Barça

Benvinguts a l’estadi

Després de la victòria a Mallorca en el reinici de la lliga, el Barça vol seguir sumant de tres en tres en l’estrena post-Covid-19 al Camp Nou

Quique Setién farà algunes rotacions en l’equip pensant en el duel contra el Sevilla

El líder torna casa. Torna el futbol al Camp Nou. Com deia l’històric speaker blaugrana, Manel Vich, “Bona tarda i benvinguts a l’estadi”. Malgrat que hi faltarà el públic, hi ha ganes de jugar al temple barcelonista. Massa dies han passat des d’aquell 7 de març en què l’equip de Quique Setién va derrotar la Real Sociedad amb un gol de penal de Leo Messi en el que va ser l’últim duel al Camp Nou. Aquella victòria per la mínima, combinada amb la derrota del Real Madrid contra el Betis, va permetre al Barça alçar-se amb el lideratge de la lliga, una condició que manté després del reinici de la competició després de l’aturada provocada per aquest maleït coronavirus.

Una aturada que a Mallorca sembla que a l’equip blaugrana no li ha anat del tot malament. Més enllà de recuperar un efectiu important com és Luis Suárez, es va poder veure un equip sòlid i que malgrat la inactivitat semblava disposar de força energia a les cames. També conscienciat i amb les idees molt clares. Anar per feina i evitar ensurts que donin possibilitats als de Zidane d’acostar-se en la classificació. Setién està convençut que caldrà guanyar tots els partits per ser campions i aquest és el missatge que ha de calar entre els jugadors.

El partit d’avui contra el Leganés, a priori, no hauria de ser complicat de superar, però tota precaució és poca. El conjunt madrileny s’està jugant la vida i en aquesta situació qualsevol rival pot ser més perillós que de costum. Però el fet de jugar contra un equip que s’està jugant el descens i que divendres el Barça sí que tingui una veritable prova de foc contra el Sevilla al Sánchez Pizjuán farà que Setién faci alguns canvis en l’equip. Ahir en la roda de premsa ja va avisar que hi hauria rotacions. Cal gestionar molt bé tots els esforços dels futbolistes i tenir la mirada llarga malgrat que ara es puguin fer cinc canvis durant els partits.

Sense Jordi Alba, sancionat, el més sensat és que Junior Firpo ocupi el lateral esquerre, mentre que a la dreta podria jugar Semedo, suplent a Palma. A l’eix, amb el retorn de Lenglet, aquest podria tornar a fer parella amb Piqué. Pensant en Sevilla, qui sí que podria descansar al mig del camp és Sergio Busquets, i donar minuts a Rakitic i Arthur, mentre que l’altra plaça seria per a De Jong. Ara bé, l’holandès va demanar el canvi per unes molèsties contra el Mallorca i podria ser ell qui descansés, encara que s’està entrenant sense problemes. Al davant, el tècnic blaugrana podria repetir la tripleta que ja va jugar contra el Mallorca, Messi, Griezmann i Braithwaite, que s’enfronta al seu exequip. Luis Suárez, que va jugar mitja hora a Mallorca, podria seguir tenint minuts en el segon temps per recuperar la titularitat contra el Sevilla. Cal ser prudents i intel·ligents en el seu retorn a l’equip. El duel contra el Leganés també és una bona ocasió perquè Setién pugui donar minuts a alguns dels joves, com ara Ansu Fati, Riqui Puig, Collado o Monchu.

El Leganés, per la seva banda, necessita puntuar després de perdre a casa contra el Valladolid. Aguirre tindrà les importants baixes d’Óscar Rodríguez i el defensa Siovas, però buscarà el miracle on mai de la vida ha aconseguit guanyar.

RETORN

L’últim partit al Camp Nou va ser el 7 de març contra la Real Sociedad

OPORTUNITAT

El duel pot ser una bona ocasió perquè algun dels joves pugui tenir minuts

L’EQUIP

Torna Lenglet a l’eix central amb Piqué, i Junior reemplaçarà el sancionat Alba

Javier Aguirre: “No hi ha cap més pla que guanyar”

L’entrenador del Leganés, Javier Aguirre, va admetre que el seu equip no es planteja cap altre escenari que no sigui anar a buscar els tres punts tenint en compte la seva situació. “Hem de sortir a guanyar el partit. Perquè l’altre dia vam perdre i perquè cal recuperar el que hem perdut a casa. Cal anar a guanyar el partit. Una altra cosa és com. Però el partit s’ha d’intentar guanyar. Tenim un problema de punts i tenim menys partits. No hi ha cap més pla més que sortir a guanyar”, va assenyalar. El tècnic mexicà no creu que al Barça l’afecti jugar sense públic. “El Barcelona sap jugar amb gent o sense. Sap jugar a Liverpool o a Leganés. Estan acostumats a la pressió, hi hagi o no hi hagi gent. Sortiran i serà un partit complicat, amb gent o sense. Per a nosaltres Butarque és important. Però el jugador número 12 està en aquest moment complint cicle. No podem buscar excuses amb això”. Aguirre també va elogiar Braithwaite, exjugador del Leganés que va fitxar a l’hivern pel Barça.

Homenatge a les víctimes de la Covid-19 i més actes

El FC Barcelona homenatjarà les víctimes de la Covid-19 en el primer partit al Camp Nou. Abans de l’inici del partit contra el Leganés els jugadors, que portaran un braçal negre en senyal de dol, guardaran un minut de silenci, mentre que a través dels videomarcadors de l’estadi es podran veure els músics del Gran Teatre del Liceu interpretant El cant dels ocells. En aquesta ocasió, la composició de Casals recordarà tots els culers (socis, penyistes i aficionats) i totes les víctimes de la pandèmia de la Covid-19.

Al marge d’aquest acte, el club també ha pres algunes mesures perquè els jugadors notin una mica d’escalf tot i jugar sense públic. S’escoltarà una versió del Cant del Barça gravada per diversos seguidors. Pel que fa a la graderia, a primera lateral s’hi col·locarà un mosaic posant fundes a les butaques buides en el qual es llegirà el lema Aquí juguem tots, el lema de la campanya que impulsa el club durant la pandèmia de la Covid-19.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)