Barça

Continuar amb la pressió

El Barça està obligat a guanyar el Celta i esperar que el Real Madrid ensopegui contra l’Espanyol, que s’està jugant la vida, si vol recuperar el lideratge

Està en el seu millor moment de joc i té la salvació quasi enllestida

Tots els jugadors del Barça van celebrar amb ràbia i efusió el gol de Rakitic contra l’Athletic Club ben entrada la segona meitat. El gol del croat va permetre als blaugrana sumar tres punts importantíssims perquè els permet continuar pressionant el Real Madrid en la lluita per la lliga. Un conjunt blanc que no ha fallat en cap dels partits disputats després de la represa de la competició i que si sent l’alè del Barça al seu clatell hi ha més possibilitats que acabi ensopegant en algun partit. L’objectiu dels de Setién en aquests moments no pot ser cap altre que sumar sempre de tres en tres per posar pressió a l’etern rival, que demà es veurà les cares amb un Espanyol que s’està jugant la vida.

El triomf contra l’Athletic al Camp Nou, però, no emmascara els problemes que està tenint el Barça amb el seu desconcertant joc. Falta ritme, desequilibri i claredat d’idees. Contra els bascos semblava que es caminava sense remei cap a un altre empat a zero, com a Sevilla, fins que no van entrar Riqui Puig i Ansu Fati per dinamitzar el partit i el joc, previsible del tot fins aquell moment. Quique Setién no va tenir més remei que reconèixer al final del partit que els dos joves del planter havien estat claus per canviar el guió. Aquesta actuació pot haver significat un abans i un després per a Riqui Puig, a qui Setién avui podria donar la titularitat al mig del camp si fem cas de les seves paraules en la roda de premsa telemàtica prèvia al duel.

Caldrà veure si és valent i dona l’alternativa al del planter o si aposta per la via conservadora, que seria fer jugar Rakitic de mig centre –Busquets està sancionat– i Arthur i Arturo Vidal als interiors. El brasiler ja sap que la temporada vinent no jugarà en el Barça, i ahir Setién va admetre que les negociacions sobre el seu futur podien haver afectat el seu rendiment. Això sí, va deixar molt clar que li reclamarà compromís fins a final de temporada. A la davantera, el més probable és que el tècnic torni a donar una oportunitat al trident que formen Messi, Luis Suárez i Griezmann, encara que contra l’Athletic van estar molt lluny del seu millor nivell. El francès i l’uruguaià encara no han marcat cap gol des que es va reprendre la lliga. Cada cop són més veus, però, que reclamen que Ansu Fati mereix la titularitat perquè aporta desequilibri, atreviment i il·lusió, i perquè la seva connexió al camp amb Leo Messi és molt més fluida que no pas la que té l’argentí amb Griezmann.

Per Messi, la visita a Balaídos també suposa una nova oportunitat per firmar el gol 700 de la seva carrera, que se li està resistint en els últims partits. No ho tindrà fàcil, perquè el Celta ha millorat moltíssim en defensa, amb un gol encaixat en els últims set partits. Els blaugrana també estan fins en defensa, amb cinc partits consecutius sense rebre cap gol. Encara sense Sergi Roberto, no s’esperen canvis en aquesta línia, on es mantindrien Semedo, Piqué, Lenglet i Alba.

Farà bé el Barça de posar els cinc sentits en aquest partit, perquè el del Celta no és un camp fàcil per als blaugrana en els últims anys. L’última victòria va ser el 2015, i per la mínima, amb un gol de Mathieu. A més a més, l’equip gallec està en el seu millor moment de la temporada. Es van reforçar bé en el mercat d’hivern i han guanyat molta solidesa com a equip. Ja no reben tants gols, i al davant i al mig del camp tenen jugadors amb moltíssim talent, com és el cas de Rafinha –que va fer dos gols contra l’Alavés–, Denis Suárez i Iago Aspas. A més a més, se’ls ha afegit Nolito.

El partit és d’una importància vital per als blaugrana perquè en les dues properes jornades també s’enfrontaran amb dos equips de la zona alta de la classificació –Atlético de Madrid i Vila-real– i no tenen marge d’error per fallar perquè, de moment, el Real Madrid no ho està fent, encara que Setién estigui convençut que no guanyaran tots els partits que queden. El problema, però, és que hi ha força dubtes també que aquest Barça actual també els pugui guanyar tots, si no demostra una millora en el seu joc. Avui contra el Celta és una bona prova de foc. L’equip blaugrana ha d’anar a més.

EL CELTA

Tenen la moral alta després de les dues últimes victòries i molt perill al davant
Riqui Puig podria sortir de titular després dels bons minuts que va fer contra l’Athletic
Té el repte de fer el gol 700 contra un rival que ha crescut molt defensivament

El Celta renova Òscar Garcia fins al juny del 2022

Un dia abans de la visita del FC Barcelona, el Celta de Vigo va fer oficial la renovació d’Òscar Garcia fins al 30 de juny del 2022. El club gallec confia en el tècnic català, després que aquest pràcticament hagi deixat tancada la permanència a primera divisió gràcies a les dues últimes victòries en la lliga, contra l’Alavés i la Real Sociedad. Òscar Garcia va arribar al Celta en la jornada 13 per reemplaçar Fran Escribá, destituït pels mals resultats. Amb ell també continuen els seus ajudants més propers: el seu germà, Roger Garcia, i Rubèn Martínez. El Celta destaca la filosofia i el treball d’Òscar Garcia amb l’equip, fent-lo sòlid i amb joc atractiu i ofensiu.

Balaídos i Aspas són un malson per a Ter Stegen

Ter Stegen acumula 450 minuts sense rebre gols És una estadística personal de rècord. Avui, però, s’enfronta amb el Celta, un malson per a l’alemany perquè és l’equip que li ha fet més gols. S’ha enfrontat amb els gallecs set vegades i ha rebut 13 gols, 10 dels quals a Balaídos. I Iago Aspas, amb cinc, és el davanter que més li n’ha fet.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)