Barça

Bartomeu demana que pleguin quatre directius, entre ells Emili Rousaud

Barça. El president vol remodelar la junta directiva i no compta amb els dissidents, inclòs qui havia de ser el seu delfí. Tampoc, amb Tombas

La junta directiva del Barça havia de reunir-se avui de manera telemàtica. Havia de ser una trobada més per fer seguiment de com està afectant al club la crisi del coronavirus, però el president, Josep Maria Bartomeu, ha donat la raó a tots aquells que asseguren que sempre ha estat un home de caràcter i ha suspès la reunió, però ha convocat els seus directius per passar a l’acció.

El president ha exigit en la trobada la dimissió de quatre dels seus directius perquè els considera infidels, creu que han parlat malament d’ell a la seva esquena i els fa responsables de moltes de les filtracions que hi ha des de la junta. Els quatre directius a qui Bartomeu ha demanat que pleguin són: Emili Rousaud, Enrique Tombas, Silvio Elías i Josep Pont. Dos d’ells, Rousaud i Tombas, són vicepresidents, el primer institucional i el segon, econòmic. Elías, el més veterà de la junta, és el directiu responsable del futbol formatiu professional i també de la comissió econòmica estatutària. Pont està adscrit a l’àrea comercial. Molt significatiu és que un dels directius als quals Bartomeu demana la dimissió sigui Rousaud, a qui des de fa mesos s’assenyalava com a candidat continuista a les eleccions de l’any 2021.

Nomenaments

Bartomeu, en la trobada que ha tingut amb els seus directius, ha donat dues hores als directius per plegar. Marxar ha de ser una decisió seva perquè el president no pot fer fora cap membre de la junta directiva, però els ha amenaçat que si es queden perdran els seus càrrecs i continuaran com a vocals, però sense tenir cap tipus de responsabilitat. De fet, en la mateixa trobada, el president ja ha comunicat que Jordi Moix, vicepresident tercer i responsable de l’Espai Barça, assumirà la vicepresidència econòmica i patrimonial. També que David Bellver, un dels últims a incorporar-se a aquesta junta, passarà a ser tresorer, càrrec que compaginava Tombas amb la vicepresidència econòmica.

La relació de Bartomeu amb alguns dels seus directius va quedar molt tocada després de la crisi de les xarxes socials, quan uns quants membres de la junta li van demanar responsabilitats i fins i tot que fes un pas al costat i plegués.

El president del Barça ha volgut fer un cop d’autoritat, apartar als directius dissidents i, en el que és una crisi de govern, remodelar la seva junta. Així, en els propers dies es produiran més moviments i nomenaments i caldrà veure si marxen els quatre directius assenyalats. La intenció de Bartomeu és tenir una junta compacta en el seu últim any de mandat. Caldrà veure també qui és el nou delfí de Bartomeu, amb la possibilitat que d’aquesta junta puguin sortir dos candidats continuistes si Rousaud decideix no dimitir per no haver d’avalar i ser també candidat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)