Barça

Braithwaite es perfila com el reforç en atac

Mercat. El club blaugrana va rebre ahir al matí el permís de la LFP per poder incorporar un nou jugador i el davanter danès del Leganés segurament serà l’escollit per la secretaria tècnica

El FC Barcelona ja té el permís definitiu de la LFP per poder incorporar un nou futbolista que supleixi el lesionat de llarga durada Ousmane Dembélé. El va rebre ahir al matí després que la Lliga hagués reclamat més documentació divendres passat perquè considerava que no en tenia prou amb la que li havia remès el club blaugrana dijous passat, amb els informes mèdics corresponents, en què quedava molt clar que el davanter francès hauria d’estar sis mesos de baixa després de fer-se una ruptura completa del tendó proximal del bíceps femoral de la cuixa dreta, de la qual va ser operat a Finlàndia. El club blaugrana va enviar tots els papers a la LFP i també a la federació, però la disputa que mantenen des de fa temps ambdues associacions ha anat allargant la resposta, que va arribar ahir, just quan s’acabava el termini de 72 hores que tenia la Lliga per donar el vistiplau o no al Barça per recórrer al mercat de forma excepcional.

Els responsables esportius del FC Barcelona es van reunir ahir a la tarda per acabar de decidir quin serà el davanter escollit per ajudar l’equip en els partits que queden de lliga ja que aquest nou fitxatge no podrà disputar la Champions. Segons la normativa federativa, el club blaugrana té quinze dies per incorporar aquest nou futbolista, així que el termini s’acabaria el 6 de març. El Barça en cap cas esgotarà aquest termini perquè ja té la feina molt avançada. A més a més, el desig de Quique Setién és poder comptar ja amb aquest reforç pel proper partit de lliga contra l’Eibar dissabte al Camp Nou.

Sobre la taula ja hi havia només dos noms. Un era el d’Ángel Rodríguez, del Getafe, que dissabte passat va marcar un gran gol en el partit a l’estadi, i l’altre era el de Martin Braithwaite, davanter del Leganés. El seu fitxatge té un cost més elevat perquè la seva llibertat costa 20 milions d’euros ja que difícilment el club madrileny rebaixarà aquesta quantitat tenint en compte que en aquest mercat d’hivern ja ha perdut un altre dels seus millors davanters, En-Nesyri, que va marxar al Sevilla, que va pagar la seva clàusula de rescissió, de la mateixa quantitat que la de Braithwaite. Així que, amb aquest precedent, si el Barça finalment es decanta pel davanter danès molt possiblement li tocarà gratar-se la butxaca, sempre que l’operació es tanqui mitjançant un traspàs i no una cessió remunerada. Una opció difícil perquè el Leganés, que està en plena lluita per mantenir-se a primera divisió, no podria fitxar a ningú, mentre que si perdés un jugador perquè li paguen la clàusula de rescissió sí que podria anar al mercat a buscar un relleu. L’agent del jugador ahir era a Barcelona negociant les condicions del contracte per si cal tancar l’operació avui mateix i anunciar-ho oficialment.

Braithwaite va arribar al Leganés a mitjans de la temporada passada procedent del Middlesbrough i el seu bon rendiment no només va ajudar a mantenir la categoria sinó que va provocar que el club pepinero decidís pagar cinc milions d’euros per quedar-se’l en propietat fins al 30 de juny del 2023. Al Leganés hi ha cert nerviosisme perquè temen que el Barça pugui pagar la clàusula i endur-se el jugador, que aquesta temporada ja ha fet sis gols. Un dels factors que preocupen el conjunt madrileny és que els representants del davanter són els mateixos que els de Frenkie de Jong. La secretaria tècnica blaugrana valora positivament que Braithwaite pot jugar en la punta d’atac i també per la banda, oferint un bon rendiment en les dues demarcacions.

Ángel, el més econòmic

Havia estat descartat fa una setmana d’una primera terna de finalistes, però el fet de ser el fitxatge més econòmic de tots el va tornar a situar molt amunt en l’ordre de prioritats. El seu cost màxim és de deu milions d’euros perquè aquesta és la seva clàusula de rescissió, però fins i tot es podria rebaixar una mica si el president del Getafe, Ángel Torres, accedís a negociar. Bordalás compta amb el jugador, que està tenint un molt bon rendiment tot i ser suplent. En la lliga ja ha fet deu gols en 21 partits.

BRAITHWAITE

El seu agent ahir era a Barcelona, caldria pagar la clàusula i avui el poden anunciar

LEGANÉS

En aquest mercat d’hivern també ha perdut En-Nesyri i no vol negociar rebaixes
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)