Barça

Missió impossible

La crisi econòmica derivada del coronavirus posa en dubte poder fitxar Lautaro Martínez i Neymar, dos dels objectius del Barça

Estudia mantenir el brasiler i Mbappé un any més, però si es desfà d’un d’ells serà de l’exblaugrana

180

milions

costa Neymar

111

milions

val Lautaro

La crisi econòmica provocada pel coronavirus ha fet replantejar la planificació esportiva de la majoria de grans clubs europeus. La solidesa de les economies de totes les entitats se n’ha anat en orris i caldrà decidir a consciència on es destinen les grans inversions. Difícilment es veuran gaires fitxatges de 100 milions d’euros cap amunt i, si n’hi ha, la resta d’incorporacions s’haurien de tancar amb intercanvis de jugadors o a través de la venda de futbolistes pels quals es pot aconseguir un bon rendiment econòmic.

Abans de la sacsejada provocada pel coronavirus, el Barça es veia amb cor d’afrontar el fitxatge de Lautaro Martínez, un dels seus grans objectius per reforçar la posició de davanter centre, i d’intentar aconseguir la cirera apostant per Neymar si es tornava a posar en el mercat. Els jugadors blaugrana volen tenir-lo de nou al seu costat i tant des de la direcció esportiva com des de bona part de la llotja no veien amb mals ulls intentar repescar-lo, per molt que hi hagi veus contràries dins del club en aquest sentit. El club blaugrana es veia amb cor de tornar-ho a intentar, com l’estiu passat, perquè el desig del jugador és el mateix i perquè Neymar és un d’aquells futbolistes que, si cal pressionar per trobar una sortida, ho fan. De fet, va pressionar tant que el PSG finalment li va obrir les portes, sempre que li portessin una oferta econòmica que el satisfés.

El coronavirus, però, podria haver provocat que ni tan sols s’obri aquesta possibilitat en el futur mercat estival. No tant pel desig del club parisenc, sinó per la situació econòmica dels clubs amb prou fortalesa econòmica per intentar el fitxatge. Segons informava el diari L’Équipe, el PSG podria endarrerir una temporada les sortides de Neymar i Mbappé, dos dels seus jugadors més cobejats. La informació, això sí, especifica que si finalment obren la porta a un dels dos, seria al brasiler. Tot i això, el seu preu de sortida vindria marcat per la FIFA, i està al voltant dels 180 milions d’euros, una quantitat inassumible per al Barça si no és incloent jugadors en l’operació –el PSG no n’és gaire partidari– o sent molt optimista a l’hora de traspassar jugadors com Coutinho, Rakitic i Arturo Vidal. La diferència respecte a l’estiu passat és que en aquesta ocasió el PSG sí que sembla que acceptaria un pagament fraccionat, però caldrà veure com queda l’economia del Barça si finalment no es poden reprendre les competicions o els partits que queden s’acaben jugant a porta tancada, amb el perjudici econòmic que suposaria per al club.

Pel que fa a Lautaro Martínez, les cartes també estan sobre la taula. El seu preu serà de 111 milions d’euros, una suma que en l’escenari actual també és molt alta i que el Barça intentaria rebaixar fent entrar jugadors en l’operació. L’Inter, però, aquesta opció no l’acaba de veure i confia que el seu preu acabarà fent tirar enrere el Barça i que el podrà aguantar una temporada més. L’escenari és tan incert que fins i tot el president d’honor del club italià, Massimo Moratti, no descarta que ja no sigui impossible intentar el fitxatge de Messi i el va arribar a incloure en l’operació que podria portar Lautaro al Barça. Pot semblar irreal, però les declaracions van ser contundents. “Crec que no és un somni prohibit. Potser ni tan sols ho era abans d’aquesta desgràcia. Messi és en la recta final del seu contracte i, sens dubte, seria un esforç enorme del club portar-lo aquí. El context actual no sé si canvia alguna cosa per bé o per mal, però crec que veurem coses estranyes a finals d’any”, va dir a Radio Anch’io Sport.

SOMNI IRREAL

Massimo Moratti assegura que no veu impossible el fitxatge de Messi ara mateix

LAUTARO MARTÍNEZ

Els italians confien que el davanter argentí es quedarà un any més a Milà

DECLARACIONS SORPRENENTS

Lautaro? És un bon noi. Hem de veure si encaixa en altres operacions més importants, com la de Messi
Massimo Moratti
Crec que no és un somni prohibit. Potser ni tan sols ho era abans d’aquesta desgràcia. Messi és en la recta final del seu contracte
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)