Retorn plàcid del líder

Els de Setién ofereixen una gran posada en escena en el retorn de la lliga, amb un gol d’Arturo Vidal als 64 segons de partit

Braithwaite, que s’estrena com a golejador amb la samarreta del Barça, Jordi Alba i Messi certifiquen la superioritat blaugrana

Mallorca 0 Barça 4

GOLS:0-1, Arturo Vidal (2’). 0-2, Braithwaite (37’). 0-3, Jordi Alba (79’). 0-4, Messi (93’).ÀRBITRE:Del Cerro Grande (madrileny).Targetes grogues:Arturo Vidal, Jordi Alba i Dani Rodríguez.INCIDÈNCIES:En un partit a porta tancada, va saltar una persona al camp per fer-se una fotografia amb Messi. BARÇA: Ter Stegen Sergi Roberto
Semedo 71’ Piqué Ronald Araújo Jordi Alba Sergio Busquets
Arthur 71’ Arturo Vidal
Rakitic 46’ De Jong
Junior Firpo 84’ Messi Braithwaite Griezmann
Luis Suárez 57’
RESTA DE CONVOCATS: Neto (p.), Iñaki Peña (p.), Umtiti, Riqui Puig, Monchu, Collado i Ansu.
MALLORCA: Reina Pozo Valjent Raíllo Sastre
Fran Gámez 46’ Dani Rodríguez Pedraza
Baba 57’ Salva Sevilla
Salibur 84’ Take Kubo Cucho Hernández
Lago Junior 46’ Budimir
Abdón Prats 84’
RESTA DE CONVOCATS: Parera (p.), Señé, Campos, Trajkovski, Chavarría, Sedlar i Febas..

El líder ha tornat a la competició amb millors sensacions de les que estava deixant quan el món es va aturar per la pandèmia del coronavirus. Ho va fer superant el Real Madrid en la classificació després d’una victòria més que soferta contra la Real Sociedad en un partit gris resolt amb un penal transformat per Messi. Setién ja havia avisat que l’aturada els havia anat bé als seus homes i els blaugrana van guanyar amb contundència a Palma de Mallorca en el retorn del futbol, diferent, sobretot per l’absència de seguidors a les graderies, però futbol.

La posada en escena del Barça en el retorn del líder a la lliga després de 98 dies sense competir va ser magnífica. Segurament no l’havia ni somiat el tècnic en tots els dies d’aturada. Passaven pocs segons del primer minut de joc quan els de Setién ja havien inaugurat el marcador del buit Son Moix. Pressió i recuperació de De Jong, centrada de Jordi Alba i rematada de cap d’Arturo Vidal arribant des del darrere. Setè gol del xilè, una de les sorpreses de la primera alineació d’aquest tram final de campionat. Està en forma i va ser l’escollit per completar el mig del camp amb els habituals Busquets i De Jong. Potser un missatge per a Arthur. El brasiler ha estat un dels protagonistes en temps de desconfinament. Acord entre el Barça i el Juventus per a un intercanvi entre Arthur i Pjanic que beneficia totes les parts, però negativa del blaugrana a marxar. Vol triomfar al Camp Nou. De moment, suplent. Les altres dues absències significatives: Umtiti i Suárez. El francès no ha arribat bé al retorn després de lesionar-se en la primera setmana d’entrenaments. Setién, amb Lenglet sancionat, va apostar pel central del filial, Ronald Araújo. Suárez s’ha recuperat durant l’aturada de la lesió al genoll que el va fer passar per la sala d’operacions al gener. Va tenir mitja hora, més tenint en compte la gran quantitat de partits que ha de jugar el Barça en un mes. Braithwaite va ser l’acompanyant de Messi i Griezmann.

El gol matiner i el fet de no poder comptar amb l’alè del seu públic, només amb crits i càntics enllaunats, van deixar tocat un Mallorca en zona de descens. El Barça va poder sentenciar en el primer quart d’hora. Funcionava la pressió i el joc de posició. Amb els davanters més centrats i entrant Sergi Roberto i Jordi Alba per les dues bandes. Braithwaite i Messi van tenir el gol a prop, si bé aquests minuts van precedir un despertar dels locals.

Ho van fer gràcies a l’habilitat de Take Kubo. El jove futbolista japonès que va ser propietat del Barça i que per uns pocs milions ho és ara del Real Madrid, que el va cedir al Mallorca. Però a Ter Stegen no l’ha afectat la llarga aturada i l’alemany va evitar l’empat dues vegades.

L’aturada per a hidratació va afavorir els de Setién. La reacció del Mallorca va quedar frenada i poc després va arribar el segon gol del Barça. Assistència de Messi amb el cap i rematada de Braithwaite. Estrena com a golejador del danès amb la samarreta blaugrana.

El Barça va començar la segona part amb un canvi. La groga que havia vist va provocar que Vidal es quedés a la banqueta. El seu substitut tampoc no va ser Arthur. Minuts per a Rakitic, que complia el seu partit número 300 amb el Barça. El Mallorca, perdut, va decidir avançar línies, pressionar més amunt, i va dificultar la sortida de pilota dels blaugrana. Intent de reacció local no reeixit i dues clares oportunitats del Barça per sentenciar ja amb Suárez sobre la gespa. Totes dues amb protagonisme de Messi i rematades de Braithwaite i Araújo. Reina va evitar el gol del danès i el pal, el del central.

Amb el pas dels minuts, les aturades pels canvis i el cansament acumulat per la falta de preparació després de tantes setmanes sense futbol, el ritme del partit va disminuir. El Barça va perdre intensitat ja pensant en el que vindrà. Era un al·licient veure si Suárez tornaria amb un gol. Van tenir minuts Arthur i també Semedo, esbroncat aquesta setmana després de saltar-se el protocol de la lliga celebrant un aniversari amb uns amics. L’encarregat de tancar el partit va ser Jordi Alba. Havia vist minuts abans una groga que el deixarà fora del partit contra el Leganés i va definir a meravella després de recollir una passada de Messi. L’argentí estava en totes i va marcar el quart en temps afegit. Va aixecar el dit. Que tothom tingui clar que ha tornat el futbol i que ha tornat el rei.

MINUT A MINUT

2’ Arturo Vidal obre la llauna amb un cop de cap, aprofitant una centrada des de l’esquerra d’Alba i després d’una bona pressió de De Jong.
7’ Rematada de Braithwaite que surt desviada, per molt poc.
11’ A punt de marcar Griezmann, després d’una acció molt ràpida des del mig del camp.
22’ Aturada sensacional de Ter Stegen, que refusa un gran xut de Kubo.
32’ De nou Ter Stegen. Ara refusa un xut de falta de Kubo, molt potent i ras.
37’ Marca Braithwaite, des de la frontal de la petita, on rep després d’una jugada per l’esquerra.
45+1’ Boudimir remata de cap a prop del pal.
57’ Torna Luis Suárez. Entra per Griezmann.
59’ Braithwaite remata forçat, després d’una gran passada filtrada per Messi, i obliga Reina a fer una molt bona aturada.
60’ Ronald Araujo remata al pal, al segon pal, una acció protagonitzada per Messi en la qual Suárez també frega el gol.
70’ Rakitic evita una rematada a gol clara, amb Ter Stegen superat, després d’un córner.
79’ Marca Jordi Alba. Passada en profunditat de Messi i carrera cap al gol del lateral català.
90+3’ Gol de Messi. El millor del món s’apunta a la festa en el temps afegit. Rep de Suárez i, amb la dreta, no perdona a dins de l’àrea.