Barça

Els precandidats opten pel seu propi projecte esportiu

Debat. Emili Rousaud i Víctor Font no veuen amb bons ulls que la junta directiva actual decideixi l’entrenador; Freixa, en canvi, valida aquesta opció

Si no hi ha un gir radical dels esdeveniments, la junta directiva presidida per Bartomeu serà l’encarregada de decidir el futur immediat del Barcelona. Aquesta decisió passa per escollir el proper entrenador, amb Koeman situat com a primera opció, un fet que no accepten dos dels precandidats que ahir van aparèixer en un programa especial de TV3. Emili Rousaud, que està formant el seu equip per aspirar a la presidència de l’entitat, i Víctor Font, que ja ha anunciat que s’hi presentarà, han dit que Bartomeu no hauria d’hipotecar el club amb la contractació d’un nou tècnic. Toni Freixa, en canvi, pensa que, per estatuts, Bartomeu ho ha de fer.

Cap membre de l’oposició dubta que Bartomeu i la seva junta directiva han de dimitir. En els temps està la principal discrepància. “Necessitem posar el fil a l’agulla i no perdre temps. Si hi ha un avançament electoral, hem de poder limitar el temps de transició i evitar que siguin dos anys perduts en lloc d’un”, assenyalava Víctor Font, que pensa que la solució és que García Pimienta sigui promocionat com a tècnic del primer equip mentre la junta gestora estigui al capdavant del club –té un màxim de tres mesos– i després que la nova junta directiva porti el seu equip. Font fa temps que té decidit quin és el seu projecte i les persones que han d’ocupar els llocs clau. Freixa, en canvi, afirma que el club necessita uns terminis determinats. “[Portar] Koeman és un exemple del perquè el president no pot dimitir ara. Una junta gestora no pot tenir funcions executives i no ha de prendre la decisió de qui ha de ser l’entrenador”, explica l’exsecretari de la junta directiva blaugrana, que ahir va assegurar que encara s’està rumiant si presentar-se. Rousaud, en canvi, va dir que no es poden precipitar els fets (“Necessitem una transició ordenada”, va dir), però, en canvi, va apostar per la formació del seu propi equip tècnic sense impediments. Un dels dimissionaris de la junta de Bartomeu va deixar anar conceptes com el moneyball per explicar quins poden ser els pals de paller de la seva estructura esportiva en què continua treballant per donar-li forma de cara a les eleccions. Joan Laporta no va ser en el debat.

LES REACCIONS

Cal fer una transició ràpida i entrar amb foc nou per no perdre dues temporades en lloc d’una
Víctor Font
L’elecció de Koeman és un exemple del perquè el president no pot dimitir ara. La junta actual té legitimitat
Toni Freixa
Que no hi hagi pànic. En una institució com el Barça no es poden prendre decisions en calent
Emili Rousaud

El Barça nega que Messi hagi comunicat que vol marxar

El Barcelona desmenteix que el capità Leo Messi hagi comunicat a l’entitat blaugrana que no vol continuar al club. Tot plegat, arran de les informacions d’Esporte Interativo, el mitjà que va avançar la sortida de Neymar al PSG fa tres temporades, que l’argentí té decidit sortir del club ara i que ja ho ha comunicat a la junta directiva. Esporte Interativo, a més, cita fonts anònimes dins del club. El Barça afirma que Messi no ha parlat amb ningú del club i que, per tant, no ha comunicat la seva intenció de marxar a cap estament. Messi té contracte fins l’any 2021, però les discrepàncies fins i tot públiques que ha tingut amb la junta directiva de Bartomeu, han alimentat la incomoditat del capità del Barça en el Camp Nou.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)