Barça

Derbi entre la misèria

El Barça i l’Espanyol afronten avui el derbi des de l’amargor, pendents de dos miracles

Els blaugrana no es resignen a llençar una lliga virtualment perduda i els blanc-i-blaus consumaran el descens si no guanyen al Camp Nou

El 4 de gener l’Espanyol i el Barça van empatar 2-2 a Cornellà-el Prat. El Barça aleshores era líder i ho continuaria sent després d’aquella jornada. Per a l’Espanyol, aquell punt va significar glòria i una dosi d’energia anímica vital per creure en la salvació després del canvi d’entrenador. Abelardo no hauria pogut tenir un millor bateig. Però sis mesos després res és igual. Ni rastre de Valverde i Abelardo en el derbi d’aquesta nit al Camp Nou (22 h). Tots els bons auguris desitjats per al 2020, diluïts com un terròs de sucre en el cafè només mig any després.

Des d’aquell últim derbi el Barça ha perdut dos títols, copa i supercopa, i només un miracle evitaria que no s’esfumés també aquesta lliga. Perquè, amb 4 punts de desavantatge respecte al Real Madrid i només quatre jornades per al final, el que necessita el Barça és precisament això, un miracle. Els errors propis i el VAR –calamitós des del retorn de la lliga quant a criteri– han posat la catifa vermella al Real Madrid. Però per dramàtica, la situació de l’Espanyol. Una derrota avui al Camp Nou el convertiria ja matemàticament en equip de segona divisió. No hi podia haver un pitjor escenari per als blanc-i-blaus per consumar la defunció. Enviar l’Espanyol cap a l’infern és el gran al·licient d’una bona part dels culers, ja preparats amb el pitet davant la televisió, desitjant donar l’estocada definitiva a l’etern rival. La venjança perfecta al Tamudazo del 2007. Serà un bon orgasme per al culer més visceral –entre ells Piqué–, però poc consol per al culer més racional. Que l’arbre no ens impedeixi veure el bosc. El Barça pot acabar la temporada en blanc i cal fer autocrítica si això acaba passant.

El d’aquesta nit serà un derbi entre la misèria. Un dels dos equips sortirà molt més tocat que l’altre. Potser tots dos si es repeteix el resultat d’ara fa sis mesos. L’empat ni serveix al Barça ni serveix a l’Espanyol.

Tot el que no sigui sumar els tres punts és una condemna segura per a l’Espanyol. I atenció perquè l’última victòria blanc-i-blava al Camp Nou cal anar a buscar-la a la temporada 2008/09, quan De la Peña va decidir el derbi amb aquells dos gols encara avui recordats (0-2).

Ja la prèvia del derbi va ser ahir descafeïnada. Ni tan sols hi va haver fotografia entre entrenadors. Fa tres anys i mig l’enemistat coneguda i pública entre Luis Enrique i Quique Sánchez Flores ja va deixar el derbi sense la clàssica fotografia de la prèvia. Ahir, la situació anòmala que viu el nostre futbol postconfinament i els problemes d’agenda de Rufete van impedir de nou la foto.

El Barça arriba al partit amb la intenció de no llençar aquesta lliga de manera definitiva, si és que encara és a temps de guanyar-la. Una victòria avui posaria una mica de pressió al Madrid, que juga dijous contra l’Alavés. L’equip de Setién ve de signar el seu millor partit fa tres dies a Vila-real i és possible que el càntabre repeteixi fórmula, amb Griezmann i Suárez en punta i Messi per darrere a la mitja punta. El canvi de peces va funcionar contra els groguets i l’invent mereix continuïtat. Júnior és baixa per molèsties al maluc. Tampoc hi serà De Jong. L’holandès va fer ahir part de l’entrenament amb el grup, però encara no està recuperat. A l’Espanyol, baixa sensible en atac per a Rufete: la doble groga que Calleri va veure en l’anterior partit el deixa fora del matx decisiu. La corbata estreny.

LA PISSARRA

Setién podria repetir la fórmula del dia del Vila-real, amb Messi endarrerit
Molts culers, amb el Tamudazo del 2007 encara present, tenen set de venjança
L’Espanyol no guanya al Camp Nou des d’aquell doblet de De la Peña (2008/09)

El TAS dona la raó al Barça i desestima la demanda del Santos en el cas Neymar

Després que l’auditoria feta per Price Waterhouse Coopers exculpés el club de conducta corrupta i d’estar al darrere d’una campanya de desprestigi contra jugadors i opositors a les xarxes, ahir hi va haver més notícies positives per a la junta directiva després que el Tribunal Arbitral de l’Esport hagi desestimat íntegrament la demanda interposada pel Santos davant la FIFA, en què reclamava al FC Barcelona el pagament de 61.295.000 euros en concepte de danys i perjudicis, amb les corresponents sancions esportives, arran del fitxatge de Neymar.

El TAS considera que el contracte entre el Santos i el jugador es va rescindir de mutu acord, que el FC Barcelona no va incomplir l’acord de traspàs quan va pagar unes quantitats addicionals al pare del jugador i a la societat N&N, i que el Barça no va cometre cap conducta fraudulenta quan va signar el preacord amb Neymar, ni quan va signar l’acord de traspàs amb el Santos.

La resolució del TAS també condemna el Santos al pagament de les costes processals al FC Barcelona, per un import de 20.000 francs suïssos.

L’Espanyol rebrà 30 milions d’euros si baixa de categoria

Segons una informació de 2Playbook, l’Espanyol ingressarà 30 milions d’euros si baixa a segona divisió. L’ajuda correspon a la carpeta de drets televisius i suposaria l’ingrés més gran d’un equip descendit en la història del futbol espanyol. El sostre fins ara eren els 20,1 milions d’euros que va ingressar el Màlaga la temporada 2018/19. El Leganés i el Mallorca, els altres grans candidats a perdre la categoria, cobrarien segons aquesta informació 18 i 14 milions d’euros respectivament. La diferència entre els tres equips s’explica amb els 25 anys que fa que l’Espanyol milita a primera de manera consecutiva.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)