Barça

Creix la flaire electoral

Les eleccions a la presidència del FC Barcelona no estan previstes fins a l’estiu del 2021, però ja hi 34ha dues candidatures confirmades i els que s’ho estan pensant, que són diversos, cada cop estan més a prop del sí

Les competicions s’han aturat però el Barça continua ben viu. Aquest és un dels actius que té aquest club, que mai descansa. I tampoc el seu entorn. Encara queda un any perquè se celebrin les eleccions, previstes per al 2021, però cada dia que passa fa més flaire electoral a can Barça, així que tot fa pressuposar que ens espera una llarga campanya. La setmana passada es va conèixer el nom d’un nou precandidat, un empresari de Sant Cugat, Lluís Fernández Alà, l’últim d’incorporar-se a una llista que ja es comença a aclarir malgrat les incerteses existents, totalment lògiques quan encara queda tant temps perquè els socis siguin cridats a les urnes.

Ara per ara, qui sembla anar al capdavant és Víctor Font. L’empresari de Granollers fa molt temps que treballa en el seu projecte i això es nota. Cada cop més conegut entre els barcelonistes, va portar a l’assemblea de compromissaris el vot electrònic, on no va sortir-se’n, però en canvi sí que ho ha fet en la reclamació d’un nou referèndum per l’Espai Barça. Aquests dies està mantenint xerrades via telemàtica amb diferents barcelonistes i el fet d’haver-se venut l’empresa recentment també li facilitarà tenir una mica més de temps per continuar treballant en la seva candidatura Sí al Futur.

Després de molt meditar-ho, Joan Laporta sembla disposat a tornar a fer el pas. Quasi segur que es presentarà fent bo aquell no surrender amb què es va acomiadar en els últims comicis. Té ganes, està il·lusionat i diu que fa temps que està treballant amb un equip per recuperar les regnes del Barça. En aquesta ocasió sembla que prepara la candidatura amb més temps que en les anteriors eleccions i que hi anirà amb un projecte més elaborat, capaç de convèncer els socis. Segueix mantenint una important base de fidels que el troben molt a faltar.

Decapitat com a teòric candidat de la junta continuista, Emili Rousaud està estudiant la possibilitat de presentar-se. Després d’unes setmanes de gran exposició mediàtica després de la seva renúncia, va afluixar després de cometre l’errada d’acusar que algú –no directius– havia ficat la mà a la caixa en tot l’afer de les xarxes socials. Però aquesta setmana ha tornat a la càrrega exigint per carta al president Bartomeu que ensenyi íntegrament les conclusions de l’auditoria sobre I3 Ventures. Un moviment que demostra que es manté en la lluita i que, de moment, no es retira de presentar batalla el 2021. Caldrà veure si l’acompanyaran algun dels membres de la directiva que també van plegar amb ell, especialment Enrique Tombas, Silvio Elías o Josep Pont.

Qui també està decidit a fer el pas és l’expresident de la Federació Catalana de Futbol, Jordi Roche. Podria tenir el suport de l’expresident del club, Sandro Rosell, que pensa en ell com un gran candidat per presidir el club. El seu nom fa temps que sonava per entrar en la junta directiva però aquest fet mai s’ha produït. Com que no està previst que hi hagi cap candidatura continuista, algun dels directius actuals podrien ser companys de viatge de Roche en aquesta aventura. El podrien acompanyar els que tenen més relació amb Rosell. David Bellver, Pau Vilanova, Oriol Tomás i Xavier Vilajoana, tots ells promocionats en l’última remodelació de la junta directiva, són noms que podrien decidir afegir-se a aquest projecte.

I tampoc es pot descartar encara dos clàssics de l’entorn, com són Agustí Benedito i Toni Freixa. El primer, impulsor d’un vot de censura contra aquesta junta directiva, sempre deixa una porta oberta a intentar-ho i l’exdirectiu i portaveu durant l’etapa de Sandro Rosell no ha dit mai que no a tornar-ho a intentar perquè confia molt en el seu programa. Ara bé, això és el Barça i encara pot haver-hi més sorpreses. I encara queda una eternitat.

VÍCTOR FONT

Fa temps que hi treballa, s’ha venut l’empresa i està actiu els últims dies

JOAN LAPORTA

L’expresident té gairebé decidit que es tornarà a presentar amb un projecte preparat

MÉS CANDIDATS

Rousaud s’ho pensa, Roche pot sumar directius actuals i tindrà el suport de Rosell
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)