Barça

El Barça demanarà a la plantilla rebaixar els sous

Mesures contra la Covid-19. El club sol·licitarà als jugadors una reducció salarial voluntària i com a escenari paral·lel farà un ERTO

El Barça no arribarà als mil milions d’euros d’ingressos pressupostats per a l’exercici 2019/20. Conseqüència directa de la crisi del coronavirus. Cap empresa escapa de la crisi econòmica de la pandèmia. El Barça tampoc. Hi haurà dèficit i cal una actuació ferma. Per pal·liar o almenys mirar de minimitzar els efectes negatius de la Covid-19 en el pla econòmic, la junta directiva del Barça treballa en dos escenaris paral·lels. Per una banda, el club demanarà a la plantilla del primer equip de futbol que faci un esforç, tenint en compte la situació crítica que es viu globalment, i accepti una rebaixa dels salaris d’aquesta temporada. En aquest sentit, la junta confia que la resposta del vestidor serà favorable i també estarà atenta a decisions comunes que es puguin prendre en els pròxims dies en tot el futbol europeu. El Barça està permanentment en contacte amb l’ECA i LaLiga per trobar solucions conjuntes al problema econòmic, que afecta de ple tots els clubs d’elit.

L’altre escenari és que el club farà un ERTO entre els seus treballadors. L’ERTO no afectaria tots els treballadors. La majoria dels afectats serien aquells que tenen relació laboral directe amb les botigues oficials, el museu, etc. Els futbolistes entrarien dins la proposta de rebaixa salarial voluntària.

Aquestes dues mesures han estat estudiades en la darrera reunió de junta, feta per videoconferència, amb el president, Josep Maria Bartomeu, al capdavant. La reunió havia de fer-se ja dilluns de forma presencial –aleshores amb l’auditoria que s’està fent pel ja famós escàndol de les xarxes socials–, però va ser suspesa arran dels darrers esdeveniments de salut pública que posteriorment van obligar el club a aturar tota l’activitat. La pandèmia ho condiciona tot.

El Barça té absolutament clar a hores d’ara que la crisi del coronavirus afectarà de manera dràstica la caixa del club. Han caigut tots els ingressos de ticketing i els generats per les vendes de les botigues oficials i el museu. Però una de les partides que més preocupa és el tema dels ingressos per drets audiovisuals. Hi ha preocupació per si es podrà recuperar almenys part d’aquests ingressos. Tot depèn de quan torni la competició i l’activitat i en la forma que ho faci, perquè no és el mateix jugar a porta tancada que a porta oberta. “La situació és complexa. No ingressem res. Si no entra ni un sol euro, tot es complica, i molt. Hem estudiat diferents escenaris i ho continuarem fent. Era difícil imaginar-se en una situació com l’actual uns mesos enrere, però toca actuar i trobar solucions.” “Hem analitzat les despeses i caldrà prendre mesures en aquesta línia. A ningú se li escapa que la gran majoria d’aquestes despeses corresponen a salaris”, han explicat a L’Esportiu fonts del club.

ERTO AL BARÇA

Afectarà sobretot treballadors d’espais tancats com les botigues oficials i el museu
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)