Barça

Objectiu Lisboa

Dembélé treballa de valent per intentar reaparèixer en la Champions si els seus companys es desfan del Nàpols dissabte vinent

Ahir va fer una part de la sessió amb el grup, igual que Griezmann

Ousmane Dembélé no es resigna que la seva tercera temporada en el Barça s’acabi amb ell lesionat i sense cap títol al sarró. No vol que aquest sigui el punt final d’un exercici en què li ha tornat conviure amb el malson de les lesions i en què s’han tornat a sentir veus que critiquen el seu fitxatge i el situen com un dels majors fracassos de la història del club blaugrana. El jove francès es resisteix que es torni a malparlar d’ell durant aquest estiu, quan molts frisarien perquè algun equip li traslladés una oferta interessant al Barça per endur-se’l. Dembélé no abaixa els braços i continua treballant contra rellotge per arribar a temps d’ajudar l’equip en aquesta fase final de la Champions, reduïda i amb eliminatòries a partit únic.

Ja està descartat per arribar a temps a la cita contra el Nàpols de dissabte vinent al Camp Nou –si la la UEFA no s’ho repensa– però el seu objectiu el té fixat a Lisboa, on es disputaran els quarts de final, els dies 12 i 15, les semifinals, els 18 i 19, i la final, el 23. Dembélé espera que els seus companys siguin capaços de deixar fora el conjunt italià per tenir temps d’estar a punt per a la resta de partits, sempre que l’equip pugui anar superant eliminatòries. El francès vol estar disponible per a Quique Setién en un dels moments crucials de la temporada i quan l’equip tampoc és que vagi sobrat d’efectius ni de forces. Braithwaite no pot jugar la Champions i també és una incògnita si Griezmann podrà arribar en plenitud de condicions perquè continua de baixa. De fet, la bona notícia és que ahir tots dos van poder formar part de l’entrenament amb el grup. L’equip avui hi torna a partir de dos quarts de deu del matí i caldrà veure si Dembélé pot anar participant més. A finals d’aquesta setmana va haver d’abaixar el ritme perquè va rebre algun senyal d’alarma que hauria pogut ser fatal.

Treballa de valent per fer costat als seus companys però tothom és plenament conscient que no ho té gens fàcil. La seva musculatura és fràgil, com ho demostren les deu lesions –vuit de musculars– en les seves tres temporades de blaugrana i per això cal anar amb peus de plom. Però la voluntat del jugador i també la de Setién és intentar fins al final que pugui rebre el vistiplau per anar a Lisboa amb els seus companys si eliminen el Nàpols.

En aquesta edició de la Champions, Dembélé ha participat en quatre partits, contra l’Inter de Milà al Camp Nou, els dos contra l’Slavia de Praga i contra el Borussia Dortmund a l’estadi. Precisament va ser contra els alemanys quan es va lesionar. Era el 27 de novembre. Va preferir seguir un tractament conservador i no operar-se, però durant la primera setmana de febrer va arribar la fatídica notícia. El dia 3 es va retirar amb cara de preocupació de l’entrenament però, després d’una primera exploració, el Barça va informar que només es tractava d’una fatiga muscular que podria retardar un parell de setmanes la seva reaparició. Però Dembélé continuava tenint dolor a la zona on va sentir la punxada i les proves van acabar confirmant el pitjor dels diagnòstics: un trencament complet del tendó proximal del bíceps femoral de la cuixa dreta.

Va tornar a passar per la sala d’operacions i es va fixar un període de baixa de sis mesos. Adeu a la temporada. La pandèmia, però, li ha donat una última oportunitat i l’endarreriment de la celebració de les eliminatòries de la Champions li poden permetre acabar la seva tercera temporada sobre la gespa. Treballa per això i per ajudar els companys. I ho fa contra rellotge. Ousmane vol ser a Lisboa.

NÀPOLS

Per al partit està descartat, però confia poder ajudar a Lisboa si passen

Lenglet completa tota la sessió

La bona notícia del dia, al marge que Dembélé i Griezmann van formar part de l’entrenament amb el grup, va ser veure com Lenglet va completar l’entrenament amb l’equip. Setién té l’eix defensiu al límit per a la Champions amb les lesions d’Umtiti i Araújo i necessita Lenglet en forma. Van entrenar també Iñaki Peña juntament amb Mingueza, Reis, Jandro, Monchu, Konrad, Riqui Puig i Ansu Fati, del filial.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)