Barça

Arthur cedeix a la pressió

Barça. El brasiler ja té un acord amb el Juventus que permetrà a Pjanic arribar al Camp Nou la temporada vinent en una operació d’intercanvi que permet als dos clubs quadrar balanços

“Jo no donaria per tancat el tema. Ara diu això, però ja ho veurem a final de temporada”, deia a aquest diari una veu autoritzada del Barça el dia després que el pare d’Arthur Melo comuniqués tant al Juventus com al Barça que el seu fill no pensava marxar del Camp Nou. Va ser entre el 23 i el 25 de maig quan l’entorn d’Arthur va agrair al club italià el seu interès, però li va comunicar que el brasiler només pensava en blaugrana i que el seu desig era triomfar en el Barça. El mateix missatge va traslladar als dos responsables de la direcció esportiva blaugrana, Éric Abidal i Ramon Planes.

Un mes després, aquell advertiment fet des del Barça s’ha fet realitat, i Arthur serà jugador del Juventus la temporada vinent. El jugador ha cedit a la pressió que se li ha fet tant des de Torí com des de Barcelona i ha acceptat formar part d’una operació que beneficia, a efectes comptables, tant el club català com l’italià i que té un quart protagonista, el migcampista croat Miralem Pjanic, que reforçarà el mig del camp del Barça a partir del curs vinent i que té un acord tancat amb el club blaugrana des de fa un parell de mesos.

Arthur va voler tancar el tema fa un mes, però en les últimes setmanes el Juventus ha tornat a la càrrega i ha aconseguit convèncer el brasiler, que ja ha donat el vistiplau a l’operació. El Juventus ha apujat en els últims dies la seva proposta econòmica de manera significativa. Ha ofert a Arthur un contracte d’uns 5,5 milions d’euros nets per temporada, molt més del que el jugador guanya en el Barça. A més, li ha assegurat que serà una peça important en el conjunt que dirigeix Maurizio Sarri. Aquesta proposta esportiva contrasta amb el present del jugador com a blaugrana. Ha tingut molt menys protagonisme del que esperava des que la lliga va tornar després de l’aturada per la pandèmia de la Covid-19. El Barça ha jugat dos partits i, tot i la baixa per lesió de l’holandès Frenkie de Jong, Arthur només ha estat titular en dos. En els altres dos va ser substituït. Al cap de pocs minuts de l’inici de la segona part, dimarts passat contra l’Athletic, per un Riqui Puig que li podria treure encara més protagonisme en el que queda de curs. Pocs minuts per a Arthur que podrien entendre’s com una manera de pressionar el brasiler perquè acceptés la proposta de la Juve.

I és que el Barça estava molt interessat que l’operació arribés a bon port perquè li soluciona un important problema econòmic. La junta directiva, en el pressupost d’aquesta temporada que no es podrà complir per la crisi del coronavirus, va preveure uns ingressos abans del 30 de juny de 124 milions d’euros per la venda de jugadors. Després de diverses operacions fetes, li falten uns 70 milions d’euros a ingressar abans del tancament numèric de l’exercici. Aquesta operació a quatre bandes li soluciona pràcticament el problema perquè el traspàs d’Arthur, per qui queden només 20 milions per amortitzar, es valorarà en 70 milions d’euros. Al Barça hi arribarà Pjanic, valorat en 60 milions, que començaran a comptar-se, a efectes comptables, a partir de la temporada vinent, i s’amortitzaran en els anys de contracte que el club blaugrana signi amb el croat. És a dir, és una operació que suposarà uns ingressos en líquid de 10 milions per al Barça, però que ajuda a quadrar balanços amb la valoració que els dos clubs han decidit fer dels dos jugadors.

L’operació a quatre bandes d’Arthur i Pjanic està ja gairebé tancada –només falten alguns serrells– i es podria anunciar aquest cap de setmana, tot i que els dos futbolistes continuaran jugant amb els seus equips fins que acabi la temporada.

Rafinha i Todibo

Per acabar de complir les previsions d’ingressos per traspassos o fins i tot millorar-les, es continuarà treballant per mirar de tancar alguna operació més abans del 30 de juny. Rafinha podria ser traspassat definitivament al Celta. Té una clàusula de rescissió de 16 milions d’euros que el club gallec intenta rebaixar. També es treballa en la sortida de Todibo, que està jugant com a cedit en el Schalke 04.

MÉS OPERACIONS

El Barça treballa per fer caixa amb Rafinha i Todibo abans del 30 de juny
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)