Barça

Sense marge d’error

Després de perdre el lideratge, el Barça no pot tornar a fallar i necessita vèncer sí o sí per pressionar el Real Madrid, que juga dimecres

L’Athletic no guanya al Camp Nou des del 2001 però manté esperances europees

Tant se val si va ser per un escàndol arbitral i per les males decisions preses pels col·legiats del VAR. Això queda per a les tertúlies i per a les anàlisis que es puguin fer en els mitjans en funció de la importància que vulguin donar a aquests aspectes, encara que lògicament se n’ha de parlar quan marquen clarament el resultat d’un partit. La realitat, però, és que en la jornada passada el Barça va perdre el lideratge, ara en mans del Real Madrid encara que tots dos equips estan igualats a punts. Després de l’empat sense gols a Sevilla, Piqué, amb missatge subliminal pel mig, reconeixia que la lliga se’ls ha posat molt difícil perquè els blancs fallaran poc, però Setién es resisteix a donar-la per perduda. Només faltaria.

El que sí que li passa, al Barça, però, és que gairebé s’ha quedat sense marge d’error. No pot fallar més si no vol que els pitjors presagis es facin realitat. Ha d’assumir com més aviat millor el seu nou rol. De perseguit a perseguidor. No li queda cap més remei que anar sumant victòries per posar pressió al damunt de l’etern rival, que tampoc és que hagi donat símptomes d’estar a un altíssim nivell malgrat que ha sumat de tres en tres després del reinici de la competició, polèmiques arbitrals al marge. El debat en el Barça, però, se centra sobretot en temes més futbolístics, encara que Setién digui que no veu cap indici de regressió i només veu progressió. La realitat, però, el desmenteix. L’equip no acaba de rutllar del tot bé i no passa res per admetre-ho. Hi ha dubtes sobre el joc, no tan pels resultats. Es va vèncer amb solvència a Mallorca però contra el Leganés al Camp Nou les sensacions no van ser gaire positives i contra el Sevilla es va veure un equip amb dificultats per traduir en ocasions el domini en el joc i força espès a l’hora d’atacar. On sí que han millorat els blaugrana és en el bagatge defensiu perquè ja fa quatre partits que Ter Stegen no encaixa cap gol.

Al nul marge de maniobra de l’equip, també cal sumar que Setién continua tenint baixes importants, com ara les de Sergi Roberto i Frenkie de Jong, i alguns jugadors als quals encara els està costant arribar a un bon nivell. Com en cada partit, hi ha algunes incògnites en l’onze. No tant en la defensa, on possiblement jugaran Semedo, Piqué, Lenglet i Alba, malgrat que Umtiti ja ha tornat a la llista. Morer i Cuenca són les altres novetats. Al mig del camp, Busquets i Rakitic semblen segurs i la tercera plaça se la disputarien Arthur i Arturo Vidal. En la davantera, Messi i Luis Suárez, que l’altre dia ja va jugar tot el partit, semblen inamovibles i la tercera plaça hauria de recaure en Griezmann però Setién ja va demostrar a Sevilla que el francès, que no passa per un bon moment, no és intocable. La gent voldria més oportunitats per al jove Ansu Fati, per intensitat, ganes i qualitat, però el tècnic sembla decantar-se encara per homes més experimentats com ara Braithwaite, titular a Mallorca, on es va estrenar com a golejador amb el Barça, i a Sevilla. El més probable, però, és que surti amb el trident. A Messi, a més a més, se li dona bé l’Athletic.

No li ho posarà fàcil l’Athletic Club, l’equip que ja els va superar a San Mamés amb aquell gran gol d’Aduriz i que els va eliminar de la copa del Rei. Precisament en dos partits on els blaugrana van ser incapaços de fer cap gol. El conjunt basc no guanya al Camp Nou des de l’any 2001 però arriba al partit en un bon moment i després de guanyar el Betis. Gràcies als bons resultats abans de l’aturada i en aquest reinici s’està apropant als equips que ocupen places europees. Els tenen a cinc punts. Acumulen catorze derrotes consecutives al feu barcelonista però els homes de Garitano no renuncien a res. L’Athletic, que podria sortir amb tres centrals, tindrà la baixa de Yuri Berchiche, un dels seus homes importants.

SETIÉN

No veu regressió futbolística en el seu equip malgrat la imatge dels últims dos duels

DUBTES

N’hi ha sobretot al mig del camp i en qui serà l’acompanyant de Messi i Suárez

EL RIVAL

L’Athletic fa 14 anys consecutius que perd al Camp Nou però somia en Europa

El Barça s’abona als partits a les deu de la nit

No està tenint gaire sort el FC Barcelona amb els horaris des que es va reiniciar el campionat de lliga. LaLiga ahir va fer públics els horaris oficials de les jornades 33 i 34 i el conjunt de Quique Setién tornarà a jugar a les deu de la nit, com ja va sent habitual. El Barça jugarà el seu partit contra l’Atlético de Madrid el dimarts 30 de juny al Camp Nou a les deu i en la jornada 34 el diumenge 5 de juliol a Vila-real. Els de Setién van jugar a les deu de la nit a Mallorca, a casa contra el Leganés i també al Sánchez Pizjuán contra el Sevilla. De moment, l’únic partit que jugaran a la tarda és contra el Celta de Vigo a Balaídos, previst per dissabte a les cinc. El rival del Barça en la lluita pel títol de lliga, el Real Madrid, jugarà la 33a jornada a casa contra el Getafe el dia 2 a les deu de la nit i la 34a el diumenge 5 a San Mamés a les dues. L’Espanyol, per la seva banda, jugarà el 2 de juliol a dos quarts de vuit al camp de la Real Sociedad i contra el Leganés a Cornellà el diumenge 5 a les cinc.

Garitano: “És el partit més difícil de la temporada”

L’entrenador de l’Athletic Club, Gaizka Garitano, va assegurar que els duels contra el Barça sempre són els més complicats. “És el partit més difícil de la temporada. Així he sentit sempre les visites a Camp Nou. Et sents molt assetjat i no és gens fàcil sortir jugant la pilota”, va afirmar. El tècnic, però, veu el seu equip capaç de plantar cara al conjunt de Quique Setién. “Tenim un repte molt bonic. Sabem que serà difícil, però dels últims tres partits que hem jugat contra el Barcelona n’hem guanyat dos i empatat un. Al Camp Nou serà una mica més difícil que a San Mamés, però tractarem de fer un bon partit i obtenir un resultat positiu.” Garitano no podrà comptar amb Yuri, peça important per sanció, ni amb Ibai Gómez i Beñat Etxebarria, amb sobrecàrregues musculars: “Que un jugador no pugui jugar esdevé una oportunitat perquè un altre ho faci. Tinc total confiança en qualsevol d’ells, demostren dia a dia que mereixen jugar i així ho faran”, va dir.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)