Barça

La força del Camp Nou

L’última derrota europea del Barça al seu estadi data de l’1 de maig del 2013. Des d’aleshores, 35 partits sense perdre, amb 31 victòries i 4 empats

Pel que fa als gols, els blaugrana n’han fet 104 i n’han encaixat només 17

Amb raó el president del Nàpols, Aurelio de Laurentiis, pressiona la UEFA perquè el partit que han de jugar dissabte contra el Barça no es disputi al Camp Nou. L’intent, però, ha estat fallit. Al dirigent italià li deu haver caigut a les mans un document amb l’estadística de l’equip blaugrana en els últims anys a l’estadi en partits europeus i li han començat a venir tots els mals. Sí que és cert que al Camp Nou no podrà haver-hi públic ni el club ha pogut preparar res d’especial per a l’ocasió, però la fortalesa de les xifres ja deuen provocar pànic als equips rivals. El feu barcelonista és inexpugnable en partits de la Champions, en contrast amb les dificultats que ha tingut l’equip a domicili en els últims anys, on no només li costa guanyar sinó també fer gols.

Però al Camp Nou la història és ben diferent. El Barça no hi perd des del primer dia de maig de l’any 2013, quan el Bayern de Munic va humiliar l’equip de Tito Vilanova amb un 0 a 3 molt dolorós perquè completava una eliminatòria amb un balanç de 7 a 0 favorable als bavaresos. Era la temporada 2012/13, en què l’equip va poder guanyar la històrica lliga dels 100 punts però a Europa va arribar molt just de forces i amb molts problemes. Però d’ençà d’aquella derrota cap equip ha estat capaç d’endur-se els tres punts de Barcelona. I n’han passat un total de 26 en aquests sis anys. És una ratxa impressionant de 35 partits sense perdre, i el balanç és brutal, amb 31 victòries i només 4 empats. Un d’aquests, precisament, el va aconseguir l’Slavia de Praga (0-0) aquesta temporada. L’equip de Valverde es va imposar en els altres dos partits contra l’Inter de Milà (2-1) i el Borussia Dortmund (3-1).

El rècord de partits invictes, però, no és propietat del Barça. Ho és, de moment, del Bayern de Munic, que va encadenar 43 partits invicte com a local entre el 1969 i el 1991. La tercera posició en aquesta classificació pertany al Real Madrid.

Pel que fa als gols durant aquests 35 partits sense conèixer la derrota, el balanç també és espectacularment favorable al Barça, amb un total de 104 gols a favor –gairebé una mitjana de tres per partit– i només 17 en contra. Precisament aquesta fortalesa defensiva i l’efectivitat en atac expliquen la fantàstica estadística del FC Barcelona en la Champions al Camp Nou.

Quique Setién s’estrena en la Champions al feu blaugrana aquesta temporada en el partit contra el Nàpols –precisament el seu debut en aquesta competició va ser a San Paolo– amb la pressió afegida de mantenir viva aquesta extraordinària ratxa perquè un empat amb més d’un gol o una derrota significaria dir adeu a Europa quan totes les esperances del club estan posades en la fase final d’aquesta competició que s’ha de jugar a Lisboa. Els seus dos últims predecessors, Luis Enrique i Ernesto Valverde, mai van perdre a casa.

ÚLTIM BOTXÍ

Va ser el Bayern de Munic, que va vèncer per 0 a 3 en la temporada 2012/13

EL RÈCORD

És del Bayern, que va encadenar 43 partits invicte entre el 1969 i el 1991

QUIQUE SETIÉN

Va debutar en la Champions a San Paolo i ara li toca estrenar-se al Camp Nou

DADA

26
equips
han jugat al Camp Nou en la Champions des del 2013 i cap ha estat capaç de guanyar.

Homenatge de la UEFA pel coronavirus

Aquesta és la setmana del retorn de la Champions després de molts mesos d’absència de la competició. I la UEFA no serà aliena a tot el que s’ha patit durant els últims mesos per culpa del coronavirus. Per això ha decidit retre un homenatge a tots els que s’han implicat en la lluita contra la Covid-19. Els futbolistes lluiran la paraula “Thank you” a les seves samarretes, o donaran les gràcies en l’idioma que decideixi cada club, en el lloc on normalment està el nom dels jugadors. Un gest que durarà durant la fase final de la Champions, masculina i femenina i l’Europa League.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)