Barça

Luis Enrique no descarta un retorn al Barça

Barça. El tècnic asturià assegura que, com a jugador i com a entrenador, va marxar perquè “no tenia més a oferir”

En una roda de premsa virtual, en què les preguntes les realitzaven els aficionats, Luis Enrique Martínez ha admès que va deixar el FC Barcelona, en les seves dues etapes, com a futbolista i com a entrenador, “perquè no tenia molt més a oferir.” El seleccionador espanyol s’ha mostrat molt agraït del que va viure en els seus anys com a professional al club blaugrana, pels quals assegura sentir-se afortunat. De fet, Luis Enrique no descarta un possible retorn al Barça, en el que suposaria la seva tercera etapa: “En tots els equips als quals he entrenat he deixat la porta oberta i hi podria tornar, però els meus anys allà van ser meravellosos, sempre els estaré agraït. Hi tinc una relació molt especial, allà vaig passar la majoria de la meva carrera com a jugador i entrenador i em sento molt afortunat.”

En recordar les seves dues sortides de Barcelona, Luis Enrique ha assenyalat que, en ambdós casos, ho va tenir molt clar: “Com a futbolista, vaig deixar el Barça perquè veia que ja no tenia molt més que oferir. I com a entrenador, per la mateixa circumstància. La relació jugador - entrenador a aquest nivell és molt intensa. A més del meu esgotament, físic i personal, vaig veure clarament que necessitaven algú que els pogués aportar més coses que jo.” Preguntat per quina havia estat la seva millor etapa al Camp Nou, el tècnic asturià no ha volgut escollir. “Vaig estar vuit anys com a jugador i tres com a entrenador, a més d’uns altres tres al Barça B. I em quedo amb tota l’experiència. Em sento afortunat per haver estat tants anys en un club com el Barça, que m’ho va donar tot”, ha sentenciat.

Per altre banda, Luis Enrique ha explicat com va ser l’experiència d’entrenar Leo Messi, que és el futbolista que més l’ha impressionat. “Iniesta està molt a prop, però de la resta en Leo està molt lluny”, va dir, en aquest sentit. “A Messi no se li pot dir com ha de regatejar, passar o xutar perquè és un artista i no se li assessora en això. Però tot el que sigui sistemes, situacions de joc, aspectes a nivell global se li assenyala com pressionar, com ha d’estar posicionat per rebre la pilota...”, hi ha afegit.

Finalment, interpel·lat sobre quin havia estat el partit més difícil amb el Barça, el seleccionador estatal no ha concretat: “Han estat molts. Qualsevol en què hàgim quedat eliminats, perdre punts importants, finals... Les derrotes fan molt mal”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)