Barça

La majoria exigeix eleccions

Barça. L’oposició a l’actual junta directiva reclama un avançament electoral després de la gran desfeta europea o que si continua no prengui decisions importants de cara al futur del club

Ja fa temps que al voltant del club es respira un clima electoral, propiciat per la mala trajectòria de l’equip aquesta temporada, amb relleu infructuós a la banqueta inclòs, i alguns afers institucionals que havien posat en dubte la continuïtat de la junta directiva actual. Polèmiques com la de les xarxes socials i les dimissions d’alguns directius derivades d’aquest cas, així com la tensa situació econòmica del club, havien provocat que algunes veus reclamessin eleccions anticipades en el FC Barcelona. Però la situació actual, amb una pandèmia al damunt, fa que el president, Josep Maria Bartomeu, es resisteixi a prendre una decisió tan dràstica en aquests moments. Ara bé, no està descartat que les avanci uns mesos per deixar més temps a la pròxima junta.

La històrica i humiliant desfeta en la Champions contra el Bayern de Munic ha tornat a intensificar les veus de l’oposició, que s’alineen amb Piqué a l’hora de reclamar canvis immediats en tots els estaments del FC Barcelona per redreçar el camí. Alguns precandidats reclamen que Bartomeu avanci els comicis. “No allarguem més l’agonia ni perdem més un temps preciós. Bartomeu dimissió, eleccions com més aviat millor i, entre tots, reconstruïm el club i tornem la il·lusió al Barça!”, assegura Víctor Font. Joan Laporta, expresident i que pràcticament ja té decidit tornar a aspirar al càrrec, també és molt contundent en el seu diagnòstic: “La incompetència d’ell i la seva junta els inhabilita per prendre més decisions que condicionin el futur del Barça”, assenyala. Laporta, a més a més, qualifica les paraules de Bartomeu de després del partit de mostra de “covardia i ineptitud”. L’actual màxim mandatari va explicar que no volia prendre decisions en calent i que esperaria. Laporta entenia que just després del 2 a 8 era el moment per anunciar que anticipava les eleccions.

Toni Freixa, excandidat i que també s’està pensant repetir, no és tan contundent a l’hora de reclamar que s’avancin els comicis perquè el calendari és el que és: “Si la junta dimitís ara, les eleccions com a molt aviat serien a principis d’octubre. Hauria d’entrar una gestora i convocar-les i anant ràpid serien a principis d’octubre. Si la junta aguanta fins al final serien el 15 de juny. Parlem de vuit mesos entre les dues hipòtesis de més tard o més aviat. Per mi vuit mesos no són rellevants. El Barça necessita prendre decisions en l’àmbit esportiu i econòmic.” Té clar, però, que si la junta actual continua tampoc té gaire marge de maniobra “per destrossar més coses”, així que no creu que sigui gaire rellevant que hi hagi eleccions de manera imminent. Ara bé, diu que la decisió pertany al president i als 13 directius, i que també caldrà veure si es veuen amb cor d’afrontar una assemblea de compromissaris en què presentaran un exercici i un pressupost amb pèrdues. “La situació és difícil de solucionar. Cal una nova junta, que tingui lideratge, coneixement i experiència. Però som el Barça i ens en sortirem.”

Jordi Farré també va ser precandidat i també és un dels que medita tornar a repetir. Ell sí que reclama eleccions immediatament: “S’han de celebrar eleccions el més ràpid possible. Tot això em recorda l’any del motí de l’Hesperia, l’any següent va arribar Cruyff i va començar tot”, assenyala. Sobre el futur del club, també hi va dir la seva l’Assemblea Nacional Catalana, que en una piulada a Twitter va reclamar que hi torni a haver un president clarament independentista dirigint el club.

Lluís Fernàndez Alà, també precandidat, considera que la junta s’hauria d’haver reunit immediatament –no esperar a demà– i també reclama la convocatòria urgent d’eleccions per escoltar la veu dels socis. Alà creu que el més fàcil ara és fer fora Quique Setién, a qui mai hauria fitxat, segons diu, perquè des del seu equip són ferms partidaris de donar la batuta del primer equip a Garcia Pimienta. De fet, pensen que pot esdevenir el nou Guardiola perquè coneix el planter i els jugadors el volen.

PRECANDIDATS

Font, Laporta, Farré i Alà són partidaris d’eleccions ja i Freixa no tant
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)