Barça

Intent fallit del Nàpols per treure la Champions del Camp Nou

Els italians pressionen la UEFA perquè canviï l’escenari del partit contra el Barça, però aquesta, de moment, manté el Camp Nou després de rebre un informe positiu del Departament de Salut

De Laurentiis diu que és una vergonya jugar a Barcelona

El Nàpols no es conforma amb haver tingut l’avantatge de jugar el partit d’anada dels vuitens de final de la Champions al seu estadi, San Paolo, i amb el suport de tota la seva afició al costat, i ara també pretén que el duel del proper 8 d’agost contra el Barça es jugui en un camp neutral. Volen evitar jugar al Camp Nou com sigui, encara que el partit sigui a porta tancada i que no hi hagi cap seguidor blaugrana a la graderia. El club italià està pressionant de valent per jugar en un camp neutral però, de moment, la UEFA manté la seu del partit al Camp Nou tal com estava acordat des de fa temps. “El partit està previst que es jugui a Barcelona tal com estava planejat. Estem monitoritzant la situació i en contacte amb les autoritats locals competents”, ha assenyalat el màxim organisme del futbol europeu en un comunicat.

Les trucades insistents del Nàpols han provocat que el màxim organisme del futbol europeu hagi reclamat un informe sobre la situació sanitària als responsables dels països on hi ha les ciutats on s’han de disputar la tornada dels vuitens de final, i que al marge de Barcelona són Manchester, Torí i Munic. Tenint en compte que ja no està decretat l’estat d’alarma a Espanya, les competències recauen en el govern de la Generalitat i el seu Departament de Salut, que va rebre l’encàrrec de fer l’informe per part del FC Barcelona. Un informe que ja està en mans de la UEFA i del club blaugrana, i que no deixa cap espai a la interpretació. El Camp Nou és un lloc perfectament segur per disputar un partit a porta tancada i seguint tots els protocols del retorn al futbol que la UEFA ha implementat. Com els que s’han fet per la lliga.

L’informe és molt positiu perquè deixa clar des de l’inici que Barcelona, avui dia, és una destinació segura per als que hi viuen i per als que hi arriben de viatge perquè s’han implementat totes les mesures necessàries per contenir la pandèmia del coronavirus. També asseguren que tenen un sistema per rastrejar els casos que van apareixent i destaquen que els nous positius ja estan decreixent. En l’informe, el Departament de Salut es posa a la seva disposició per a qualsevol dubte o informació addicional que requerissin. L’informe va signat per Josep Maria Argimon, el secretari de Salut Pública. “Hem pogut fer l’informe i és un partit de futbol que serà a porta tancada i que es pot fer de forma absolutament segura”, va assenyalar la consellera Alba Vergés en una compareixença pública. El FC Barcelona té confiança absoluta que el partit es jugarà al seu estadi.

De Laurentiis, dur

L’intent del Nàpols, de moment, ha estat fallit, però és una tàctica que no és nova, perquè el Real Madrid ja la va intentar per no haver de jugar a Manchester. I també va fracassar. La pressió que estan fent els italians, però, és forta perquè el seu president, Aurelio di Laurentiis, va ser molt contundent queixant-se per haver de jugar a Barcelona. S’agafa a la situació que hi ha a Catalunya, on hi ha hagut alguns rebrots i algunes zones confinades com el Segrià. “Truco a la UEFA tota l’estona, però és vergonyós. Sents a dir que a Espanya hi ha grans pors i ells passen del tema. Què es trigaria a dir que jugarem a Portugal, Alemanya o a Suïssa? Sembla que estiguem a l’escola, a la UEFA ningú sap fer negocis, i més amb els nostres diners. Si van decidir que la Champions es juga a Portugal i l’Europa League a Alemanya, nosaltres també podríem anar-hi. No entenc per què hem d’anar a una ciutat que actualment té grans problemes.”, va criticar.

No pensa el mateix el jugador que, precisament, va marcar el gol contra el Barça en el partit d’anada, Dries Mertens. “No tenim cap problema amb jugar a Barcelona. Vam jugar l’anada a Nàpols i ara hem de jugar la tornada al Camp Nou. Gattuso ens va donar molta energia i confiança, creiem que podem eliminar el Barcelona”, va afirmar.

El Barça no té positius

Els jugadors del FC Barcelona es van fer els tests de la Covid-19 dilluns, just després de gaudir dels dies de festa, i no hi ha hagut cap positiu en la plantilla entrenada per Quique Setién. Els futbolistes blaugrana han estat responsables i cap d’ells s’ha contagiat, com sí que ha passat, per exemple en altres equips de primera divisió com ara el Real Madrid o el Sevilla.

Si no passa res d’extraordinari, el Barça jugarà el 8 d’agost al Camp Nou contra el Nàpols, i si es classifiqués ja disputaria la resta de la competició a Lisboa. Els quarts seran els dies 12 i 15; les semifinals, els 18 i 19, i la final, el 23.

FERMS

El Departament de Salut envia a la UEFA un informe favorable a jugar al Camp Nou

TÀCTICA

El Madrid també va fer el mateix per no jugar a Manchester, i no va tenir èxit

CLARS

La consellera Vergés assegura que és totalment segur jugar al Camp Nou

LES QUEIXES DEL PRESIDENT DEL NÀPOLS

No entenc per què hem d’anar a una ciutat que en aquest moment té grans problemes
Aurelio de Laurentiis
president del nàpols
Truco a la UEFA tota l’estona, però és vergonyós. Sents a dir que a Espanya hi ha grans pors i ells passen. Què trigaria a dir que juguem a Portugal?
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)