Somriu el Barça, plora l’Espanyol (1-0)

Lliga. Els blaugrana guanyen el derbi, pressionen el Real Madrid en la cursa per la lliga, i envien l’Espanyol directe a l’infern

Premi per al Barça i drama per a l’Espanyol. L’equip de Quique Setién ha guanyat el derbi gràcies a un solitari gol de Luis Suárez i envia l’etern rival a segona divisió. La defunció de l’Espanyol s’ha consumat al Camp Nou. Cònica d’una història anunciada. Descens a la categoria de plata més de dues dècades després. El Barça, per la seva banda, continua viu en la lliga.

En els primers quaranta-cinc minuts de partit el Barça ha tingut la possessió de la pilota i ha jugat durant molts minuts a camp rival, però l’Espanyol s’ha defensat amb ordre i no ha concedit massa ocasions als blaugrana. Només una rematada de cap de Piqué a la sortida d’un córner que ha marxat molt desviada per damunt del travesser i una acció de Luis Suárez que Calero ha pogut interceptar i enviar a córner. Les dues oportunitats més clares de gol del primer temps, de fet, les ha tingut l’Espanyol. Primer un xut ras i creuat d’Embarba que ha trobat la bona resposta de Ter Stegen, que ha desfet el perill amb una gran aturada amb el peu dret. I després, l’acció més clara de totes, un xut de Dídac que s’ha estavellat a l’arrel del pal de la porteria blaugrana. en l’acció anterior Ter Stegen ja havia hagut d’intervenir de nou per evitar el gol en pròpia porta de Lenglet.

La segona meitat no podia començar més agitada. Setién ha mogut peces i ha fet entrar Ansu Fati per Semedo. Però Ansu ha durat 4 minuts damunt el terreny de joc, després que Munuera Montero li ensenyés la vermella a instàncies del VAR per una planxa clara a Calero. La superioritat numèrica li ha durat poc a l’Espanyol perquè en el minut 53 Pol Lozano ha estat també expulsat, de nou a instàncies del VAR, per una acció similar sobre Piqué.

El ball d’expulsions ha afavorit el Barça i només tres minuts després Luis Suárez ha inaugurat el marcador després de recollir una pilota morta dins l’àrea. Griezmann ha connectat d’esperó amb Messi, el xut de l’argentí l’ha refusat Calero i el refús l’ha aprofitat Suárez per fer l’1-0. Ha estat el gol de la victòria. L’onzè gol que l’uruguaià marca als blanc-i-blaus en quina partits. El d’ahir, el gol que més mal ha fet a l’Espanyol.