Barça

La història a favor però una dada per preocupar-se

Champions. El Barça ha passat en 12 de 14 cops amb un 1-1 en l’anada però continua sense funcionar fora de casa, amb només dues victòries en els últims deu partits en eliminatòries

El Barça va marxar de Nàpols amb sensacions contraposades. Per una banda, l’empat a un gol és positiu perquè no perdre i marcar fora de casa sempre és important en partits d’eliminatòries, però d’altra banda, hi ha la sensació que quan la competició encara faci més pujada l’equip, com molt bé va reconèixer Leo Messi, ara no sembla estar preparat per afrontar duels contra els millors equips. Vaja, que no dona per a molt més si la millora no és més notòria.

Amb vista a classificar-se per als quarts, hi ha diversos factors per ser optimistes. El primer és que l’equip juga al Camp Nou, on està obtenint els millors resultats aquesta temporada, davant la seva afició, on tindrà més espais per les dimensions del camp i també perquè la història l’acompanya. En dotze de les catorze ocasions en què hi ha hagut un empat a un en un partit fora de casa, després l’equip blaugrana ha estat capaç de passar l’eliminatòria. L’últim precedent és el 2018 contra el Chelsea, on a Stamford Bridge, com a San Paolo, el Barça va poder empatar després d’anar al darrere en el marcador. Hem de recular força per trobar els dos únics precedents en què el Barça ha quedat eliminat després d’un 1-1 a fora. Un va ser en els quarts de final de la temporada 2002/2003 contra la Juventus, que va guanyar per 1-2 en la pròrroga gràcies al fatídic gol de Zalayeta, que va deixar fora el Barça entrenat per Radomir Antic. I l’altre és en la temporada 1992/1993, en els vuitens de final, quan el CSKA de Moscou va ser capaç d’eliminar l’equip entrenat per Johan Cruyff vencent al Camp Nou per 2-3.

Però la història més recent també ens mostra que el Barça no funciona en els partits d’eliminatòria fora de casa. Els seus resultats a domicili en els últims anys deixen molt a desitjar i això ha de servir com a advertència si l’equip de Setién acaba classificant-se per als quarts de final. El Barça només ha estat capaç de guanyar en dos dels últims deu desplaçaments en partits d’eliminatòria de la Champions. Una estadística que explica, en part, per què l’equip no alça el títol des del 2015. Els dos únics triomfs van ser contra l’Arsenal per 0-2 l’any 2016 i la temporada passada amb la victòria per 0-1 a Old Trafford contra el Manchester United.

Les derrotes –algunes de sonades–, però, predominen absolutament. Derrota per 2-0 contra l’Atlético, el 4-0 al Parc dels Prínceps contra el PSG, el 3-0 contra la Juventus, el 3-0 a l’Olímpic de Roma i el 4-0 a Anfield contra el Liverpool. Hi ha tres empats, l’1-1 a Stamford Bridge contra el Chelsea, el 0-0 contra l’Olympique de Lió i el de dimarts contra el Nàpols a San Paolo. El balanç en aquests deu partits també és demolidor. Divuit gols encaixats, que fan una mitjana d’1,8 per partit, i només tres de marcats. Amb aquestes prestacions fora de casa difícilment es pot arribar a la final.

Nàpols-Barça 1-1
Liverpool-Barça 4-0
Manchester United-Barça 0-1
Olympique Lió-Barça 0-0
Roma-Barça 3-0
Chelsea-Barça 1-1
Juventus-Barça 3-0
PSG-Barça 4-0
Atlético-Barça 2-0
Arsenal-Barça 0-2
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)