre la porta de la titularitat a l’exjugador del Betis en un moment clau de la temporada, amb les visites a San Paolo i al Santiago Bernabéu marcades en vermell

“Sé que el meu primer any al Barça potser no serà fàcil. Sé on soc i qui tinc al davant. Admiro Jordi Alba i serà una competència sana. N’estic convençut. Serà complicat, ho sé, perquè el repte és gran, però lluitaré per un lloc, perquè soc aquí per guanyar títols, però també per jugar tants minuts com sigui possible.” Aquestes eren paraules de Junior Firpo en l’entrevista concedida a l’Esportiu el 21 d’agost passat, just el dia abans de complir 23 anys i celebrar el seu primer aniversari com a blaugrana, i quatre dies abans, també, del seu primer duel cara a cara contra el seu Betis al Camp Nou, que va acabar 5-2. Ja aleshores, Junior tenia clar que l’ombra de Jordi Alba és molt allargada. Paraules des de la humilitat, però també farcides d’ambició. El que no s’imaginava Firpo era que el seu rival directe al lateral esquerre encadenaria tres lesions en set mesos.

Aquesta no està sent la millor temporada de Jordi Alba. Lesió al bíceps femoral de la cama esquerra contra el Dortmund al setembre, recaiguda de la mateixa lesió en el partit contra l’Slavia de Praga al novembre i tercera lesió de la temporada dissabte contra el Getafe. Ara, un trencament a l’adductor de la cama dreta que el tindrà almenys tres setmanes apartat del terreny de joc. Alba es perdrà segur els partits contra l’Eibar, el Nàpols, el Real Madrid i la Real Sociedad, i podria reaparèixer contra el Mallorca, a mitjan març, si es compleixen els terminis. Les dues lesions anteriors ja el van obligar a perdre’s deu partits oficials.

Les llàgrimes d’Alba un cop assegut a la banqueta després del canvi eren el reflex d’un futbolista trencat anímicament. Costa de digerir perdre’s un clàssic i un partit de vuitens en la Champions. Alba sap que es perdrà un moment clau de la temporada. I aquí és on apareix el nom de Junior. Les dues lesions anteriors de Jordi Alba no van obrir la porta de la titularitat al cent per cent a l’exjugador del Betis perquè Ernesto Valverde va apostar en molts partits per reubicar Semedo a l’esquerra, a cama canviada. Amb Quique Setién, però, a Junior se li ha obert un nou món. El càntabre li va donar l’oportunitat de debutar a primera divisió i ara Junior serà la seva primera opció com a relleu d’Alba en aquella banda.

Les seves prestacions han anat en augment. Contra el Getafe, dissabte, va fer l’assistència del 2-0 a Sergi Roberto, la primera que signa amb el Barça en la lliga. Curiosament, contra el mateix rival, al Coliseum Alfonso Pérez, en la primera volta del campionat va marcar el seu primer gol com a blaugrana. Feeling contra el Getafe de Bordalás.

En aquella entrevista, Junior parlava del somni de guanyar la seva primera lliga i una Champions amb el Barça. La lesió d’Alba el situa com a actor protagonista en els dos reptes. En vermell, dues dates: el 25 de febrer, visita a San Paolo contra el Nàpols; l’1 de març, visita al Santiago Bernabéu. L’espera el seu primer clàssic com a titular.

Aquesta temporada, Junior Firpo ha disputat deu partits en la lliga, vuit dels quals com a titular. Acumula també dues titularitats en la Champions, i en la copa va jugar dos partits més. En la primera volta va viure tres titularitats consecutives, contra el Granada, el Vila-real i el Getafe, i quatre contra el Celta, el Leganés, l’Atlético i el Mallorca. Ara, en l’horitzó, l’Eibar, el Madrid i la Real.

EN LA CHAMPIONS

A Europa ha estat titular contra el Dortmund (3-1) i a San Siro (1-2), dues victòries

FAM DE CLÀSSIC

Junior ja sap què és guanyar al Bernabéu; ho va fer l’any passat amb el Betis (0-2)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)