Barça

Messi, primer futbolista guardonat per l’acadèmia

Premis Laureus. L’astre argentí comparteix el prestigiós guardó que es concedeix des de fa vint anys amb el sis vegades campió del món de fórmula 1 Lewis Hamilton

Leo Messi continua recollint els fruits d’un 2019 excepcional. El Barça no va guanyar la Champions però el món del futbol ja es va rendir a una temporada gairebé sobrenatural concedint-li seu primer premi The Best i la seva sisena Bota d’Or. El reconeixement d’ahir a Berlín va ser molt més global. Els membres de l’acadèmia Laureus, un ampli grup d’esportistes d’elit de tot el món ja retirats, el van triar per primer cop com a millor esportista masculí de totes les disciplines. Va rebre els mateixos vots que el sis vegades campió del món Lewis Hamilton i, per tant, el Laureus al millor esportista masculí es va concedir de manera ex aequo.

Messi, que va enviar un missatge gravat a la cerimònia que va presentar l’actor Hugh Grant, va ressaltar en el seu agraïment el fet més remarcable de la seva distinció. És el primer cop que un futbolista o qualsevol jugador d’un esport d’equip és premiat per una acadèmia que sempre ha tingut una mirada molt selectiva en aquest sentit. Així, dominen el palmarès masculí els tennistes Roger Federer (6) i Novak Djokovic (4). Rafa Nadal també va ser premiat el 2011.

Un any per emmarcar

En la cerimònia es va remarcar que Messi (32 anys) va marcar 51 gols en 49 partits la temporada 2019/20, que va sumar la seva desena lliga espanyola i que va allargar el seu palmarès de títols fins als 34. “És un honor increïble un reconeixement com aquest, i més sent un esportista d’equip; de fet vull agrair als meus companys que m’hagin ajudat a arribar fins aquí”, va explicar Messi en el seu petit missatge d’agraïment. Abans s’havien sentit frases d’admiració de Mourinho, Guardiola i Klopp, entre d’altres, sobre l’argentí.

Hamilton, que va dedicar el Laureus al seu pare, sí que va pujar a l’escenari, després que l’actor Daniel Brühl, que passa llargues temporades a Barcelona i parla català, anunciés el seu nom. És el tercer pilot de fórmula que guanya el premi després que ho fessin Michael Shumacher (2002) i Sebastian Vettel (2016). Entre els altres nominats hi havia el pilot de Cervera Marc Márquez, campió del món de Moto GP per sisena vegada el 2019; Rafa Nadal, vencedor de Roland Garros i l’obert dels Estats Units; Eliud Kipchoge, que va baixar de les dues hores en la distància de la marató a Viena (1h59:40) en una prova no homologada per la IAAF, i Tiger Woods, vencedor del Masters.

Els Laureus es van començar a concedir l’any 2000 en cerimònies anuals inspirades en els Oscar de Hollywood, en un projecte que també té un caire social. Hi ha una setantena de membres de l’acadèmia, i l’únic català és un bon amic de Messi, Carles Puyol, present ahir en la cerimònia. En la llista d’ambaixadors hi ha Àlex Corretja, Manel Estiarte, Pep Guardiola, Marc Márquez, Ferran Martínez i Gerard Piqué.

Els altres premiats

Si el premi masculí va ser tota una sorpresa, primer per l’empat entre Hamilton i Messi i segon perquè fos el jugador del Barça un dels premiats; no va passar el mateix en la categoria femenina. La gimnasta nord-americana Simone Biles, que va obtenir cinc medalles d’or en el mundial de Stuttgart i que ja és la més guardonada de tots els temps en la seva disciplina, va rebre el seu tercer Laureus. El trofeu al millor equip de l’any va ser per als Springboks de rugbi, que van conquerir la copa del món al Japó.

La Federació Espanyola de Bàsquet, per la seva banda, va rebre un reconeixement excepcional per la trajectòria de les seves seleccions en els darrers vint anys. Com a esportista revelació va ser guardonat el colombià Egan Bernal, vencedor del Tour. La pilot Sophia Floersch va ser reconeguda amb el millor retorn a la competició, i la ucraïnesa Oksana Masters com a millor esportista paralímpica. Dirk Nowitzky, tota una llegenda del bàsquet alemany, va ser premiat per la seva trajectòria esportiva en els últims vint anys.

PROTAGONISTA

Per a mi és un gran honor ser el primer esportista d’equip que rep un premi Laureus
Leo Messi
Laureus 2020
2000
Tiger Woods / Marion Jones*
2001
Tiger Woods / Cathy Freeman
2002
M. Shumacher / J. Capriati
2003
L. Armstrong * / S. Williams
2004
M. Schumacher / A. Sorestam
2005
R. Federrer / Kelly Holmes
2006
R. Federer / J. Kostelic
2007
R. Federer / I. Isinbaieva
2008
R. Federer / Justine Henin
2009
U. Bolt / I. Isinbaieva
2010
R. Federer / K. Holmes
2011
R. Nadal / L. Vonn
2012
N. Djokovic / V. Cheruyot
2013
U. Bolt / J. Ennis
2014
S. Vettel / M. Franklin
2015
N. Djokovic / G. Dibaba
2016
N. Djokovic / S. Williams
2017
U Bolt / S. Biles
2018
R. Federer / S. Williams
2019
N. Djokovic / S. Biles
2020
L. Hamilton / L. Messi / S. Biles
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)