Barça

El senyor de les lligues

Arturo Vidal es prepara per aconseguir el seu novè campionat de lliga de manera consecutiva, després de guanyar-ne quatre amb el Juventus, tres amb el Bayern de Munic i, de moment, un amb el FC Barcelona

El nom d’Arturo Vidal és un dels que ha aparegut en aquest mercat de fitxatges com a candidat a abandonar el Barça. Malgrat la seva edat són uns quants els clubs que veurien bé la seva arribada per donar un plus al seu equip. En el Barça mai ha estat titular indiscutible, i, de fet, amb l’arribada de Quique Setién es pensava que li tocaria tastar molta banqueta però està disposant de prou minuts en l’equip. Possiblement és perquè Arturo Vidal té una característica que el fa especial: és la seva perseverança i la seva intensitat quan li toca saltar al terreny de joc. Al camp no hi ha terme mitjà, es deixa la pell sempre, contra cada rival, ja sigui en un partit important de Champions o en qualsevol de tràmit de la lliga.

Guanyador nat, si aconsegueix alçar el títol aquesta temporada amb el Barça serà el novè que aconseguirà de manera consecutiva, que aviat és dit. “Seria un somni guanyar nou lligues seguides, aconseguir un palmarès amb tants títols és molt complicat, però encara em sento bé per continuar lluitant i guanyant trofeus. Pocs jugadors ho han fet en la història i em sento orgullós, espero guanyar aquí la novena amb el Barcelona”, va afirmar als mitjans del club. I és que el palmarès d’Arturo Vidal és d’aquells que fa patxoca. Difícilment es trobarà un any que no hagi celebrat un títol. Amb el Colo Colo va aconseguir el torneig Apertura dues temporades (2006 i 2007) i el torneig Clausura el 2006. Fet el salt ja a Europa, amb el Juventus també té un palmarès envejable, amb els títols de lliga de les temporades 2012, 2013, 2014 i 2015 a més de les supercopes del 2012 i 2013 i la copa d’Itàlia el 2015. Amb el seu salt a la lliga alemanya no va deixar de triomfar i es va proclamar campió de la Bundesliga els anys 2016, 2017 i 2018 i també va sumar la copa del 2016 i la supercopa els anys 2016 i 2017.

Després fitxaria pel FC Barcelona, en què ha continuat engreixant el seu palmarès i espera sumar la seva novena lliga consecutiva. De moment té el campionat 2018/2019 i moltes possibilitats d’aconseguir la de la temporada actual. “Aquests onze partits seran onze finals. Tots tenim clar que seran molt difícils. No hem de confiar-nos, hem de pensar a guanyar i fer-ho de la millor manera”, assenyala el xilè. Tothom es pensava que amb l’arribada de Quique Setién, el seu protagonisme decauria però està mantenint una bona dosi de minuts. Aquesta temporada ha participat en 31 partits i ha fet sis gols. La temporada passada en va fer tres. També ha donat tres assistències de gol. Malgrat que és un jugador apreciat pels companys, que destaquen d’ell la capacitat de sacsejar un partit i de sacrificar-se sobre la gespa, està entre els transferibles de l’equip. El Barça sap que a la seva edat difícilment podrà obtenir gaires diners per ell però confia poder incloure’l en un intercanvi. D’ofertes per ell a Itàlia sempre n’hi ha perquè allà hi va deixar un gran record i perquè el seu joc encaixa a la perfecció en aquell estil de futbol. Fa temps que el seu nom va sonar per anar a l’Inter de Milà perquè Antonio Conte el coneix bé de la seva etapa en el Juventus, però l’interès s’ha anat refredant. El seu retorn al club de Torí també sembla complicat. El club blaugrana espera trobar-li una sortida però si se l’ha d’acabar quedant tampoc serà cap drama.

LA XIFRA

Seria un somni guanyar nou lligues seguides; aconseguir un palmarès amb tants títols és molt complicat, però em sento bé
Aquests onze partits seran onze finals; tots tenim clar que seran molt difícils
Arturo Vidal
migcampista del barça
El Barça el voldria incloure en alguna operació, però difícilment pot anar a l’Inter de Milà o la Juve
6
gols
ha fet Arturo Vidal aquesta temporada; el migcampista xilè ha participat en 31 partits en totes les competicions

Vidal: “Necessitem estar al cent per cent per a tot el que ens queda”

Arturo Vidal es va mostrar satisfet amb el retorn als entrenaments després del confinament a casa: “Ha estat una alegria increïble tornar als entrenaments, aquests dos mesos tancat han estat bastant llargs. Un gaudeix molt quan és al camp amb els companys, són experiències molt boniques de viure. Però ara estem tornant i estem molt bé, afrontem uns mesos molt importants.” Poder retrobar els companys d’equip va ser una gran sensació per al migcampista xilè. “Va ser emocionant tornar després del que va passar. Amb els companys... molta alegria i molta conversa a distància, mirant d’explicar com ho hem passat cadascú.” Aquest temps ha servit perquè alguns futbolistes que estaven lesionats es recuperin, com és el cas de Luis Suárez. “Per a nosaltres és molt important recuperar Luis i els lesionats, perquè venen dos mesos intensos amb molts partits seguits. Necessitem estar al cent per cent per a les dues competicions que ens queden.” Vidal considera que els seus companys estan en perfectes condicions per afrontar el que queda de temporada. “Els he vist a tots bé i amb moltes ganes, hem tornat tots molt bé físicament, ens hem preparat a casa. Encara no podem estar tots junts, però esperem estar-ho aviat.” Finalment, lamenta no poder jugar amb presència de l’afició perquè a ell li agrada connectar amb el públic, però admet que s’hi hauran d’adaptar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)