Barça

La paraula i el futbol

Premi Vázquez Montalbán. Valdano recull el guardó i explica que amb els seus textos va començar a veure el futbol com una manera de construir ponts amb la societat i la cultura

Jorge Valdano va rebre ahir el XIV Premi Internacional de Periodisme Esportiu Vázquez Montalbán de mans del president del Barça, Josep Maria Bartomeu; la vicedegana del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Núria de José, i el fill de l’escriptor, Daniel Vázquez. El jurat ha valorat la qualitat literària dels textos de Valdano, la seva capacitat per innovar en el llenguatge a l’hora d’explicar el futbol, i de tenir una visió “intel·ligent, oberta, brillant, profunda, lluny d’apriorismes i plena de sentit comú”. En la glossa, l’escriptor Sergi Pàmies va afirmar que Valdano representa la reflexió i l’opinió respectuosa, i la seva experiència com a jugador i entrenador reforcen la seva autoritat a l’hora d’opinar i escriure de futbol. Pàmies també ha fet referència a la connexió argentina de Valdano amb dos argentins importants per al Barça, com Maradona i Messi. El premiat va agrair el guardó i va explicar que amb els textos de Vázquez Montalbán va començar a veure el futbol com una manera de construir ponts amb la societat i la cultura.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)