Barça

Convidat de pedra

Martin Braithwaite és presentat en societat com a nou futbolista del Barça en un acte en què només se li van fer dues preguntes. Bartomeu i Abidal, amb molts fronts oberts, van acaparar tota l’atenció

2024

Contracte

Signa per aquest curs i 4 més

300

milions

de clàusula de rescissió

Poques vegades un futbolista d’elit haurà passat tan desapercebut en la seva presentació oficial com li va passar ahir a Martin Braithwaite. Dues úniques preguntes, dues respostes. Víctima, en definitiva, del terratrèmol institucional que ha viscut el club en els últims dies. O el que és el mateix: quan el protagonista i el focus real d’atenció no convergeixen.

“Em ve molt de gust jugar aquí. El Barça és el club que juga el millor futbol. Els he estudiat, he mirat molts partits, he jugat també contra ells... Sé on vinc. La veritat és que tinc moltes ganes de començar. Estic molt emocionat.” “Em va sorprendre l’interès del Barça. Però si reses a Déu i treballes fort, poden arribar a passar aquestes coses. És un moment molt especial per a mi i la meva família”, admetia ahir l’internacional danès. Aquestes van ser les seves dues úniques intervencions en l’acte. Punt final. Josep Maria Bartomeu i Éric Abidal van monopolitzar la compareixença. Bateria de preguntes inacabable per al president després de la crisi amb les xarxes socials i I3 Ventures. A Bartomeu se li va preguntar de manera reiterada per la polèmica a les xarxes, i ell va esquivar el tràngol com va poder: “Em reitero en el missatge que ja vaig dir l’altre dia en el lliurament del premi Manuel Vázquez Montalbán. Estem treballant internament i fent anàlisi del que ha passat, i quan tinguem alguna cosa més a dir ja us convocarem.” “Avui hem de parlar de la il·lusió que em genera aquest fitxatge. La lliga està molt oberta i l’arribada de Braithwaite ens pot ser de gran ajuda en aquest sentit. És un jugador de caràcter i amb talent, i esperem que ens ajudi a guanyar el títol.” Interrogat sobre possibles canvis dins la junta directiva, pilotes fora.

Tampoc Abidal va tenir un vespre plàcid. Primera pregunta al secretari tècnic. Ho endevinen? En efecte, el nom de Leo Messi, present en la interpel·lació. La relació continua tensa entre tots dos després de l’últim incendi. “He après moltes coses en pocs dies. He après que els temes interns s’arreglen a dins, i no en els mitjans de comunicació”, es va limitar a dir. En referència a la profunditat de plantilla, Abidal es defensa: “Es pot parlar de plantilla curta, cert, però estic convençut que tenim equip per competir. Prefereixo el talent a la quantitat.”

Martin Braithwaite, que per uns moments va semblar un convidat de pedra en la seva pròpia festa, signa per aquesta temporada i quatre més (2024) i tindrà una clàusula de rescissió de 300 milions d’euros. Serà el cinquè danès en la història del club, després de Laudrup, Simonsen, Christiansen i Ekelund, i el cinquè futbolista que haurà vestit les samarretes del Barça i el Leganés després d’Eto’o, Arnaiz, Gumbau i José Mari.

Internacional per Dinamarca (39 partits i 7 gols amb la selecció), Braithwaite arriba per complir un somni: “Messi és el millor futbolista de tots els temps. Serà extraordinari jugar amb ell.” “Qualsevol futbolista voldria jugar en el Barça. Estic molt emocionat i espero marcar molts gols”, va manifestar en els mitjans oficials del club abans de la presentació. Autor del 33,3% dels gols del Leganés aquesta temporada, Braithwaite deixa enrere el malson de la lluita per la salvació per intentar aixecar el títol de lliga.

Braithwaite, que va estar acompanyat en la presentació per la seva dona i els seus tres fills –a l’abril serà pare per quarta vegada–, s’entrenarà avui al matí per primera vegada amb els seus nous companys i podria debutar ja demà, dissabte, contra l’Eibar. Lluirà el dorsal número 19, com Kevin-Prince Boateng.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)