Barça

El protagonista

Martin Braithwaite

No va venir per fer embalum

Quique Setién va jugar a despistar en la roda de premsa prèvia al partit contra el Mallorca. Molts van donar per fet que Luis Suárez podria acabar sortint a l’inici perquè el tècnic càntabre va assegurar que estava en perfectes condicions per ser titular però no per jugar sencer el partit del retorn a la competició. Setién tenia diverses opcions. O arriscar i donar-li la titularitat i canviar-lo en el segon temps per reservar-lo per a dimarts al Camp Nou o deixar-lo a la banqueta i confiar en un altre futbolista de la plantilla que no ha tingut cap problema físic els últims temps i que ha demostrat tenir molta fam per guanyar-se minuts en el Barça des que va arribar en el mercat d’hivern per ocupar la plaça del lesionat Ousmane Dembélé.

Parlem, sí, de Martin Braithwaite, l’escollit per ser el tercer atacant en el reinici de la lliga a Son Moix. Abans de l’aturada, el danès ja va sortir a l’inici del partit contra la Real Sociedad i ahir s’hi va mantenir, perquè amb la seva actitud i el seu rendiment no ha deixat de fer mèrits perquè Setién el consideri un futbolista vàlid per a l’equip. De fet, el tècnic del Barça sempre ha dit que Braithwaite seria un jugador que sorprendria molt i que podria donar moltes coses a l’equip, tant en l’àmbit ofensiu com en tasques defensives, en què ajuda com ningú. De fet, només ha participat en quatre partits, però s’està guanyant l’estima del Camp Nou per les seves ganes. En totes les declaracions públiques, Braithwaite sempre ha assegurat que va fitxar pel Barça per estar-s’hi molts anys i que no ha vingut aquí a fer embalum per acomodar-se i garantir-se un bon sou.

Contra el Mallorca, es va estrenar com a golejador amb la samarreta blaugrana en el minut 36 de la primera meitat. Va afusellar Reina amb una rematada de sobrebot després d’una bona jugada per la banda esquerra en què va acabar sent assistit de cap per Leo Messi. El VAR va tardar uns minuts a concedir el gol perquè volien revisar unes possibles mans de Griezmann. La seva rematada va ser boníssima, imparable per al porter del Mallorca. Curiosament, aquest no és el primer gol que Braithwaite ha marcat al conjunt balear, perquè ja li’n va fer un amb el Leganés. No el va celebrar excessivament, malgrat que s’estrenava amb el Barça. Va tenir el segon gol a tocar en el minut 58, després d’una magnífica jugada que el va deixar sol davant de Reina, però no va estar encertat en el mà a mà.

Malgrat que Luis Suárez va entrar en la segona meitat, ell no va ser l’escollit per deixar el camp i qui sí que ho va fer va ser Griezmann. Braithwaite, com la majoria de jugadors de la plantilla, sap que no té la continuïtat assegurada, però intentarà convèncer amb gols i sacrifici que té un lloc en aquest equip la temporada vinent.

0
intervencions
0
passades de mèrit bones
0
pilotes recuperades
0
pilotes perdudes
0
faltes comeses
0
faltes rebudes
2
rematades
1
gol Dades facilitades per Carles Domènech. La TdT a Catalunya Ràdio
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)