Barça

Retornar amb bon peu

El Barça de Setién no pot fallar en el seu primer partit del reinici de la lliga al camp del Mallorca després de l’aturada pel coronavirus per no posar en risc el seu lideratge

L’equip blaugrana ja pot comptar amb Luis Suárez, recuperat de la seva lesió, i segons ha afirmat el tècnic i alguns jugadors, estan en un nivell òptim

Avui el Barça reprèn el campionat de lliga al camp del Mallorca, noranta-set dies després que s’aturés per culpa de la pandèmia del coronavirus. L’últim partit dels blaugrana va ser el 7 de març, amb una victòria al Camp Nou contra la Real Sociedad que, combinada amb la derrota del Real Madrid, va permetre als de Quique Setién recuperar el lideratge en la lliga i passar a dependre d’ells mateixos per revalidar el títol. L’aturada de la competició ha sacsejat tots els equips perquè els futbolistes van haver de confinar-se a casa seva i seguir unes pautes d’entrenament marcades pels preparadors físics. Més endavant ja van arribar els entrenaments individualitzats al camp d’entrenament, i a mesura que anaven passant les fases, els entrenaments per grups i finalment el col·lectiu.

Una mena de pretemporada diferent i que els protagonistes han reconegut que haurien preferit que s’hagués allargat uns dies més, però el calendari és el que és i les urgències per acabar els campionats són destacables, tenint en compte que a l’agost s’han de reiniciar les competicions europees. No es pot dir que l’aturada del campionat hagi beneficiat el Barça, perquè això no se sabrà fins passats uns partits, però tampoc es pot negar que malament del tot no li ha anat. Fins i tot es podria dir que li ha anat bé. Perquè després de passar per la sala d’operacions al mes de gener per uns problemes al genoll i quedar pràcticament descartat pel que quedava de lliga, ara Setién sí que podrà comptar amb Luis Suárez en aquests onze partits de lluita intensa amb l’etern rival. L’uruguaià, autor d’onze gols en la lliga fins ara, està amb moltíssima fam i segur que serà un factor important en el tram decisiu del campionat. De fet, de la seva bona connexió amb Leo Messi dependrà si el Barça pot acabar aconseguint un altre títol de lliga.

L’argentí també està preparat per jugar avui a Son Moix. Aquesta setmana va haver d’entrenar-se un parell de dies tot sol per una petita contractura, però està en perfectes condicions per tornar a vestir-se de curt. I se’n mor de ganes. Al 10 blaugrana li costa viure sense la pilota, i han estat massa els dies que n’ha estat allunyat. Son Moix, a més a més, és un estadi que li va bé. Va marcar el seu primer gol a domicili en partit oficial amb la samarreta blaugrana, un 29 de gener del 2006 i en l’última visita, el novembre del 2012, va firmar un doblet que li va permetre superar els registres golejadors de Pelé en un any natural (75).

La tercera pota del trident, Antoine Griezmann, també ha assegurat que està en bona forma per afrontar aquests últims partits que queden, i que el descans li ha anat d’allò més bé. Amb vuit gols en la lliga, sap que d’ell s’espera encara més i que té aquests partits per demostrar la seva immensa qualitat. Li han faltat minuts plegats en el trident per conèixer-se més i per adquirir automatismes perquè, sense anar gaire lluny, Setién no havia pogut comptar encara amb tots tres. El tècnic va assegurar que Luis Suárez ja està a punt per sortir de titular però no per aguantar el partit sencer.

Que surti d’inici, però, pot dependre, també, del dibuix que utilitzi contra el Mallorca. En els últims partits havia provat de jugar amb dos davanters i un enllaç, que era Arturo Vidal, però si torna a confiar en el 4-3-3 l’altra plaça atacant també podria ser per a Braithwaite, titular en l’últim partit contra la Real Sociedad. Partiria amb avantatge respecte d’Ansu Fati, que també ha tingut alguns problemes en aquesta aturada. Al centre del camp, Busquets jugarà segur de mig centre i un interior serà per a De Jong. Això és clar. El tercer home ha de sortir d’entre Rakitic, Arturo Vidal o Arthur. En defensa, sense Lenglet, sancionat, Araujo o Umtiti faran de parella amb Piqué, mentre que Sergi Roberto i Semedo es disputaran el lateral dret.

El Mallorca, per la seva banda, es troba en zona de descens i no pot fallar. Ha sumat 20 dels 25 punts que té a Son Moix, però ara no podrà comptar amb el suport del públic. Tot i això, aspira a donar la sorpresa.

LUIS SUÁREZ

Setién assegura que ja pot ser titular però no aguantar el partit sencer

DUBTES

Qui jugarà al costat de Piqué i qui acompanyarà Busquets i De Jong al mig

EL RIVAL

El Mallorca ha sumat 20 dels seus 25 punts a casa, però jugarà sense públic

Kubo: “Hem de guanyar el Barça com sigui”

Takefusa Kubo, jugador format en el planter del Barça i que ara juga en el Mallorca cedit pel Real Madrid, va assegurar que no es poden permetre ensopegar contra els blaugrana tenint en compte la seva situació. “Hem de guanyar el Barça com sigui. Hem d’arrencar bé, i encara que ens esperem partits complicats, a la resta, també. Hem de lluitar fins a l’última gota”, va assenyalar. El japonès està convençut que l’aturada els ha anat bé per millorar. “Crec que estem tots al cent per cent, més forts, més ràpids, després de treballar a casa i després al camp seguint les ordres de l’entrenador.” Kubo va admetre que els millors resultats els havien tret a casa, en part pel suport de l’afició, i diu que sentiran l’escalf des de lluny.

El Barça torna a obrir les seves instal·lacions

El Barça ja torna a estar obert per donar atenció i servei als seus socis i visitants, i ja es pot visitar tant el Museu com la Barça Store i les oficines d’atenció al barcelonista (OAB, OAE i OAP), que tornen a estar operatives complint, això sí, totes les mesures de seguretat. El primer visitant del museu ha estat el Jorge, un noi que acaba de fer 18 anys. És un pacient ingressat a la unitat d’oncologia de l’hospital Sant Joan de Déu i ha pogut descobrir el museu al costat del Robot Pol, acompanyat pel vicepresident de l’àrea comercial del club blaugrana, Oriol Tomàs; la directora de la Fundació Barça, Maria Vallès; la directora de l’Abidal Foundation, Hayet Abidal, i el director del Museu del Barça, Jordi Penas.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)