Barça

La junta aparta Masferrer de les seves funcions

Trobada tensa. La crisi de les xarxes divideix la directiva del FC Barcelona, en una llarga reunió extraoficial, entre els que volen avançar les eleccions i els que no

En una trobada no oficial, que es va allargar durant més de cinc hores, la directiva del FC Barcelona va decidir apartar Jaume Masferrer de les seves funcions de director de l’àrea de Presidència. La reunió va ser molt tensa i, tot i que es va convocar per parlar de l’Espai Barça i de la convocatòria d’una assemblea extraordinària per aprovar el nou pressupost, el tema estel·lar va acabar sent la crisi a les xarxes socials. Els esdeveniments dels últims dies han fet que molts membres de la junta directiva blaugrana perdin la confiança en Josep Maria Bartomeu. En general, no ha agradat com ha entomat la situació i com ha volgut tancar un assumpte tan greu. La majoria dels directius no estaven assabentats del contracte amb I3 Ventures ni, per descomptat, del milió d’euros que gairebé va costar. D’altra banda, en la reunió de la comissió delegada de dimecres passat, alguns directius, encapçalats per Emili Rousaud, van demanar, sense èxit, el cap de Jaume Masferrer, la mà dreta de Bartomeu i el principal assenyalat de la crisi. Ahir ho van tornar a fer i, aquesta vegada sí, el president va accedir a apartar Masferrer de les seves funcions com a cap de l’àrea de Presidència mentre duri la investigació interna que s’està duent a terme.

Bartomeu va insistir a dir el que ha manifestat públicament: que no va encarregar cap feina per desprestigiar ningú. Les explicacions del president, però, no van acabar de convèncer tots els membres de la directiva. Un important sector, encapçalat pels vicepresidents Emili Rousaud i Jordi Cardoner, considera que Bartomeu ha de fer un pas al costat i que s’han de convocar eleccions immediatament, pel bé de la futura candidatura continuista que tindria Rousaud com a cap de cartell. Altres directius, en canvi, es mantenen al costat del president. Ahir no es va posar damunt la taula la possibilitat d’una dimissió, però sí d’un possible avançament electoral. Per la seva banda, Josep Maria Bartomeu no està disposat a llançar la tovallola i, de moment, resisteix.

Tot plegat es decidirà en una reunió extraordinària de la junta, que tindrà lloc quan es posi punt final a la investigació interna sobre la crisi de les xarxes. Podria ser dijous vinent, 27 de febrer, però encara no està confirmat del tot. Si no fos així, es faria després del clàssic que es disputarà el dia 1 de març, al Santiago Bernabéu.

ELS ÚLTIMS DIES

Una part de la junta ha perdut la confiança en Josep Maria Bartomeu

ROUSAUD I CARDONER

Creuen que el president ha de fer un pas al costat i convocar eleccions

POTSER DIJOUS

Les decisions es prendran en una reunió, quan acabi la investigació interna
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)