Lisboa espera al Barça

Champions. L’equip blaugrana supera el Nàpols al Camp Nou amb gols de Lenglet, Messi i Luis Suárez des del punt de penal. El seu rival en els quarts de final serà el Bayern de Munic

Lisboa espera al Barça. El somni segueix ben viu i els blaugrana seran en la fase final de la champions després d’imposar-se al Nàpols amb gols de Lenglet, Messi i Luis Suárez des del punt de penal. El seu rival en els quarts de final serà el Bayern de Munic, que es va tornar a imposar amb molta claredat al Chelsea. El conjunt blaugrana haurà de fer un gran partit si vol deixar fora els alemanys i seguir avançant en la competició.

Quique Setién no ha sorprès amb l’equip inicial. Ha sortit amb el que tothom preveia i amb un dibuix 4-4-2. Amb Semedo i Alba als laterals, Piqué i Lenglet a l’eix, un mig del camp amb quatre homes, Rakitic de mig centre, Sergi Roberto i De Jong d’interiors i Messi actuant en la punta del rombe. A dalt, una dupla formada per Luis Suárez i Griezmann.

El partit ha començat amb un ensurt gros perquè quan no s’havien complert dos minuts Mertens ha enviat una pilota al pal. Això ha posat en alerta els blaugrana, que a partir d’aquest moment han començat a dominar i, el més important, traduir aquest domini en gols. Ha obert la llauna Lenglet a la sortida d’un córner i Messi ha fet el segon després d’una magnífica jugada individual. A la mitja hora, l’àrbitre ha anul·lat el segon de Messi per mans prèvies després d’una revisió al VAR. Però poc abans del descans, Messi li ha pispat la cartera a Koulibaly i aquest li ha donat una puntada claríssima. No hi havia dubtes sobre el penal però l’àrbitre ha tardat en xiular-lo i ha necessitat veure’l en pantalla. En aquesta jugada Messi s’ha fet mal i el penal l’ha transformat Luis Suárez.

Amb 3 a 0 en el marcador tot semblava dat i beneït però abans del descans Rakitic ha comés una errada de passerell i ha provocat un penal absurd que ha marcat Insigne.

El Nàpols ha sortit bé en la segona meitat conscient que un gol els tornava a situar en el partit. Koulibaly ha amenaçat amb dues rematades de cap i Mertens n’ha tingut una altre. Al Barça li ha costat superar la pressió del Nàpols en aquests primers minuts del segon temps.

Però de mica en mica, els de Setién han aconseguit frenar l’ímpetu napolità. Gattuso ha mogut la banqueta fent entrar Politano i Lozano, que ha pogut marcar en una rematada de cap. El Nàpols ho ha intentat i ha posat més davanters, amb Elmas i Milik, al que li han anul·lat un gol per fora de joc.

El Barça, visiblement cansat, ha sabut administrat la seva renta i a falta de pocs minuts pel final, Setién ha fet entrar Monchu per Griezmann i Junior Firpo per Luis Suárez.