Barça

Àrees dissonants

Al Barça li està costant més fer gols aquesta temporada, sobretot en els partits fora de casa, i també n’havia encaixat força a l’inici, però en els últims enfrontaments Ter Stegen ha posat un cadenat a la porteria

Són diversos els problemes, la majoria futbolístics, que expliquen per què el Barça no acaba de rutllar aquesta temporada. No tant pels resultats, sinó pel joc, lluny del que tothom espera d’una plantilla amb figures mundials, i per les sensacions que transmet. Un dels motius pels quals el conjunt blaugrana és incapaç de mostrar-se sòlid és que no ha sabut trobar un bon equilibri a les àrees aquest curs. A l’inici del campionat es va mostrar massa feble en defensa i va encaixar moltíssims gols que li van fer perdre molts punts, tot i que tampoc tenia gaires problemes a l’hora de fer-ne, sense arribar, això sí, als registres de les temporades anteriors, molt més productives.

Les diverses lesions dels puntals oficials de l’equip com Leo Messi i Luis Suárez, i de Dembélé, així com el rendiment irregular de Griezmann, han estat factors decisius, però la realitat és que al Barça li està costant traduir el domini en els partits en ocasions clares de gol. A Sevilla, per exemple, tret de la que va tenir l’uruguaià al final del matx, el gran perill el va crear Messi a pilota aturada. Si fem un repàs de l’estadística, observem que l’equip està força per sota pel que fa a gols en la jornada 30 de la lliga. N’ha fet un total de 69, mentre que el curs passat ja n’acumulava 79, deu més; el 2017/18 n’havia fet 76; el 2016/17, 88, dinou més; el 2015/16, 86, i el 2014/15, 85. Segurament, aquesta diferència de gols explica per què al Barça li està costant molt més superar els partits i n’ha perdut i empatat més que en anys precedents.

El problema s’agreuja si ens fixem en els partits fora de casa i contra els rivals de més pes. L’equip ha quedat sense marcar als camps del València, el Real Madrid i el Sevilla, amb Setién a la banqueta. Lluny del Camp Nou, l’equip també ha marcat molts menys gols que en temporades anteriors arribats a aquest punt del campionat. N’ha fet 22, que són tretze menys que els 35 que ja havia signat la temporada passada, catorze menys que els 36 de la 2017/18, vint menys que els 42 de la 2016/17 i deu menys que els 32 de la 2015/16. Aquestes xifres, possiblement, expliquen la dada que els oferíem en un article de l’edició de diumenge. L’equip només ha aconseguit 22 punts de 45 possibles a camp contrari, on ja acumula quatre empats i cinc derrotes.

On sí que sembla que el Barça comença a fer els deures és a l’hora de frenar la sagnia golejadora en contra. Ha rebut 31 gols, un registre molt elevat comparat, per exemple, amb els 20 del Real Madrid i els 22 de l’Atlético, però després de no encaixar contra el Sevilla, Ter Stegen ja ha deixat la porteria a zero en quatre partits consecutius (Real Sociedad, Mallorca, Leganés i Sevilla). L’últim gol que va rebre el porter alemany va ser en el clàssic al Santiago Bernabéu (2-0).

Si no rep cap gol demà al Camp Nou en el partit contra l’Athletic Club, Ter Stegen superarà una marca personal, perquè des que va fitxar pel Barça no ha estat mai més de quatre partits consecutius sense rebre cap gol. Les dianes rebudes fora de casa també han estat un maldecap per als blaugrana. El Barça ha encaixat 19 gols aquesta temporada, i en les tres anteriors, 15, 9 i 15, respectivament. Bona part del mèrit es deu a les actuacions providencials de Ter Stegen, que contra el Sevilla va tornar a salvar l’equip amb dues aturades a l’inici de la segona meitat. Per millorar, però, el Barça ha d’intentar ser més efectiu al davant i mantenir el cadenat al darrere.

LA DADA

69
gols
ha marcat el Barça en la jornada 30 de lliga. La temporada passada ja n’havia fet deu més.

CURIOSITAT

4
partits
sense rebre cap gol acumula Ter Stegen. Mai ha estat cinc duels seguits sense encaixar.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)