Barça

La gran ocasió

Els canvis en el calendari europeu pel coronavirus permetran a Luis Suárez ajudar l’equip a intentar el repte d’assolir el títol de la Champions

L’equip no alça el títol des del 2015, el mateix any que fa que no marca a fora

En condicions normals, Luis Suárez no hauria pogut ajudar els seus companys en el tram decisiu de la Champions per culpa de l’operació a què es va sotmetre a mitjan gener per intentar solucionar els seus eterns problemes al genoll. No havia tingut bones sensacions en el derbi ni tampoc en la supercopa d’Espanya, i va dir prou. Es va tornar a posar a les mans del doctor Cugat, que ja l’havia intervingut abans, per intentar posar fi als dolors al menisc que feia temps que arrossegava. Mai es podrà saber si hauria pogut arribar a temps d’ajudar l’equip en els últims partits europeus, però, en qualsevol cas, no ho hauria fet en les millors condicions físiques.

Tot el contrari que ara. Luis Suárez afronta aquesta Champions com la seva gran ocasió per reivindicar-se en aquesta competició, que sembla que li ha girat l’esquena en els últims anys, sobretot en els partits fora de casa. La pandèmia del coronavirus ha provocat que l’uruguaià tingui una segona oportunitat a Europa aquesta temporada. Amb ell disponible, l’equip se sent més fort en un escenari on pocs donen com a favorits els blaugrana. Però el canvi de format els pot beneficiar perquè hi ha menys partits, i el pes del talent pot ser major en duels a vida o mort.

L’equip té confiança en Luis Suárez, malgrat que aquesta temporada ha estat marcada de nou per alguns problemes físics i pels comentaris sobre la conveniència de fitxar-li un substitut més jove. Però la caixa del club ha quedat pràcticament buida per culpa de la Covid-19, Lautaro Martínez cada cop s’allunya més, i sembla que s’haurà de confiar en l’instint i l’efectivitat de l’uruguaià una temporada més. És jugador d’anar de menys a més en les temporades, i aquesta no n’ha estat cap excepció. L’aturada pel coronavirus no li va anar malament, i ha marcat cinc gols en aquests partits postconfinament –Celta de Vigo (2), Vila-real, Espanyol i Alavés–. Està en un bon moment de forma i no ho vol desaprofitar.

La Champions, a més a més, és una competició amb la qual Luis Suárez té comptes pendents. Va guanyar-la amb el Barça el 2015, i marcant en la final, però des d’aquell any no marca en aquesta competició lluny del Camp Nou. El seu últim gol va ser el 16 de setembre del 2015 contra el Roma. Des d’aleshores, les porteries rivals a domicili se li han fet molt petites malgrat que la temporada passada a Old Trafford es pensava que havia posat fi a la malastrugança. El gol, però, van adjudicar-lo a Luke Shaw en pròpia porta.

Aquesta temporada Luis Suárez ha marcat tres gols en la màxima competició europea, tots al Camp Nou, amb un doblet contra l’Inter de Milà i un altre contra el Borussia Dortmund. Contra el Nàpols tindrà una altra ocasió de marcar –es va perdre el duel de l’anada– i els equips italians no li van malament. Luis Suárez ha marcat set gols contra equips italians vestint els colors blaugrana: quatre contra el Roma, dos a l’Inter i un contra el Juventus. L’equip, però, necessitarà els seus gols en la fase final a Lisboa per si l’equip acaba eliminant el conjunt italià.

XIFRES

Ha marcat tres gols en aquesta edició: un doblet contra l’Inter i un al Dortmund

EQUIPS ITALIANS

Ha marcat quatre gols al Roma, dos a l’Inter de Milà i un altre al Juventus de Torí

LA DADA

5
gols
va marcar en la lliga després de l’aturada de la competició per culpa del coronavirus.

Dembélé i Araújo fan part de la sessió amb el grup

Ousmane Dembélé i Ronald Araújo van tornar a fer una part de la sessió preparatòria amb el grup per continuar amb la seva posada a punt per estar a disposició de Quique Setién com més aviat millor. Serà difícil que arribin a temps de jugar contra el Nàpols aquest dissabte, sobretot en el cas del davanter francès, amb el qual no es vol córrer riscos, però si el Barça es classifica sí que podrien viatjar a Lisboa per ajudar els seus companys en la fase final de la Champions. Els jugadors del filial Iñaki Peña, Mingueza, Reis, Orellana, Monchu i Konrad han completat la llista de l’entrenament del matí, que de nou s’ha fet sota una intensa calor.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)